Πρόεδρος Ersin Tatar: “Πηγαίνουμε στη Γενεύη με δυνατά χέρια”

Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΣυμμετείχε στην ηλεκτρονική συνάντηση με θέμα «Στρατηγικό όραμα της ΤΔΒΚ» που διοργανώθηκε από την Ευρασιατική Ένωση Οικονομικών Σχέσεων (EkoAvrasya) και απάντησε στις ερωτήσεις.

Στη συνάντηση, οι καινοτόμες και προοδευτικές στρατηγικές της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, η οποία θα μετατρέψει την 50ή επέτειό της το 2033, στο πλαίσιο του πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού μετασχηματισμού την παραμονή της ψηφιακής επανάστασης και του νέου συζητήθηκε το όραμα της ΤΔΒΚ. Ο Ahmet Hamdi, Σύμβουλος Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Επιχειρηματικότητας της Προεδρίας, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση υπό την εποπτεία του Hikmet Eren, προέδρου της EkoAvrasya.

Στην ηλεκτρονική συνάντηση για το «Στρατηγικό Όραμα της ΤΔΒΚ» που διοργανώθηκε από την EkoAvrasya Association, Πρόεδρος Έρσιν Τατάρ, από νεαρή ηλικία, χρειάζονται Dr. Ο παππούς του Fazıl Küçük, Cemal Müftüzade, ο οποίος ήταν ο αναπληρωτής γραμματέας και ο πατέρας του, Rüstem Tatar, ο οποίος ήταν σε διάφορες ανώτερες θέσεις όπως το Υπουργείο Οικονομικών για χρόνια, ήταν ένα πρόσωπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κυπριακό, και ότι ήταν γεννήθηκε στο Κυπριακό, και αυτό ήταν ειλικρινά γι ‘αυτόν, δήλωσε ότι ήταν μια εκδήλωση.

“ΠΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΕΝΕΒΑ”

Σε απάντηση στην ερώτηση σχετικά με την άτυπη συνάντηση του ΟΗΕ 5+ που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΔηλώνοντας ότι θα πάνε στη Γενεύη με ένα νέο όραμα που θα περιλαμβάνει τη συνεργασία με βάση την κυρίαρχη ισότητα των δύο κρατών, τόνισε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Ο Πρόεδρος Τατάρ, επισημαίνοντας τη σημασία της αυξανόμενης δύναμης της Τουρκίας στην περιοχή και υποστηρίζει το κράτος μας περαιτέρω σημείο μεταφοράς που δίνεται στην ΤΔΒΚ ότι θα πάμε ισχυρότερα από τα χέρια μας στη Γενεύη, με βάση την Κύπρο των mujahideen τον αγώνα του νέου οράματος του τουρκικού λαού, μάρτυρες, εργασία, θυσία και αυτοδιάθεση σωστά Δήλωσε ότι ήταν.

Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να επιστρέψουμε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης βάσει της ομοσπονδίας, η οποία τελείωσε με την ελληνική πλευρά να αφήνει το τραπέζι στο Crans Montana, και ότι οι προσπάθειες προς την ομοσπονδία έχουν εξαντληθεί. Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι στο νέο όραμα που βασίζεται στη συνεργασία των δύο κυρίαρχων ίσων κρατών, τα δύο κράτη προβλέπουν συνεργασία σε πολλούς τομείς όπως το νερό, το φυσικό αέριο, τα εγκλήματα και η ηλεκτρική ενέργεια.

“Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ”

Υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ έκανε πολλές υποσχέσεις στους Τουρκοκύπριους με αντάλλαγμα να πει «ναι» στο δημοψήφισμα κατά την περίοδο του Σχεδίου Ανάν, αλλά δεν εκπλήρωσε κανένα από αυτά, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε ότι η ΕΕ υποσχέθηκε στους Ελληνοκύπριους να ενταχθούν στην ΕΕ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και μιας πιθανής συμφωνίας στο δημοψήφισμα. Είπε ότι αποδέχτηκαν την ελληνική πλευρά, η οποία είπε όχι, στην ΕΕ μονομερώς μετά από λίγο. Η ΕΕ σπαταλάει αυτό το βήμα λόγω ενός μικρού πληθυσμού 85 εκατομμυρίων κατοίκων με την ελληνοκυπριακή πλευρά και της Τουρκίας που έχει για την αντιμετώπιση της αδικίας που χρησιμοποιεί το βέτο στον Πρόεδρο Τατάρ της ΕΕ, δήλωσε ότι ήταν δυνατόν να αμφισβητηθεί η αμεροληψία της ΕΕ.

“Τα άτομα TRNC ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΓΩΝΑ”

Δηλώνοντας ότι ο Τουρκοκύπριος λαός αγωνίζεται αποφασιστικά εδώ και χρόνια, παρά όλα τα εμπάργκο και τις απομόνωση και ότι έχει μαχητικό πνεύμα, ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι οι επενδύσεις στην ΤΔΒΚ έχουν αυξηθεί τα τελευταία 25 χρόνια, και ότι οι εξελίξεις στον κατασκευαστικό τομέα και Ειδικά στους τομείς των υπηρεσιών, όπως ο τουρισμός και η τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε ότι συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό με το άνοιγμα του Varosha Αναφέροντας ότι οι μαθητές που προέρχονται από περισσότερες από εκατό χώρες στη χώρα μας και λαμβάνουν εκπαίδευση είναι επίτιμοι εκπρόσωποι της ΤΔΒΚ όταν επιστρέφουν στις χώρες τους, ο Πρόεδρος Τατάρ τόνισε ότι ο τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένας τομέας που πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω λόγω του προώθηση και συμβολή στην οικονομία.

Η Κύπρος θα αυξήσει την παραγωγή και την παραγωγικότητα με ανθρώπινους πόρους για να μεταφέρει τους Τούρκους να πολεμήσουν την επιτυχία τους με το πνεύμα του 2033, και οι τομείς υπηρεσιών του Προέδρου δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα στο σημείο ανάπτυξης Το Τατάρ TRNC αύξησε περαιτέρω τη σημασία στην Ανατολική Μεσόγειο και Η Τουρκία τόνισε ότι ενισχύεται με την υποστήριξή της. Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα προκύψουν νέες θέσεις έτσι ώστε να μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον πιο ελπιδοφόρα και ότι το έργο θα συνεχιστεί σε αυτό το έδαφος.

Οι σειρές «ONCE CYPRUS» έχουν φτάσει στον σκοπό τους »

Σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την τηλεοπτική σειρά «Once Upon a Time in Cyprus», ο Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΔήλωσε ότι η σειρά πέτυχε το σκοπό της όσον αφορά την παρουσίαση του αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού, ότι ήταν επιτυχής στο να μεταφέρει αυτό που υπέστη ο τουρκοκύπριος λαός σε εκατομμύρια θεατές και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν.

“Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟ”

Σε απάντηση σε μια ερώτηση ότι απαγορεύονται τα μαθήματα Κορανίου στην ΤΔΒΚ, ο Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΔηλώνοντας ότι ο Τουρκοκύπριος λαός είναι λαός αφοσιωμένος στη θρησκεία και τις πεποιθήσεις του, τα μαθήματα θα συνεχιστούν, εάν υπάρχει νομική ανεπάρκεια, θέλουν να ολοκληρωθούν με συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας και ότι τα μαθήματα θα να πραγματοποιείται με την εξουσία της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων και την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΔήλωσε ότι ο κοσμισμός είναι σημαντικός για όλους να ασκήσουν τη θρησκεία τους και την ελευθερία της συνείδησης.

“Η ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑŞ ΜΕΤΑ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ

Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΔηλώνοντας ότι το άνοιγμα της Βαρόσχα μετά από 46 χρόνια είναι υπηρεσία προς την ανθρωπότητα, δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας (TMK) στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι πολλές ιδρυτικές ιδιότητες στην περιοχή κατά την περίοδο της Βρετανικής Αποικιακής Διοίκησης άλλαξαν χέρια παραβιάζοντας τον Κανονισμό Ιδρυμάτων και ότι η Διοίκηση Ιδρυμάτων θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση στο TMK την προσεχή περίοδο και να διεκδικήσει τα δικαιώματά τους.

.Source