Πρόγραμμα μεταφοράς ασθενών από νοσοκομεία σε ξενοδοχεία … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Matt Hancock επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση του NHS εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει ασθενείς από νοσοκομεία σε ξενοδοχεία για να διαθέσει περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με κρίσιμη νόσο COVID-19.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη σήμερα το πρωί, ο κ. Χάνκοκ είπε ότι όλες οι επιλογές θα εξεταστούν για τη μείωση της πίεσης στο NHS, το οποίο, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, είχε νοσηλεύσει περισσότερους από 35.000 ασθενείς με κοροναϊούς.

Όπως εξήγησε, το προεκλογικό νοσοκομείο στο Ανατολικό Λονδίνο κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας έχει ήδη αρχίσει να δέχεται ασθενείς, αλλά η κυβέρνηση εξετάζει άλλες επιλογές.

Τόνισε ότι η απαλλαγή από το νοσοκομείο θα δοθεί μόνο σε κλινικά αιτιολογημένες περιπτώσεις σε ασθενείς που μπορούν να παρακολουθούνται εκτός του νοσοκομείου.

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε από τον Guardian, αναφέροντας ένα εσωτερικό έγγραφο του NHS που αναφέρει ότι η ανάπτυξη ικανοτήτων σε δημόσια νοσοκομεία απαιτεί ορισμένους ασθενείς να αποσυρθούν νωρίς σε ξενοδοχεία ή στα σπίτια τους. Θα επιβλέπονται είτε από το προσωπικό του NHS, από εκπαιδευμένους εθελοντές ή από μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι το NHS ζητά επίσης από τα γηροκομεία να εισαγάγουν Covid ασθενείς αμέσως από νοσοκομεία χωρίς αρνητικό διαγνωστικό τεστ, αρκεί να είναι απομονωμένοι για 14 ημέρες και να μην εμφανίζουν νέα συμπτώματα.

Ο κ. Χάνκοκ είπε επίσης ότι ήταν αδύνατο να γνωρίζουμε πόσο θα διαρκούσαν οι περιορισμοί. “Δεν θα τους κρατήσουμε σε ισχύ για λίγο περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο, αλλά θα τους κρατήσουμε σε ισχύ για όσο χρειάζεται”, είπε.

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «σκοπεύει» να εμβολιάσει τα 14 εκατομμύρια πιο ευάλωτα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Από χθες, 2.432.641 άτομα είχαν εμβολιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανάλυση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, για πρώτη φορά τις εβδομάδες υπάρχει μια τάση μείωσης της επίπτωσης, ειδικά σε περιοχές που υπόκεινται κυρίως σε πιο αυστηρούς περιορισμούς, όπως το Kent և London.

Η χθεσινή ημερήσια έκθεση για 45.533 περιπτώσεις ήταν 25% χαμηλότερη από την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι τα ασφαλή συμπεράσματα είναι ακόμη νωρίς.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν ότι η πίεση στο NHS θα αυξηθεί την επόμενη περίοδο, καθώς οι περιπτώσεις προηγούμενων εβδομάδων θα μετατραπούν σε νοσηλεία.

Source