Πρόγραμμα αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας 2021 Αριθμός 21 Ξεκινήστε από το Moody’s στις 22 Ιανουαρίου

Το πρόγραμμα αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας το 2021 κυκλοφόρησε από οργανισμούς αξιολόγησης, εστιάζοντας στην πρώτη λειτουργία αξιολόγησης της Moody’s στις 22 Ιανουαρίου εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το εάν η Κύπρος θα εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική εγκαίρως. προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Moody’s είναι η μόνη που διατηρεί το χρέος της Κύπρου σε δύο επίπεδα στην κατηγορία επενδύσεων (Ba2 με θετική προοπτική). Το γεγονός ότι αυτό το σπίτι αποφάσισε να ορίσει την πρώτη βαθμολογία το 2021 αρκετά νωρίς οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έδωσε βαθμολογία το 2020 (τελευταία βαθμολογία τον Σεπτέμβριο 2019), ενώ δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο με το γεγονός ότι η Κύπρος δεν είναι εγκρίνει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Ενδεικτικά, αυτός ο οίκος έθεσε τις πρώτες βαθμολογίες για το 2019-2020 στις 29 Μαρτίου και στις 19 Ιουνίου αντίστοιχα. Η δεύτερη καθορισμένη ημερομηνία για την αξιολόγηση ορίστηκε για τις 23 Ιουλίου 2021.

Επόμενο είναι το Standard and Poor’s, το οποίο έθεσε το πρώτο τεστ κυπριακής πιστοληπτικής ικανότητας στις 5 Μαρτίου 2021. Η δεύτερη ημερομηνία παραγγελίας ορίστηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Το επόμενο είναι το Fitch, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαρτίου, σύμφωνα με την πρώτη αξιολόγηση του 2021, η δεύτερη προγραμματισμένη αξιολόγηση θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, στις 14 Μαΐου, το πρώτο εξάμηνο του έτους κλείνει στο DBRS Morningstar και το δεύτερο μισό του έτους έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου.

Αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της επιδημίας κοραναϊού, το 2020 η Κύπρος μπόρεσε να διατηρήσει την κατάταξή της στην κατηγορία επενδύσεων τριών από τις τέσσερις εταιρείες (S & Ps, Fitch, DBRS Morning Star), ενώ οι προοπτικές παρέμειναν θετικές. Οι κύριες προϋποθέσεις που έχουν θέσει τα σπίτια για επανεξοπλισμό είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η επιστροφή του ποσοστού ανάκαμψης ումը η συνέχιση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, η οποία θα οδηγήσει το δημόσιο χρέος σε μια πορεία αναστροφής μετά την ανάπτυξη του 2020 για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της. επιδημικά μοντέλα, ενώ τα εσωτερικά μοντέλα περιλαμβάνουν πολιτική σταθερότητα հնարավորություն την ικανότητα του κοινοβουλίου να εγκρίνει κυβερνητικές πολιτικές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πράξεις αποτίμησης διέπονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (CR3) 462/2013 για μεγαλύτερη σαφήνεια της αγοράς. Κάθε σπίτι υποχρεούται να δημοσιεύσει δύο ειδικές ημερομηνίες αξιολόγησης, οι οποίες είναι πάντα Παρασκευές · οι αξιολογήσεις ταξινομούνται ως πιθανές և προαιρετικές.

Πηγή: KYPE

Source