Πρόεδρος της CyMA: Το COVID19 εμβολιάζει τη νίκη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας

Η έγκριση και η διανομή εμβολίων κατά του νέου κορανοϊού είναι μία από τις νίκες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ιατρικού Συλλόγου (CyMA) Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αγαθαγγέλου είπε ότι ο Κυπριακός Ιατρικός Σύλλογος ενθαρρύνει και αναμένει ότι όλοι θα δείξουν την κατάλληλη ευθύνη όσον αφορά τους εμβολιασμούς.

Μιλώντας στο CNA με την ευκαιρία της έναρξης εμβολιασμών κατά του Covid-19 στην Κύπρο, ο Αγαθάγγελος είπε ότι η διαχείριση της πανδημίας απαιτεί ευθύνη από όλους και ιδιαίτερα σε ατομικό επίπεδο μέσω της τήρησης των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας.

Τόνισε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα εξαρτηθεί επίσης από την ανταπόκριση του πληθυσμού στον εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Ο Αγαθαγγέλου χαρακτήρισε το εμβόλιο ως νίκη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Η έγκριση εμβολίων κατά του νέου κορανοϊού είναι μία από τις νίκες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια, είπε, προσθέτοντας ότι η εμπειρία που αποκτήσαμε μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την ανταπόκρισή μας σε τυχόν πανδημίες στο μέλλον.

Ο Αγαθαγγέλου είπε στο CNA ότι ο Κυπριακός Ιατρικός Σύλλογος, στο πλαίσιο της αποστολής του να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης έναντι των μελών του, των επαγγελματιών υγείας και όλων των πολιτών, ενθαρρύνει και αναμένει ότι όλοι θα επιδείξουν την κατάλληλη ευθύνη όσον αφορά τους εμβολιασμούς.

(CNA)

Source