Πρόταση Υπουργού Εκπαίδευση για τη σύσταση επιτροπής για την απόφαση για το κλείσιμο σχολείων

Πρόδρομος Τηλεδιάσκεψη με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί πιο συχνές εξετάσεις για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μετά το Πάσχα

Κατεβάστε το ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CYPRUS IM ΕΔΩ για Android Android և ΕΔΩ για iOS

Αμέσως μετά τις διακοπές, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Sports Υπουργείο Νεολαίας (ΥΜΚΑ) προωθεί ένα πρόγραμμα πιο συχνών և περισσότερων δοκιμών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δήλωσε ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Πρόδρομος Πρόδρομος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεότητας, κ. Σήμερα, ο Πρόδρομο είχε τηλεφωνική διαβούλευση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των δημοτικών σχολείων, τους προέδρους των ενώσεων γονέων της Παν-Κυπριακής Συνομοσπονδίας Παν-Αρμενίων Κύπριων συμμάχων. ,

Ο Υπουργός συμμετείχε επίσης στην τηλεφωνική διαβούλευση από τον Υπουργό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δρ. Μάριος Στυλιανίδης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός, αναφερόμενος στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, είπε ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε τους γονείς να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη διενέργεια τεστ μύτης σε παιδιά της δεύτερης τάξης των δημοτικών σχολείων.

Ενημέρωσε επίσης ότι αμέσως μετά τις διακοπές, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεότητας (ΥΜΚΙ) προωθεί ένα πρόγραμμα εντατικότερων δοκιμών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα πρέπει να υποβάλει πρόταση για τη χρήση μάσκας στον δεύτερο κύκλο. ,

Δίνουμε έμφαση στον κ. Προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε το Πρόδρομου όχι μόνο για τη φυσική αγωγή, αλλά και για την ψυχολογία των μαθητών μας.

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις που υπέβαλε το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της Τεχνοκρατικής Επιτροπής στο πλαίσιο της Μικτής Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (SCC) του Υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα στην πρόταση της Επιτροπής Παρακολούθησης. Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα περιλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας παρακολούθησης representative εκπροσώπου της ΕΚ, με παρατηρητή εξ ονόματος του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτή η επιτροπή, συνέχισε, θα είναι υπεύθυνη για την εξέταση της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων και δεικτών για να προτείνει μια απόφαση αναστολής της φυσικής παρουσίας σε ειδικές περιπτώσεις σχολείων που αντιμετωπίζουν τοπική επιδείνωση.

Ο κ. Πρόδρομου διευκρίνισε επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την πρακτική παρακολούθησης της επιδημιολογικής κατάστασης στα σχολεία, με βάση τις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Όσον αφορά τις αποφάσεις που θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών μετά το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου στο Γυμνάσιο Faneromen, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τη Συνομοσπονδία σχετικά με τις ρυθμίσεις που έκαναν οι μαθητές να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στα παρακείμενα σχολεία.

Στη συνέχεια, ζήτησε από τους εκπροσώπους των οργανωμένων γονέων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών, να παροτρύνουν τους γονείς να παραμείνουν ήρεμοι, να τηρήσουν τους κανόνες, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτός και οι διευθύνσεις του υπουργείου θα είναι συνεχείς διαβούλευση μαζί τους. ,

Επιπλέον, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους οργανωμένους γονείς ότι οι υπολογιστές που αναμενόταν για το σχολικό εξοπλισμό είχαν παραληφθεί και διανεμήθηκαν.

Όπως αναφέρθηκε, αυτοί είναι 3.555 υπολογιστές που θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο έργο που ενθάρρυνε το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει 6.600 ψηφιακές αίθουσες.

Με τη λειτουργία ψηφιακών αιθουσών, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, θα δοθούν νέες ευκαιρίες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πηγή: KYPE

Source