Πρώτα εμβόλια κοροναϊού στην Αυστρία και την Ιταλία

Πρώτος νέος τύπος για 5 προκαθορισμένα άτομα στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία Κορωνοϊός (Kovid-19) έγινε εμβόλιο.

Μετά τους πρώτους εμβολιασμούς, 10 χιλιάδες δόσεις εμβολίων Pfizer-BioNTech, τα οποία έφτασαν χθες στη χώρα, θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

“ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ”

Ο πρωθυπουργός Σεμπάστιαν Κούρζ και ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσχομπερ προέβησαν σε δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου μετά από συνάντηση 5 ατόμων που είχαν το εμβόλιο.

Δηλώνοντας ότι ο κόσμος αγωνίζεται με την επιδημία για ένα χρόνο, ο Kurz είπε ότι η 27η Δεκεμβρίου είναι μια ιστορική ημέρα.

Τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι ένας σημαντικός παίκτης αλλαγής παιχνιδιών για την καταπολέμηση του ιού, ο Κουρς είπε, “Αυτή είναι η αρχή της νίκης ενάντια στην επιδημία.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Κουρς σημείωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια, ξεκινώντας την επόμενη εβδομάδα, ειδικά οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και τα άτομα που θεωρούνται ως ομάδα κινδύνου θα εμβολιαστούν και στη συνέχεια το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

ΙΤΑΛΙΑ

Πρώτα στην Ιταλία, μετά τις 27 Δεκεμβρίου ορίστηκε ως “Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμού” Κορωνοϊός Αυτό συνέβη από τις χώρες όπου έγιναν εμβολιασμοί.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, το οποίο έφτασε χθες στην Ιταλία, χορηγήθηκε σε επαγγελματίες υγείας σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Lazzaro Spallanzani της Ρώμης, το κορυφαίο κέντρο μολυσματικών ασθενειών της χώρας.

Κορωνοϊός Το εμβόλιο χορηγήθηκε για πρώτη φορά σε καθηγητές νοσοκομείων Μαρία Ροζάρια Καποβιανίκι, νοσοκόμα Claudia Alivernini, ιατρό Alessandra D’Abramo, ιατρό Alessandra Vergori και επαγγελματία υγείας Omar Altobelli.

Η Ιταλία, η οποία παρήγγειλε συνολικά 202,5 ​​εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από διαφορετικές εταιρείες, παρείχε 9.000 750 δόσεις για πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει καθορίσει, η Ιταλία στοχεύει να εμβολιάσει τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας στο πρώτο στάδιο, μετά τους ηλικιωμένους και μετά τους νέους.

.Source