Πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τραμπ. Αποδεχτείτε ότι έχετε χάσει և … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Και οι 10 επιζώντες του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων δύο που υπηρέτησαν υπό τον Τραμπ, κάλεσαν τον εκδιωκόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ και τους υποστηρικτές του να αποδεχτούν την ήττα στις εκλογές, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικής εμπλοκής θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες.

Σε μια άνευ προηγουμένου κοινή επιστολή που δημοσίευσε η Washington Post, οι πρώην υπουργοί Άμυνας αναφέρθηκαν σε ένα σενάριο ότι πολλοί φόβοι θα αναπτυχθούν τις επόμενες 17 ημέρες, το οποίο παραμένει μέχρι την εκλογή του νεοεκλεγέντος Μπάιντεν. Αυτό το σενάριο περιλαμβάνει μια πιθανή απόπειρα του Τραμπ να προκαλέσει μια κρίση που στοχεύει στην εντατικοποίηση της στρατιωτικής επέμβασης σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρήσει την εξουσία.

“Οποιαδήποτε απόπειρα των αμερικανικών δυνάμεων να παρέμβουν στην επίλυση εκλογικών διαφορών θα οδηγήσει σε επικίνδυνα, παράνομα, αντισυνταγματικά μέσα”, ανέφερε η επιστολή στον Guardian, τονίζοντας ότι “οι πολίτες είναι στρατιωτικοί αξιωματικοί που παρέχουν καθοδήγηση ή έκθεση”. “Είναι πιθανό να διωχθούν για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχουν οι ενέργειές τους στη δημοκρατία μας”.

Μεταξύ των υπογραφόντων της πρωτοφανούς επιστολής είναι οι James Ames Metis και Mark Esper. Και οι δύο υπηρέτησαν ως υπουργοί Άμυνας στην κυβέρνηση Τραμπ. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Esper (πριν αποβληθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ το Νοέμβριο) διαφώνησε ανοιχτά μαζί του τον περασμένο Ιούνιο, δηλώνοντας ότι ήταν αντίθετος με τη χρήση του νόμου περί εξέγερσης, ο οποίος προβλέπει την κινητοποίηση του στρατού για τον έλεγχο της επιβολής του νόμου και των ταραχών.

Η επιστολή υπογράφηκε από τον Dick Cheney (Υπουργό Άμυνας υπό τον Bush Sr.) και τον Donald Rumsfeld, οι οποίοι υπηρετούσαν υπό τον γιο του.

“Η διαδικασία μετάβασης, στην οποία είμαστε όλοι έμπειροι, είναι ένα βασικό βήμα για μια επιτυχημένη μεταφορά εξουσίας. “Εμφανίζονται συχνά ενόψει διεθνούς αβεβαιότητας σχετικά με την εθνική ασφάλεια της Αμερικής”, έγραψαν οι πρώην υπουργοί στην επιστολή τους, προσθέτοντας ότι σε τέτοιες στιγμές το έθνος μπορεί να είναι ευάλωτο στις ενέργειες των εχθρών του, οι οποίοι μπορεί να επιδιώκουν να επωφεληθούν από την κατάσταση.

Οι υπογράφοντες καλούν τον σημερινό υπουργό Άμυνας Κρίστοφερ Μίλερ και το προσωπικό του να συνεργαστούν με την ομάδα του Μπάιντεν. Σημειώνεται ότι πρόσφατα τα μέλη της ομάδας του νεοεκλεγέντος προέδρου ανακοίνωσαν ότι οι ενημερώσεις τους έχουν σταματήσει, և Το Πεντάγωνο σταμάτησε να απαντά στις ερωτήσεις τους.

Πηγή: protothema.gr

Source