Πρόστιμο για τους αστυνομικούς που σκότωσαν δύο νεαρούς άνδρες με τον ισχυρισμό ότι τα καλάμια τους ήταν όπλα!

Η ετυμηγορία για την υπόθεση του Baris Kerem και του Oğuzhan Erkul, που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της αστυνομικής σάρωσης του οχήματος με 5 άτομα ηλικίας 15-18 ετών στην είσοδο του Δάσους της Πόλης του Γκάζι στην περιοχή Σουλταγκάζι της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Κατά την ακρόαση της απόφασης στο 1ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, η εναγόμενη αστυνομία Erkan Ekmekçi, Zafer Sağlam, Davut Bakır και Kenan Akıl καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών για το αδίκημα «προκαλώντας θάνατο ή τραυματισμό περισσότερων του ενός ατόμων από εσκεμμένη αμέλεια. Το δικαστήριο μετέτρεψε αυτό το πρόστιμο σε πρόστιμο 24 χιλιάδων 300 TL και αποφάσισε να πληρωθεί σε 24 δόσεις.

Μετά την απόφαση, οι οικογένειες είχαν μια νευρική βλάβη. Κάνοντας μια δήλωση μπροστά από το δικαστήριο, η μητέρα του Oğuzhan Erkul, Seyran Erkul είπε, «Έκοψαν τον απόγονο μου. Είναι έγκλημα να παίζεις saz, είναι έγκλημα να τραγουδάς ένα τραγούδι; ” αντέδρασε λέγοντας.

Ο Ερκούλ είπε: «Η αξία του γιου μου δεν είναι χρήματα. Πιέζοντας 36 σφαίρες σε ένα αυτοκίνητο όπου το είδαμε Πού είναι η δικαιοσύνη; Πες μου, ποιο είναι το λάθος μας; «Όταν ρωτάω τι έγκλημα διέπραξε ο γιος μου, δεν απαντούν».

Η μητέρα του Μπάρι Κέρεμ Μελίικ Τας είπε, «Μας κοροϊδεύουν. “Πόσο ωραία αποφάσισαν, γιο, όχι δικό τους.”

Ο Meral Hanbayat, ένας από τους δικηγόρους των οικογενειών, δήλωσε ότι αυτή η απόφαση ήταν ένα μαύρο σημάδι στη δικαστική ιστορία και είπε: “Το 1ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έδωσε επίσημα την εντολή ότι η αστυνομία μπορεί να πυροβολήσει χωρίς αμφιβολία. Εκτός από την ατιμωρησία, είναι βασανιστήρια για οικογένειες. ” Ο Χανμπάιτ είπε, “Δεκάδες σφαίρες χτύπησαν το όχημα και δεκάδες χτύπησαν τα παιδιά. Ο αριθμός των βολών είναι στη μέση. Στοχεύτηκε. Γνωρίζουν ότι είναι παιδιά σε φωτεινό μέρος. Είναι τόσο απλό να σκοτώνεις παιδιά «Αυτή είναι μια τιμωρία πέρα ​​από την ατιμωρησία, αυτό είναι ένα κίνητρο».

Η αστυνομία σάρωσε το όχημα με πέντε παιδιά ηλικίας από 15 έως 18 ετών με την αιτιολογία ότι δεν τήρησαν την «προειδοποίηση διακοπής» στην έξοδο του αστικού δάσους της περιοχής Gazi. Στο περιστατικό, ο 18χρονος Oğuzhan Erkul και ο Barış Kerem έχασαν τη ζωή τους και οι Demirhan Erkul, Ramazan Altürk και Birkan Yüksel, που ήταν στο όχημα, τραυματίστηκαν.

Κατά την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος αστυνομικός Erkan Ekmekçi είπε ότι “είδε ένα όπλο με μακρύ βαρέλι ανάμεσα στα πόδια του ατόμου που κάθεται στο δεξί μπροστινό κάθισμα, ότι αυτό το όπλο ήταν σε ένα μαύρο περίβλημα παρόμοιο με εκείνο του ένα όπλο και φώναξε για να προειδοποιήσει άλλες αστυνομίες Αποκαλύφθηκε ότι το αντικείμενο που ο Ekmekçi υπέθεσε ότι πίστευε ότι ήταν ένα «μακρύ βαρέλι όπλο» ήταν το όργανο του 17χρονου Birkan Yüksel, ενός από τα παιδιά του οχήματος.

.Source