Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας COVID-19 – Coronavirus (COVID-19)

Κύπρος:

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας COVID-19

Για να εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, το μόνο που χρειάζεστε είναι να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε στο Mondaq.com.

Απαγορεύεται η παρουσία ατόμων σε σπίτια εκτός των μόνιμων κατοίκων – Απομακρυσμένο για το δημόσιο / ευρύτερο δημόσιο τομέα

Λόγω της δυσμενούς επιδημιολογικής κατάστασης που παρατηρήθηκε πρόσφατα στην Κύπρο, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού στην κοινότητα, απαγορεύεται η παρουσία σε σπίτια ατόμων εκτός των μόνιμων κατοίκων, με ισχύ από σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2020, 6 μ.μ., έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Εξαιρέσεις για την παρουσία μη μόνιμων κατοίκων σε σπίτια παρέχονται για τους ακόλουθους σκοπούς:

  1. Για την παροχή φροντίδας σε ανηλίκους και άτομα με αναπηρία για την περίοδο / διάρκεια στην περίπτωση που η φυσική παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη στο χώρο εργασίας τους.
  2. Με σκοπό να βοηθήσουμε άτομα που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους (φαρμακευτική αγωγή, φροντίδα ατόμων, προμήθεια τροφής κ.λπ.) Είναι κατανοητό ότι τέτοια άτομα θα πρέπει να λάβουν όλα τα προσωπικά προστατευτικά μέτρα και να παραμείνουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα απαραίτητο για τη φροντίδα του ατόμου, ώστε να μην τον θέσουν σε κίνδυνο.

Διευκρινίζεται ότι μόνο για 31αγ Δεκέμβριος 2020, η παρουσία ατόμων εκτός των μόνιμων κατοίκων επιτρέπεται σε ένα σπίτι, εφόσον τα άτομα αυτά προέρχονται μόνο από δύο οικογένειες και υπό τον όρο ότι ο συνολικός αριθμός ατόμων στο σπίτι δεν υπερβαίνει τα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζεται ότι οι ακόλουθοι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ σε ανοιχτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους:

  1. Απαγορεύονται συναντήσεις εκτός από δύο άτομα, εκτός από ανήλικα παιδιά που συνοδεύουν τους γονείς τους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συνάντησης, όπως πάρκα, πλατείες, φράγματα, χώρους για πικνίκ, παραλίες, πεζόδρομους και μαρίνες κ.λπ.
  2. Απαγορεύονται μαζικές και άλλες εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, χριστουγεννιάτικες αγορές και παρόμοιες εκδηλώσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους..

Για την επίβλεψη της συμμόρφωσης με τα Διατάγματα, αρμόδια αρχή είναι η Κυπριακή Αστυνομία και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες είτε ονομαστικά είτε ανώνυμα, αναφέροντας πληροφορίες σχετικά με παραβιάσεις των Διαταγμάτων, στη Μονάδα που ιδρύθηκε από την Αστυνομία Κύπρου για το σκοπό αυτό, στη διεύθυνση τηλ: 1460, 22 606 803 και 22 606 804.

Ταυτόχρονα, με σκοπό την αποσυμφόρηση και τον περιορισμό της πιθανότητας μετάδοσης του ιού σε χώρους εργασίας, από αύριο, 30 Δεκεμβρίου 2020 και έως τις 10 Ιανουαρίου 2021, το κράτος και ο ευρύτερος κρατικός τομέας συνεργάζονται με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας στα γραφεία, για διαχείριση και παροχή υπηρεσιών στο κοινό για επείγοντα θέματα. Το υπόλοιπο προσωπικό θα παραμείνει στα σπίτια τους για να εργαστεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εργασίας. Στο πλαίσιο του καθορισμού του προσωπικού ασφαλείας, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη περιορισμού του προσωπικού που ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Συνιστάται ο ιδιωτικός τομέας να παρέχει στο προσωπικό του εγκαταστάσεις για απομακρυσμένη εργασία, όπου είναι δυνατόν.

Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται να παρέχει έναν γενικό οδηγό για το θέμα. Θα πρέπει να αναζητήσετε ειδικές συμβουλές σχετικά με τις συγκεκριμένες περιστάσεις σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ: Coronavirus (COVID-19) από την Κύπρο

Τύποι εμπορικών σημάτων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Abou Naja

Καθώς οι βιομηχανίες αγωνίζονται να αποκτήσουν νόμιμο μονοπώλιο στις μοναδικές καινοτομίες τους μέσω της καταχώρισης σημάτων, πλημμυρίζουμε με έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό προϊόντων με

.Source