Πρόβλεψη Garpozi για Anorthosis-AEL. “Νομίζω ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ κλειστό”

Ο Κύπριος προπονητής Αλέξης Γκάρποζης, ο οποίος έπαιζε στο παρελθόν ποδόσφαιρο και για τις δύο ομάδες, έδωσε τις προβλέψεις του στο SPOR FM στο βραδινό ντέρμπι στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” μεταξύ της Ανόρθωσης “AEL”.

Συγκεκριμένα, είπε.

“Νομίζω ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ κλειστό. Η AEL προέρχεται από μια κακή απόδοση κατά της Πάφου στο πρώτο ημίχρονο. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή όταν οι ομάδες προσπαθούν να πάρουν αποτελέσματα χωρίς να δείξουν καλό ποδόσφαιρο. Η AEL έχει την παράδοση να μην κερδίζει πολλά εκτός έδρας παιχνίδια. Και οι δύο προπονητές θα επικεντρωθούν στη μέση λειτουργία τους. Είναι ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί λεπτομερώς, τέσσερις ομάδες αγωνίζονται για τον τίτλο.

Η Ανόρθωση θα είναι σίγουρα στην πρώτη τετράδα, είναι καιρός ο προπονητής να αρχίσει να παίρνει κινδύνους στο ντέρμπι. Πρέπει να αρχίσει να κερδίζει αυτούς τους αγώνες με τους άλλους διεκδικητές για τον τίτλο, γιατί αν χάσει σήμερα, θα είναι μακριά. Για παράδειγμα, εάν απέχετε δέκα πόντους από την κορυφή και παίζετε ντέρμπι στα πλέι οφ κάθε εβδομάδα, σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να κλείσετε τέτοιες διαφορές.

Η ΑΕΛ δεν πρέπει να χάσει. Ξεκινά από το X և το τρέχον ντέρμπι κάμπτει να διπλασιαστεί. Η Ανόρθωση έχει επίσης πολύ καλή βαθμολογία στο σπίτι և επιτυγχάνει συνεχώς επιτυχία. Ακολουθεί το υλικό χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο. Δίνει προσοχή στη λειτουργία του στο κέντρο, το οποίο είναι πολύ καλό – έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές, όπως ο Kvilitaya, στους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους υπερασπιστές της AEL. Εάν σημειωθεί ένα γκολ, ένα θα σημειωθεί, πιστεύω.

Η AEL είναι μια ομάδα που έχασε μόνο δύο πόντους σε δύο ίριδες, ενώ κέρδισε ακόμη και το μέτριο παιχνίδι της εναντίον της Πάφου. Τρία τέτοια σημεία είναι ένα τρίγωνο πρωταθλήματος. “Αν αρχίσει να σκοράρει εκτός έδρας, μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ως ομάδα.”

Σχολιάζοντας το φετινό πρωτάθλημα γενικά, είπε. “Όλες οι ομάδες έχουν στόχους και οι διαφορές έχουν μειωθεί. Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερες από δύο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα έχουν δει στην Κύπρο. Βλέπω ότι οι AEL, Apollo και Omonia τερματίζουν για τον τίτλο. Μπορώ να το πω για την Ανόρθωση αν κερδίσουν σήμερα, γιατί αν χάσουν, οι αποστάσεις θα αυξηθούν και θα είναι δύσκολο. Υπάρχει απώλεια στην κάτω ζώνη. Το APOEL έχει επιπλοκές, έπρεπε να νικήσει το “Ethnikos” χθες, τα επόμενα δύο παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα. “Όλες οι ομάδες έχουν στόχους, δεν μπορείτε να κάνετε προβλέψεις σε παιχνίδια μεταξύ τους, τα οποία είναι όλα ντέρμπι.”

Source