Πρόδρομο. “Το ΑΚΕΛ δημιουργεί μια αρνητική ατμόσφαιρα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Παρά τις προεκλογικές κατηγορίες με τη λογική της απόρριψης, το γεγονός παραμένει ότι η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της Κυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπέβαλε νομοθετική πρόταση για τη σύσταση Υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμός και Νεολαία Πρόδρομος Πρόδρομου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Πρόδρομου δηλώνει ότι στην πράξη συμβάλλει σε μια από τις πολυαναμενόμενες εξελίξεις.

“Με κατηγορίες και ψευδείς κατηγορίες, το ΑΚΕΛ επιστρέφει, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια αρνητική ατμόσφαιρα γύρω από το αδιαμφισβήτητο βήμα στον τομέα του πολιτισμού, το οποίο ήταν απαραίτητο για δεκαετίες, αλλά είναι επίσης περιζήτητο από την κοινωνία”, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση, λέει ο κ. Πρόδρομου, εφαρμόζοντας την πολιτική της և το πρόγραμμα της κυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, προετοίμασε և υπέβαλε νομοθετική πρόταση για τη σύσταση Υπουργείου Πολιτισμού,, πιστεύουμε ότι είναι σύμφωνη με όλα τα δηλωμένα πολιτικά θέσεις. δυνάμεις που αναγνωρίζουν αυτήν την ανάγκη.

“Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό ανοίγει μια νέα εποχή στην πολιτική, στη φροντίδα του πολιτισμού από το κράτος, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από οποιαδήποτε προεκλογική χρησιμότητα”, συνεχίζει.

Σε σχέση με την «επανάληψη των κατηγοριών του ΑΚΕΛ που δημοσιεύθηκαν σήμερα», ο Υπουργός δηλώνει ότι τα γεγονότα δίνουν απάντηση.

Πρώτον, σημειώνει ότι “ό, τι επιμένει το ΑΚΕΛ, ανεξάρτητα από τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας, το γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση, προσπαθώντας να υποστηρίξει ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τον πολιτισμό, αποφάσισε το 2021. Συνολικά 4.045.000 ευρώ για παγκόσμιες πολιτιστικές δραστηριότητες το 2021, εκτός από τα κονδύλια που έχουν ήδη παρασχεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δεύτερο επίδομα ασθενοφόρων (1.500 ευρώ) έχει ήδη καταβληθεί σε σχεδόν δύο χιλιάδες άτομα που ασχολούνται με πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ αποφασίστηκε ότι τα κεφάλαια που παρέχονται στα τακτικά προγράμματα υποστήριξης πολιτιστικών δραστηριοτήτων θα διατεθούν πλήρως. ή μέσω προαγωγών ή άλλων ρυθμίσεων των ενδιαφερομένων για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων που απαιτούνται από την επιδημία.

“Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση διπλασίασε ουσιαστικά την υποστήριξή της για πολιτιστικές δραστηριότητες το 2021. Στη διάρκεια: “Όσο τα ίδια τα γεγονότα μπορεί να μην εξυπηρετούν τη ρητορική της αντιπολίτευσης που επέλεξαν ορισμένοι, η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον πολιτισμό.”

Δεύτερον, σημειώνει ότι μετά από πολλά χρόνια διαδικασίας και προβληματισμού που δεν απέδωσε αποτελέσματα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπέβαλε νομοθετική πρόταση, εφαρμόζοντας κάτι για το οποίο όλοι συμφωνούν ότι θα έπρεπε να είχε γίνει. πολλά χρόνια. πριν, δηλαδή τη δημιουργία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τρίτον, ο κ. Πρόδρομου προσθέτει: “Το ΑΚΕΛ γνωρίζει καλά ότι υπήρχαν πληροφορίες από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και από οργανωμένους φορείς. Μετά τη σχετική συνάντηση του Υπουργού με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, την ίδρυση Υπουργείου Πολιτισμού στα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση ακολούθησε ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα. Κ.Ε. Στα μέσα ενημέρωσης του ΑΚΕΛ.

“Μετά από αυτό, πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ του” Υπουργείου Εξωτερικών “του αρμόδιου γραφείου του ΑΚΕΛ. Επιπλέον, διαβουλεύσεις, πληροφορίες και απόψεις εκφράστηκαν από όλους τους οργανωμένους φορείς στον τομέα του πολιτισμού σε ολόκληρη την περίοδο πριν από την προετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου. “

Επιπλέον, ο κ. Ο Πρόδρομου λέει ότι «υπάρχει ένα σαφές σχέδιο για τους οργανισμούς που θα εποπτεύονται από το κρατικό υπουργείο · αυτό είναι κάτι που συνήθως δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, αλλά ισχύει. Μη κυβερνητικές οργανώσεις, ημικρατικοί οργανισμοί, επιτροπές ή άλλοι φορείς που έχουν το θέμα “Οι δραστηριότητες στον πολιτιστικό τομέα θα πρέπει να διεξάγονται υπό την επίβλεψη του υπουργείου Εξωτερικών, όταν εγκριθεί η νομοθεσία, θα τεθεί σε ισχύ.”

«Είναι ακατανόητο για την THOK, την Εθνική Επιτροπή της UNESCO, το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, το Κυπριακό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και άλλα. Δεν είναι σαφές ότι το ΑΚΕΛ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα “πολιτικό πρόβλημα”.

Σε τελική ανάλυση, λέει, το γεγονός ότι οι πολίτες, և ίσως ιδιαίτερα εκείνοι που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε αυτά τα ζητήματα, πρέπει να εκτιμηθούν, είναι ότι η κυβέρνηση το έχει φροντίσει և μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε στη σύσταση του Υπουργείου Πολιτισμός.

“Αυτό ανοίγει μια νέα εποχή στον τομέα του πολιτισμού, για τη φροντίδα της πολιτικής, είναι ένα βήμα μπροστά”, κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: KYPE

Source