Πρωινή Ανάλυση: Cryptocurrencies: Ήταν ένα τροχαίο ατύχημα # συνέχεια

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο cryptocurrency στον κόσμο, μειώθηκε 14% σε 51.500 την Κυριακή. Η Ether, ένας μικρός ανταγωνιστής που συνδέθηκε με το δίκτυο blockchain Ethereum, υποχώρησε 10% στα 2.100 $.

Σύμφωνα με το CoinMarketCap, διαβάζουμε ότι η διακοπή ρεύματος στην περιοχή Xinjiang της Κίνας ήταν αποτελεσματική, η οποία αναφέρεται ότι τροφοδότησε πολλαπλές εξόρυξεις bitcoin προς πώληση.

Ο «ρυθμός κατακερματισμού» σήμαινε απότομη πτώση λόγω της διακοπής. Η τιμή κατακερματισμού αναφέρεται στον δείκτη μεταβλητότητας που μετρά την ικανότητα συναλλαγής ολόκληρου του δικτύου Bitcoin και καθορίζει την ανάγκη των ανθρακωρύχων να δημιουργήσουν νέα Bitcoin.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η απόσυρση στο Bitcoin πραγματοποιήθηκε αφού το CBRT απαγόρευσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων σε αγορές την Παρασκευή και μετά τη διάδοση της φήμης «χρηματική λειτουργία» στις ΗΠΑ.

Κατά τη γνώμη μου, η δικαιολογία διόρθωσης που αναζητήθηκε σε κρυπτονομίσματα, τα οποία αυξάνονταν σταθερά πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε επίσης υπό τη σκιά των παραγόντων που έχουμε αναφέρει παραπάνω. Σε αυτό το σημείο, ας σημειώσουμε ότι το Bitcoin κέρδισε 100% αξία το 2021 (με τη λεγόμενη πτώση).

Όλο το Σαββατοκύριακο, όταν η έντονη κίνηση διόρθωσης στα κρυπτονομίσματα έφτασε στα πρωτοσέλιδα και στα κοινωνικά μέσα, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το ενημερωτικό δελτίο μας σήμερα με το θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Στο σπίτι, στη συνήθη συνάντηση της CBRT MPC που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που βλέπουμε ότι το χαοκ στιλ χαλάρωσε, η προσδοκία ότι ένα επιτόκιο (πραγματικό επιτόκιο) θα επιτρέπεται πάνω από τον πληθωρισμό και ότι δεν θα υπάρξει σύντομη μείωση των επιτοκίων, προκαλεί μια σταθερή πορεία στη συναλλαγματική ισοτιμία USDTRY. Από τεχνική άποψη, τα επίπεδα των 7,99 κάτω και 8,18 παραπάνω σχηματίζουν σχεδόν τις γραμμές του πεδίου. Προβλέπουμε τη συνέχιση της κίνησης προς την κατεύθυνση του περάσματος.

Στον κόσμο, από την άλλη πλευρά, η αποδυνάμωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων (θυμηθείτε ότι το 10ετές ομόλογο είχε φτάσει στο 1,80% λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό τις τελευταίες εβδομάδες) προκάλεσε το πολύτιμο μέταλλο να κλείσει θετικά την εβδομάδα: Η τιμή της ουγγιάς ο χρυσός αυξήθηκε στην κορυφή των τελευταίων 2 μηνών, φτάνοντας τα 1.780 $.

Στο ασημένιο μέτωπο, το ασήμι, που βρίσκεται πίσω από τους μέσους όρους 200 και 100 ημερών, δεν έκλεισε την εβδομάδα όπως θέλαμε, αν και προσπάθησε να ξεπεράσει τους μέσους όρους 26 ημερών την Παρασκευή.

Την πρώτη εργάσιμη ημέρα της νέας εβδομάδας, βλέπουμε ότι η παγκόσμια αισιοδοξία συνεχίζει να κυριαρχεί. Η αισθητή αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού στις ανεπτυγμένες χώρες είναι επίσης αποτελεσματική στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες κυμαίνονται στις ιστορικές κορυφές.

Στις πρώτες πρωινές ώρες, το κυρίαρχο χρώμα στα ασιατικά χρηματιστήρια που συναντώνται την πρώτη εβδομάδα είναι πράσινο. Υπάρχει μια μικρή πτώση στο μέλλον των χρηματιστηριακών αγορών των ΗΠΑ.

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία για να χειροτερεύει καθημερινά, δυστυχώς βλέπουμε με θλίψη. Πριν από την τουριστική σεζόν, για παράδειγμα, το γεγονός ότι ένας στους 100 ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη είναι θετικός, η απώλεια ζωής υπερβαίνει τα 300 άτομα την ημέρα και η απόσυρση της τουριστικής κάρτας από τη Ρωσία παράλληλα με την ουκρανική ένταση είναι όλες αρνητικές εξελίξεις.

Αυτή την εβδομάδα, η οποία θα είναι σύντομη λόγω των διακοπών στις 23 Απριλίου, θα είναι σημαντικό για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν να μιλήσει για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων στις 24 Απριλίου. Από την άλλη πλευρά, θα ακολουθηθούν επίσης οι δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των βαρέων πληρωμών του Δημοσίου.

Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα σημαντικά δεδομένα από τη ροή δεδομένων σήμερα, αυτή την εβδομάδα θα παρακολουθούμε την τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ. Η αρνητική θέση μας σε ισοτιμία EUR / USD από το επίπεδο 1.1990 συνεχίζεται. Αναμένουμε μια υποχώρηση προς το επίπεδο 1,1850 στο ευρώ, ακολουθούμενη από άνοδο προς το 1,23. Το επίπεδο αποκοπής της κοντής θέσης μας είναι στα 1,2010.

Ενώ οι ισολογισμοί της εταιρείας συνεχίζουν να κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, τα μάτια βλέπουν τις πυρηνικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν και την ένταση ΗΠΑ-Ρωσίας.

ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ

Ο δείκτης μεταβλητότητας, επίσης γνωστός ως δείκτης φόβου, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την πανδημία. Στην απλούστερη μορφή του, η όρεξη για ανάληψη κινδύνων είναι υψηλή στον κόσμο και η προθυμία των επενδυτών να λάβουν προστασία είναι χαμηλή. Εάν ακολουθήσουμε μια απλή προσέγγιση στο γράφημα, παρόλο που υπάρχουν περιστασιακά σκαμπανεβάσματα, η επιθυμία για παρακμή συνεχίζεται. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η όρεξη κινδύνου θα συνεχιστεί και σε αυτό το τρίμηνο. (Γραφικό στο εξώφυλλο)

Ουγγιά χρυσό

Παρόλο που η Silver προσπάθησε πάνω από το επίπεδο των 26, όπου οι μέσοι όροι των 50 ημερών την Παρασκευή, με την υποστήριξη των απλών μέσων όρων των 100 και 200 ​​ημερών, το εβδομαδιαίο κλείσιμο ήταν κάτω από το επίπεδο των 26. Από τεχνική άποψη, ένα «καθαρό» κλείσιμο πάνω από τους μέσους όρους 50 ημερών θα πυροδοτήσει την ανοδική κίνηση.

USDTRY

Το USDTRY έχει κολλήσει μεταξύ 7,99 και 8,18 επίπεδα. Από τεχνική άποψη, το κλείσιμο πάνω από το επίπεδο 8,18 μπορεί να προκαλέσει τη σκλήρυνση του αέρα. Στην απλούστερη μορφή του, τα 7.99 – 8.18 είναι σαν τις γραμμές του γηπέδου. θα κερδίσει ορμή προς την κατεύθυνση του περάσματος.

EURUSD

Όσον αφορά την ισοτιμία EURUSD, ανοίξαμε μια μικρή θέση πάνω από το 1.1990, βασισμένη εξ ολοκλήρου σε τεχνικούς δείκτες. Αναμένουμε μια ανάκαμψη στα 1,23 μετά την υποχώρηση στο επίπεδο 1,1850 στο ευρώ. Το επίπεδο αποκοπής της κοντής θέσης μας είναι στα 1,2010.

Απόσπασμα από το πρωί ενημερωτικό δελτίο της Economy Bank

Δρ Gurbuz: Ο παγκόσμιος μεταποιητικός τομέας στην κορυφή της οικονομικής ατζέντας PMI αυτή την εβδομάδα

Atilla Yeşilada: Εμβολιασμός, τουρισμός και δολάριο

Νέος κίνδυνος σε αναμονή για τις πωλήσεις TL: Covid-19

Source