Πρόεδρος Ερντογάν: Η Τουρκία εκτέθηκε σε σοβαρή αδικία σε δύο θέματα

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε δηλώσεις κατά τη συνάντησή του με τους Πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ομιλία του, ο Ερντογάν είπε ότι εγκαταλείπουν την πλήρη ένταξη στην ΕΕ, είπε ότι η ανατολική Μεσόγειος της Τουρκίας και υπέστη σοβαρή αδικία στο Κυπριακό.

Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν είναι τα εξής:

«Αν και η επιδημία έχει κερδίσει και πάλι τις τελευταίες εβδομάδες, οι επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί στις μελέτες εμβολιασμού αυξάνουν την ελπίδα μας. Αρχίζουμε να εφαρμόζουμε τα εμβόλια που λαμβάνουμε από διαφορετικές πηγές στους πολίτες μας σε εθελοντική βάση. Θα προσφέρουμε εγχώρια εμβόλια, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο του ανθρώπινου πειράματος, σε όλη την ανθρωπότητα μαζί με το έθνος μας.

“ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ”

Έχουμε αντίρρηση σε προσπάθειες περιορισμού στις ακτές της χώρας μας σε μινιμαλιστικούς χάρτες που δεν έχουν ισχύ. Δεν απαιτούμε τίποτα για το οποίο δεν δικαιούμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να αυξάνει την ένταση. Πρέπει να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο από έναν ανταγωνιστικό τομέα σε λεκάνη συνεργασίας που θα εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά μας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΩΤΖΑΝ

Πρέπει να μιλήσουμε για ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις, αντί να συζητήσουμε αποτυχημένα παραδείγματα στην Κύπρο. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κατανοήσει χωρίς την Τουρκία. Αγωνιζόμαστε για πλήρη συμμετοχή για 60 χρόνια. Καταργήσαμε τα εμπόδια στην πολιτική πολιτική. Οι χώρες της ΕΕ το περιέγραψαν ως σιωπηλή επανάσταση.

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”

Η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος δεν θα έχουν ειρήνη στις εξισώσεις της Μεσογείου που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκική Δημοκρατία. Πρέπει να συζητήσουμε νέες και ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις αντί να μιλάμε επανειλημμένα για αποτυχημένα μοντέλα στην Κύπρο. Ως χώρα, είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μια θετική ατζέντα με μακροπρόθεσμη προοπτική και να επαναφέρουμε τις σχέσεις μας σε καλό δρόμο.

“ΥΠΟΓΡΑΦΑΜΕ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ”

Ως χώρα (με την ΕΕ), είμαστε έτοιμοι να θέσουμε μια θετική ατζέντα και να επιστρέψουμε τις σχέσεις μας σε καλό δρόμο με μια μακροπρόθεσμη προοπτική. Βάζουμε μια χώρα γνωστή με πραξικοπήματα και τζούντα στις ράγες της προηγμένης δημοκρατίας. Κάναμε μια σιωπηλή επανάσταση στη χώρα μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εκτός από την απειλή της ασφάλειας περίπου 6 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη, η ισλαμοφοβία μετατρέπεται επίσης σε μια μεγάλη μαύρη τρύπα όσον αφορά τις ευρωπαϊκές αξίες.

“Γιατί οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ αφήνουν μόνοι μας;”

Η ασφάλεια της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ ξεκινά από την ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία. Το Brexit επιλύεται μόνο με την αύξηση της αβεβαιότητας με την απόκτηση της αξίας του στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την Τουρκία. Πραγματοποιήσαμε τη Διάσκεψη του Βερολίνου ενάντια στον putchist Haftar στη Λιβύη, αλλά τα αποτελέσματα δεν ακολούθησαν. Δεδομένου ότι δεν αφήνουμε καμία χώρα του ΝΑΤΟ μόνη της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, γιατί άλλες χώρες του ΝΑΤΟ μας αφήνουν μόνοι; “

Πρόεδρος Ερντογάν: Η Τουρκία εκτέθηκε σε σοβαρή αδικία σε δύο θέματα

Source