Πρώτα εμβόλια Kovid-19 στην Αυστρία και την Ιταλία

πανό99

Οι πρώτοι νέοι τύποι εμβολίων κορανοϊού έγιναν στην Αυστρία και την Ιταλία.

Το πρώτο νέο είδος εμβολίου κοροναϊού (Kovid-19) χορηγήθηκε σε 5 προκαθορισμένα άτομα στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία.

Μετά τους πρώτους εμβολιασμούς, 10 χιλιάδες δόσεις εμβολίων Pfizer-BioNTech, τα οποία έφτασαν χθες στη χώρα, θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

“Μια ιστορική μέρα”

Ο πρωθυπουργός Σεμπάστιαν Κούρζ και ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσχομπερ προέβησαν σε δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου μετά από συνάντηση 5 ατόμων που είχαν το εμβόλιο.

Δηλώνοντας ότι ο κόσμος αγωνίζεται με την επιδημία για ένα χρόνο, ο Kurz είπε ότι η 27η Δεκεμβρίου είναι μια ιστορική ημέρα.

πανό134

Τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι ένας σημαντικός παίκτης αλλαγής παιχνιδιών για την καταπολέμηση του ιού, ο Κουρς είπε, “Αυτή είναι η αρχή της νίκης ενάντια στην επιδημία.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Κουρς σημείωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια, ξεκινώντας την επόμενη εβδομάδα, ειδικά οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και τα άτομα που θεωρούνται ως ομάδα κινδύνου θα εμβολιαστούν και στη συνέχεια το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ιταλία

Αφού ορίστηκε στις 27 Δεκεμβρίου ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμού», η Ιταλία έγινε μία από τις χώρες όπου έγιναν τα πρώτα εμβόλια Kovid-19.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, το οποίο έφτασε χθες στην Ιταλία, χορηγήθηκε σε επαγγελματίες υγείας σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Lazzaro Spallanzani της Ρώμης, το κορυφαίο κέντρο μολυσματικών ασθενειών της χώρας.

Το εμβόλιο Kovid-19 χορηγήθηκε για πρώτη φορά σε καθηγητές νοσοκομείων Maria Rosaria Capobianchi, νοσοκόμα Claudia Alivernini, ιατρό Alessandra D’Abramo, ιατρό Alessandra Vergori και εργαζόμενο στον τομέα της υγείας Omar Altobelli.

Η Ιταλία, η οποία παρήγγειλε συνολικά 202,5 ​​εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από διαφορετικές εταιρείες, παρείχε 9.000 750 δόσεις για πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει καθορίσει, η Ιταλία στοχεύει να εμβολιάσει τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας στο πρώτο στάδιο, μετά τους ηλικιωμένους και μετά τους νέους.


Ενημερώθηκε στις: 27 Δεκεμβρίου 2020, 14:40

.Source