Πρόσκληση στον Ερντογάν από τον Κριμαίο Τατάρ αξιωματούχο: Μην χτίζετε τις απόψεις σας για αβάσιμες κατηγορίες

Ρωσική καταγωγή RIA Novosti »Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Εθνικής-Πολιτιστικής Αυτονομίας των Τάταρων της Κριμαίας, Eyvaz Umerov, κάλεσε τον Πρόεδρο του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με μια αντιπροσωπεία των Τάταρων της Κριμαίας.

AKP Erdogan, Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr που ιδρύθηκε από τον Zelenskiy’l Κίεβο μετά από συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη “Κριμαία Πλατφόρμα” Umerov μιλώντας την Πέμπτη μετά την υποστήριξή του προς τους “ηγέτες της Τουρκίας, την υποστήριξη του Ερντογάν για την συχνά εκφρασμένη από τους κατοίκους της χερσονήσου, δηλαδή την Κριμαία. φωνές των Τατάρων του, “είπε. Μιλώντας στον Ερντογάν, ο Umerov είπε, “Για μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση, θα ήταν χρήσιμο να έρθεις στην Κριμαία και να δεις τα πάντα στη σωστή του θέση. Μην βασίζεις τις απόψεις σου σε αυτό το μέρος σε αβάσιμες κατηγορίες.”

Ομέροφ RIA Novosti »Αντί να κατασκευάζει απόψεις που βασίζονται σε ψευδείς κατηγορίες ριζοσπαστικών ηγετών που ζουν στην Ουκρανία για ομάδες “που δεν έχουν καμία σχέση με τους Τάταρους της Κριμαίας”, η συνάντηση Ερντογάν του ΑΚΡ στο υψηλότερο επίπεδο με εκπροσώπους των Τάταρων της Κριμαίας από την Κριμαία συμβάλλει στη στενότερη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο χωρών. Είπε ότι θα ήταν.

Από την άλλη πλευρά, ο Umerov μίλησε για τη στάση του Προέδρου του AKP ως εξής:

“Το αίτημα της Τουρκίας να μην είναι η Κριμαία στην Ουκρανία, όχι η Τουρκία. Αλλά είμαι σίγουρος ηγέτης του ρεαλισμού της Τουρκίας στο Lideri’yl του στη Ρωσία [Vladimir Putin] Θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και σχέση με την ακριβή αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους δεν θα περιορίζεται στην Τουρκία. “

Η Κριμαία έγινε διοικητική περιοχή της Ρωσίας μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014, αφού 96.77 από τους ψηφοφόρους και 95.6 από τους κατοίκους της Σεβαστούπολης, της μεγαλύτερης πόλης, ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. Η Ουκρανία περιγράφει την κατάσταση της Κριμαίας ως «προσωρινά κατεχόμενη περιοχή». Ο Ερντογάν, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση στην Κριμαία ως «προσάρτηση», υποσχέθηκε «υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» μετά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι Κριμαίοι ψηφίζουν δημοκρατικά για επανένωση με τη Ρωσία, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι η Ρωσία έχει παράνομη κατοχή στην Κριμαία.

Η Κριμαία, η οποία ήταν μέρος της Ρωσίας κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, μεταφέρθηκε στην Ουκρανία το 1954 με τη διοικητική απόφαση του Προεδρείου του Ουκρανού Ανώτατου Σοβιετικού.

.Source