“Πρόληψη της βίας και των διακρίσεων κατά των γυναικών

Ο υπουργός Οικονομικών Dursun Oğuz είπε: «Μια γυναίκα είναι η γυναίκα και ο γιος σου που μας γέννησε και με τους οποίους μοιράζεσαι τη ζωή σου σε καλές και κακές μέρες. Η γυναίκα είναι ζωή… Καλή 8η Μαρτίου, Διεθνής Εργατική Ημέρα της Γυναίκας, σε όλες τις γυναίκες που μας εμπνέουν με το θάρρος τους σε κάθε σημείο της ζωής μας », είπε.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι τουρκικές γυναίκες έχουν πολεμήσει σε κάθε στάδιο της ζωής σε όλη την ιστορία, η υπουργός Oğuz δήλωσε: «Οι ηρωικές μας γυναίκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αγώνα για ύπαρξη στην Κύπρο, στη νίκη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας στην Ανατολία, πήραν το θέση στον Εθνικό Αγώνα, και έγραψε έπη για την υπεράσπιση της πατρίδας.

Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι οι γυναίκες, οι οποίες αποτελούν τα βασικά δομικά στοιχεία της κοινωνίας και της οικογένειας, υφίστανται βία σε όλο τον κόσμο και σε κάθε τομέα, ο Υπουργός Οικονομικών Dursun Oğuz επεσήμανε ότι υπερασπίζονται τον αγώνα για την πρόληψη κάθε είδους βία και διακρίσεις κατά των γυναικών · «Ένας κόσμος όπου οι γυναίκες μας δεν υφίστανται βία, καταπιέζονται, υφίστανται διακρίσεις και κακοποιούνται είναι δυνατός για όλους μας», είπε.

Ο Υπουργός Οικονομικών Oğuz δήλωσε επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας να παρέχεται η απαραίτητη ενθάρρυνση και υποστήριξη για τη βελτίωση του κοινωνικού καθεστώτος των γυναικών, την εκπροσώπησή τους ισχυρότερων σε όλους τους τομείς της ζωής, την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, και να ενεργούν πιο θαρραλέα στον κοινωνικό αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Oğuz γιόρτασε τις μέρες του παρουσιάζοντας λουλούδια στο γυναικείο προσωπικό στο υπουργείο του.

.Source