Πρόδρομο. Δημιουργώντας ένα κρατικό υπουργείο, εφαρμόζουμε ουσιαστικά την κυριαρχία του πολιτισμού

Βάζουμε στην πράξη την προτεραιότητα του πολιτισμού δημιουργώντας ένα υπουργείο κράτους, λέει ο υπουργός. Σχετικά με την εκπαίδευση – Νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης ενώπιον του Κοινοβουλίου և

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η κυβέρνηση του Προέδρου Νίκος Αναστασιάδης “καθιστά την προτεραιότητα του πολιτισμού πραγματικότητα δημιουργώντας ένα υπουργείο κράτους”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Πρόδρομου.

Ο υπουργός σημειώνει ότι «τώρα ενώπιον του Κοινοβουλίου είναι η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση κρατικού υπουργείου πολιτισμού για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής για τη δημιουργία« πολιτιστικής κληρονομιάς ».” Πρόσθεσε ότι «μετά από τουλάχιστον δύο δεκαετίες έρευνας και ανεπιτυχών συζητήσεων, η σημερινή κυβέρνηση ουσιαστικά εκπληρώνει την επιθυμία της να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε πολιτιστικά ζητήματα».

Συνέχισε ότι «η κυβέρνηση υπέβαλε το νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο μετά τη σχετική νομοθετική επεξεργασία, μετά από διαβούλευση με τους οργανισμούς που οργανώθηκαν στον τομέα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, και από τα θετικά σχόλια των ενδιαφερομένων άμεσα, χρησιμοποιώντας τις προηγούμενες διαδικασίες». «όταν υπήρχε ακόμα συζήτηση για ένα« σώμα πολιτισμού »

Ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει στη δήλωσή του ότι «ανεξάρτητα από τον πειρασμό των προεκλογικών προθέσεων της αντιπολίτευσης, είναι απίθανο να ακυρωθεί αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία στην πραγματικότητα συνδυάζεται με μια άλλη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία για πρώτη φορά τρέχει παράλληλα με τον επαγγελματία για να καθοριστεί το καθεστώς. “

Εξέφρασε την ελπίδα ότι “οι πολιτικές δυνάμεις, βάσει της ανακοινωμένης κοινής βούλησης, θα εγκρίνουν την ίδρυση του Υπουργείου Πολιτισμού, έτσι ώστε η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα να αλλάξει προς το καλύτερο.”

Πρόδρομος Ο Πρόδρομος εξηγεί ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού συγκεντρώνει όλες τις υπάρχουσες κρατικές δομές που εμπλέκονται στην πολιτική ή σχετίζονται με πολιτιστικές εκδηλώσεις · δημιουργούνται δύο κεντρικοί άξονες, οι οποίοι σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά και την πολιτιστική δημιουργία».

Λέει ότι “σύμφωνα με το κρατικό μοντέλο που υιοθετήθηκε για τα άλλα τρία υπουργεία, τα οποία λειτουργούν ήδη κερδοφόρα για τους αντίστοιχους τομείς, είναι κρατικό υπουργείο” παρά τον πρόεδρο “, οπότε είναι άμεσα μέρος του κεντρικού κράτους.”

“Επομένως, ο Κ. Γ. Η τρέχουσα έκθεση είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Σχετικά με το ΑΚΕΛ Ανδρος Κυπριανού “Συνταγματικά και τεχνικά ζητήματα από τότε που έγινε μέλος του Τμήματος Αρχαιοτήτων”, εάν η θέση του ΑΚΕΛ δεν αλλάξει από τις αρχές του έτους, όταν ο κ. Άνδρος Κυπριανού είπε κατά τη διάρκεια των σχετικών διαβουλεύσεων στα κομματικά γραφεία ότι είναι αδιανόητος. “Οι αρχαιολογικοί χώροι και η πολιτιστική κληρονομιά δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στο Υπουργείο Πολιτισμού”, είπε. “Εάν το ΑΚΕΛ δεν περιμένει την πολιτιστική πολιτική χωρίς πολιτιστική κληρονομιά”, συνεχίζει ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ δεν χρειάζεται να ανησυχεί, καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης, ενώ σχεδιάζεται να έχει τον έλεγχο όλων των σχετικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου». , που αναφέρει τον Α. Κυπριανού ως παράδειγμα σφάλματος ή παραπληροφόρησης. “

Ο κ. Πρόδρομου υπενθύμισε επίσης στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι «φέτος η κυβέρνηση έχει διαθέσει ένα χρηματικό ποσό, το οποίο διπλασίασε τις τακτικές κρατικές χορηγίες για τη στήριξη του πολιτισμού και των ανθρώπων του», το Υπουργείο Πολιτισμού βρήκε την ικανοποίησή τους.

“Και αυτό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής πολιτείας, η κυβέρνηση πρόκειται να θεσμοθετήσει το καθεστώς τους – το επαγγελματικό καθεστώς, η πρόταση, η οποία αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή, θα υποβληθεί σύντομα στο κοινοβούλιο”, δήλωσε ο υπουργός . Εκπαίδευση:

Πρόσθεσε ότι “αυτό επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη – όχι μόνο να δηλώσει την αποφασιστικότητα, αλλά και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, για την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα αλλάξει την κατάσταση στον τομέα του πολιτισμού”.

Για τη γενική κυβέρνηση του Προέδρου Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόδρομος Πρόδρομος λέει ότι «έχει προωθήσει, εφαρμόσει μια σειρά από πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την Κύπρο, καθιστώντας την καλύτερη».

Συγκεκριμένα, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση πιστώνεται με το «Γενικό Σύστημα Υγείας» Network Δίκτυο Κοινωνικής Ασφάλισης με το χαμηλότερο εγγυημένο εισόδημα, τον σύγχρονο τύπο λυκείου և εκπαίδευση և τη διαδικασία αξιολόγησης καλύτερων μαθησιακών αποτελεσμάτων σε αυτόν τον τομέα. Κάνει τώρα μια πραγματική ανακάλυψη στον τομέα του πολιτισμού. “

Source