Πρόεδρος Τατάρ, ως πρόεδρος του YÖDAK Καθ. Δρ. Ο Turgay διόρισε τον Avcı

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar, με βάση την εξουσία που του έχει δοθεί από το άρθρο 8 του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της ΤΔΒΚ, καθηγητής Δρ. Διορίζει τον Turgay Avcı ως Πρόεδρο του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης Σχεδιασμού, Ελέγχου, Διαπίστευσης και Συντονισμού (YÖDAK) για περίοδο τεσσάρων ετών από τις 19 Απριλίου 2021.

Ο Πρόεδρος Τατάρ ευχήθηκε την επιτυχία του Turgay Avcı στο καθήκον του και ευχήθηκε ο YÖDAK να προχωρήσει σε καλύτερες θέσεις.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΓΚΑΒ
Ο Turgay Avcı γεννήθηκε το 1959 στη Λάρνακα. Έλαβε το γυμνάσιο του στο γυμνάσιο Namık Kemal, το πτυχίο του (Fulbright-AID- Εκπαίδευση και Κατάρτιση πλήρης υποτροφία-, 1985, Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, Λίβανος) στην Ηλεκτρολογία και Ηλεκτρονική Μηχανική, το μεταπτυχιακό του (1992, Ανατολική Μεσόγειος) Πανεπιστήμιο) στη διοίκηση επιχειρήσεων και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του πτυχίο (1995, Πανεπιστήμιο Çukurova) στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Του απονεμήθηκαν οι τίτλοι Αναπληρωτής Καθηγητής το 2003 και Καθηγητής το 2013. Στο Ανατολικό Πανεπιστήμιο της Μεσογείου, εργάστηκε ως αντιπρόεδρος διοίκησης επιχειρήσεων, επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου τουρισμού, διευθυντής του σχολείου τουρισμού και διαχείρισης ξενοδοχείων και αντιπρύτανης. Ήταν σύμβουλος διατριβής πολλών μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών.

Κέρδισε υποτροφίες διαχείρισης ποιότητας-επαγγελματικής ανάπτυξης (Deutscher Akademischer Austauschdienst, DAAD, Γερμανία) στον τομέα των υπηρεσιών το 1999 με διοίκηση και ποιοτική διαχείριση-επαγγελματική ανάπτυξη το 1995 (CASP, USA). Καθηγητής Δρ. Η Turgay Avcı έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά σε βάσεις δεδομένων Web of Knowledge και Scopus Οι επιστημονικές του μελέτες έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το περιοδικό Journal of Academy of Marketing Science, Journal of Business Research, The Service Industries Journal, Tourism Management Perspectives, International Journal of Bank Marketing, Journal of Hospitality and Tourism Management και Employee Relations. Το έργο του έχει αναφερθεί σε κορυφαία περιοδικά όπως το Journal of Marketing, Journal of Retailing, Tourism Management, International Journal of Hospitality Management, Journal of Service Research, Industrial Marketing Management και Journal of Personal Selling and Sales Management.

Καθηγητής Δρ. Ο Turgay Avcı διετέλεσε μέλος του Κοινοβουλίου, Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Καθηγητής Δρ. Η Turgay Avcı έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, σε εμπορικά, εκπαιδευτικά και τουριστικά θέματα σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης. Επιπλέον, έχει δώσει συνεντεύξεις, δηλώσεις και γραπτές δηλώσεις για εμπορικά, εκπαιδευτικά και τουριστικά θέματα σε πολλά τοπικά και πολλά ξένα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Καθηγητής Δρ. Ο Turgay Avcı είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

.Source