Πρόεδρος. “Η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν από την αυγή” [ΒΙΝΤΕΟ]

Λέμε αντίο σε λίγες ώρες, την πιο καταστροφική χρονιά στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας στην εποχή της ειρήνης, – ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επισημαίνει στο μήνυμά του για το νέο έτος. Αντιμετωπίζοντας τον αόρατο εχθρό, ο κοροναϊός, ο οποίος έχει σκοτώσει μέχρι τώρα δύο εκατομμύρια ανθρώπους, έχει πλήξει σοβαρά τα συστήματα υγείας όλων των χωρών, οδηγώντας σε μια άνευ προηγουμένου κρίση στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ότι «Κατανοώ πλήρως την πλειοψηφία των έντιμων πολιτών που υφίστανται δίκες που προκαλούνται από γεγονότα. Ξέρω ότι μερικοί από εσάς θα είστε μόνοι απόψε χωρίς τους γονείς σας, χωρίς τα παιδιά ή τα εγγόνια σας, ή ακόμα και αγαπητούς φίλους. Αισθάνομαι απολύτως την ταλαιπωρία σου γιατί περνάω την ίδια δοκιμασία. Ταυτόχρονα, ξέρω ότι ως αποτέλεσμα ορισμένων γεγονότων, μερικοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερο βάρος και θυσίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνομαι την ανάγκη να τους διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει γενναιόδωρα. Τις επόμενες μέρες, εκτός από τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, ο Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής βοήθειας. ”

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει ότι το δεύτερο, θανατηφόρο κύμα της επιδημίας οδηγεί σε σκληρά μέτρα καθολικής ένταξης των πολιτών, έλεος από τον λαό, αμοιβαία κατανόηση για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση.

Γι ‘αυτό θέλω να σας ζητήσω να μην υποκλίσετε. Ο αγώνας που οδηγεί όλη την ανθρωπότητα είναι ένας αγώνας για τη ζωή. Θυμηθείτε ότι στις πιο σκοτεινές στιγμές, η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν από την αυγή. “Και το λέω αυτό γιατί, χάρη στην επιστήμη, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την επιδημία, η οποία θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε στο δρόμο της ζωής που μας στερήθηκε”, είπε.

Ο στόχος είναι να επιλυθεί το Κυπριακό

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι αυτός, τόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ όσο και ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά του να συμμετάσχει στη νέα πολιτική βούληση με βάση τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα.

Ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει ότι “σε αυτήν την πρωτοβουλία θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων. “Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω ταυτόχρονα είναι ότι δεν αγνοώ το γεγονός ότι ο τελικός δικαστής οποιασδήποτε συμφωνίας θα είναι οι πολίτες της Κύπρου, στους οποίους είμαι υπόλογος.”

«Είθε το νέο έτος να φέρει ειρήνη, υγεία, ελπίδα στη χώρα μας για ένα ασφαλές και ασφαλές μέλλον για όλους», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Source