Πρύτανης ΟΝΕ καθηγητής Δρ. Παρακολούθησε το διεθνές αθλητικό συνέδριο του δασκάλου

Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (ΟΝΕ) Πρύτανης Καθ. Δρ. Ο Aykut Hocanın παρακολούθησε ένα διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Διαδίκτυο, με τη συμβολή των Ηνωμένων Εθνών, για τη Διεθνή Ημέρα του Αθλητισμού, της Ανάπτυξης και της Ειρήνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η ΟΝΕ, ο Aykut Hocanın στην ομιλία του στο συνέδριο με τίτλο «Τα αποτελέσματα των παραδοσιακών αθλημάτων και παιχνιδιών στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη κατά τη διάρκεια και μετά το COVID-19»,
Δήλωσε ότι τα αθλήματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ένωση ατόμων, κοινοτήτων και εθνών στον κόσμο, ότι είναι κοινό έδαφος για όλους και ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την αλλαγή του κόσμου.

Σημείωσε ότι ο δάσκαλος αποδίδει μεγάλη σημασία στη συμμετοχή σε διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και ότι το πανεπιστήμιο έχει περισσότερους από 400 αθλητές σε 22 διαφορετικά καταστήματα.

Στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών του Πανεπιστημίου του Κιργιζιστάν Manas και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Bowie στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη σημασία της μη απώλειας παραδοσιακών παιχνιδιών, τη συμβολή των παραδοσιακών παιχνιδιών στην ανάπτυξη των παιδιών και την αδυναμία των παιδιών για να παίξετε παραδοσιακά παιχνίδια ή αθλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας Επομένως, έγιναν αξιολογήσεις σχετικά με το πώς επηρεάστηκαν ψυχολογικά.

.Source