Πρωτοχρονιά στο Γουχάν: Χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς γιορτάστηκαν με μεγάλα πλήθη στους δρόμους του Γουχάν της Κίνας, το οποίο αναφέρεται ως η αφετηρία της επιδημίας κοροναϊού.

Το έτος 2021 γιορτάστηκε με μεγάλη χαρά στην πόλη, η οποία έχει εφαρμόσει αυστηρή καραντίνα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Τελωνειακό Κτήριο του Χάνκοφ, αφήνοντας τα μπαλόνια που κρατούσαν στα χέρια τους στον ουρανό καθώς οι ώρες έδειχναν το 00.00.

Πολλοί αστυνομικοί υπηρέτησαν τη νύχτα, όταν αυτοί που δεν φορούσαν μάσκες προειδοποιήθηκαν και ελήφθησαν έντονα μέτρα ασφαλείας.

Οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 1 έτος μετά την εμφάνιση του πρώτου νέου τύπου κοροναϊού (Covid-19).

Η πόλη, την οποία μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σκοπεύει να επισκεφτεί τον Ιανουάριο του 2021 για να διερευνήσει την προέλευση της πανδημίας, δεν έχει δει εδώ και πολύ καιρό.

Μερικοί από αυτούς που ζούσαν στο Γουχάν εμβολιάστηκαν επίσης.

Ωστόσο, η μικρή αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων σε ορισμένα μέρη της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, υπενθύμισε στον Γουχάν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη.

“Αυτή είναι η πρώτη μου φορά στο Γουχάν. Είμαι απίστευτα χαρούμενος! Η αντίστροφη μέτρηση ήταν υπέροχη!” μίλησε.

Μοιράζοντας την ευχή του νέου του έτους, ο Wenxuan είπε, “Ελπίζω να μπορέσω να αποφοιτήσω με επιτυχία από το κολέγιο και να βρω έναν φίλο.”

Ο Άνσον Γιανγκ, που ζει στη Γουχάν, είπε: «Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά στη χώρα το 2021 και ότι ο Γουχάν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό και ο κόσμος θα ξεπεράσει σύντομα την επιδημία».

_116322688_gettyimages-1230377883.jpgΟ Γιανγκ, 25 ετών, που εργάζεται στον τομέα του διεθνούς εμπορίου, δήλωσε ότι το εισόδημά του μειώθηκε δραστικά με την πανδημία. Ο Γιανγκ δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις στην πόλη που δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στα κανονικά τους επίπεδα συναλλαγών.

.Source