Πρώιμες διακοπές του Πάσχα για δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς στις κάρτες

Με τις ορθόδοξες διακοπές του Πάσχα πολύ κοντά και με την επικρατούσα κρίσιμη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, το Υπουργείο Υγείας προτείνει το άμεσο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και νηπιαγωγείων.

Η απόφαση για τις πιθανές πρώιμες αργίες του Πάσχα για τους νέους θα ληφθεί την Πέμπτη, δήλωσε η Dorothea Pana, η οποία είναι στην επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση για τον Covid στο Philenews.

Μια σχετική επιστολή του Υπουργείου Υγείας έχει σταλεί τόσο στην Επιτροπή όσο και στο Υπουργείο Παιδείας που φαίνεται να προτιμά το εκτεταμένο κλείσιμο των σχολείων να πραγματοποιείται μετά το Πάσχα και όχι πριν.

Ωστόσο, η επιστολή σημειώνει το γεγονός ότι τα μικρότερα παιδιά είναι κυρίως ασυμπτωματικοί φορείς του ιού – ακόμη και του πιο μεταδοτικού στελέχους.

Ταυτόχρονα, τα μικρά παιδιά, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα, δυσκολεύονται να ακολουθήσουν μέτρα ατομικής προστασίας – όπως η χρήση μάσκας – καθώς και η ευρεία χρήση ταχέων διαγνωστικών δοκιμών αντιγόνου.

Έτσι, δεδομένης της κακής επιδημιολογικής κατάστασης στην Κύπρο και των εορτασμών του Πάσχα που έρχονται σύντομα, συνιστάται ιδιαίτερα το άμεσο και προσωρινό κλείσιμο λειτουργίας σχολείων – τουλάχιστον πρωτοβάθμια -.

Source