πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία: Η κρίση S-400 μείωσε το μεγαλύτερο πλήγμα στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζέιμς Τζέφρι και πρώην ειδικός εκπρόσωπος της Συρίας, Τζο Μπάιντεν των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας με τα εγκαίνια της αξιολόγησης που βρέθηκε για το πώς να προχωρήσουμε.

Σύμφωνα με τα νέα που ανέφερε η VOA από το think tank του Συμβουλίου Ατλαντικού “Διοίκηση Μπάιντεν και Τουρκία: Αλλαγή στις διμερείς σχέσεις;” Μιλώντας στο διαδικτυακό πάνελ με τίτλο, ο Τζέφρι, υπό τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα ορκιστεί επίσημα ως πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον των σχέσεων και ανέφερε τους λόγους γι ‘αυτό στην ομιλία του.

“Η ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Το χαμηλότερο επίπεδο που έχω δει”

Η κοινή γεωστρατηγική προσέγγιση των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ και σε άλλα ζητήματα, ότι υπάρχουν στόχοι και ενδιαφέροντα και οι σχέσεις σε αυτή τη βασική γραμμή θα πρέπει να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό, τι είναι τώρα, αλλά δεν δείχνει στον Τζέφρι, “μπορώ να πω ότι η σχέση από το 1983 που αποστολή στην Τουρκία “Το χαμηλότερο επίπεδο που έχω δει από τότε.”

“Κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί την παρούσα απόφαση στο Ουάσινγκτον”

Η γραμμή τάσης του Jeffrey μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον ως το πρώτο στοιχείο της αγοράς της Τουρκίας από τη Ρωσία έδειξε ότι το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 δημιουργήθηκε από την κρίση. Ο Τζέφρι είπε, “S-400 / Αυτό που το ζήτημα για το F-35 για τις ΗΠΑ είναι τόσο σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα, είπε στους Τούρκους φίλους σε χιλιάδες φορές. Δεν περιλαμβάνεται τίποτα της Τουρκίας μέχρι στιγμής, το οποίο ονομάζεται Κύπρος του 1974 (Ειρηνικές Επιχειρήσεις). δεν χτύπησε γιατί κανείς στην Ουάσινγκτον δεν μπορεί να υπερασπιστεί αυτήν την απόφαση “, είπε.

Σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας BIDAN ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Εκφράζοντας μια προοπτική που τον ώθησε να είναι απαισιόδοξος για το μέλλον των σχέσεων κατά την εποχή του Μπάιντεν, ο Τζέφρι είπε: «Υπάρχει πάντα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή στις σχέσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν μόνο οι προσωπικές σχέσεις που συνέβαλαν στις σχέσεις κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Τραμπ, αλλά ήταν η παγκόσμια άποψη του Τραμπ και εκείνων γύρω του». .

Ο Τζέφρι εξέφρασε την άποψη ότι μια τέτοια προσέγγιση θα διατηρηθεί εντός του Δημοκρατικού Κόμματος και ως εκ τούτου υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, ή εάν «η επιστροφή στην παλιά τάξη όπως η είσοδος στο Ιράκ στο Αφγανιστάν, η διαμόρφωση των Αράβων και του Ιράν» θα έχει καθοριστική επίδραση στις σχέσεις. Ο Τζέφρι προέβλεψε ότι αν συμβεί το τελευταίο, τους περιμένουν ακόμη πιο ταραγμένες στιγμές στις σχέσεις.

πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία: Η κρίση S-400 μείωσε το μεγαλύτερο πλήγμα στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

Source