Πρώτα λυπημένος. Ο Δεκέμβριος ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα αρχεία θανάτου [BINTEO]

Τις τελευταίες ημέρες, ο κοροναϊός συνεχίζει την ασταμάτητη εισβολή του στην Κύπρο. Η κατάσταση εξελίσσεται ραγδαία μέρα με τη μέρα, πράγμα που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα καθώς το κυπριακό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται υπό πίεση. Ενδεικτικά, πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο από 14 έως 29 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 4.060 θετικά κρούσματα της νόσου. Το 50% είναι στη Λευκωσία, μόνο 5,1% στη δωρεάν Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με την εθνική έκθεση, τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρέθηκαν 1819 θετικά κρούσματα στη Λευκωσία, 1057 στη Λάρνακα, 665 στη Λεμεσό, 216 στην Πάφο και 208 στην Αμμόχωστο.

“Η παρακμή της κοινότητας ξεκινά, seems φαίνεται ότι είμαστε ακόμα στο κόκκινο, οπότε όσο θα βλέπεις την κοινότητα να συρρικνώνεται, θα αρχίσεις να την βλέπεις շաբաթ ο αριθμός των νοσοκομείων μειώνεται, αλλά σε μερικές εβδομάδες”, είπε στο ANT1. Επικεφαλής της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος iutis.

Στις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, η Λεμεσός-Πάφος διατήρησε κυρίως τη μείωση των περιπτώσεων που είχαν ληφθεί ως αποτέλεσμα περιοριστικών μέτρων. Η πρώτη καταχώρησε 268 θετικές περιπτώσεις και η δεύτερη – 226 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.

Ανησυχεί το γεγονός ότι το 53% των θανάτων σε օրվա 29 ημέρες τον Δεκέμβριο καταγράφηκαν από την έναρξη της επιδημίας τον Μάρτιο. Ο λυπημένος αριθμός του Sad είναι 117.

“1 στους 20 είναι θετικό, σημαίνει ότι καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο είναι το βάρος για την κοινότητα, πόσο γρήγορα θα μετατραπεί σε νοσηλεία, εντατική περίθαλψη ή θάνατο. “Θέλουμε να το μειώσουμε. Η κατάσταση έχει γίνει τόσο τεταμένη που θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να βελτιωθεί σημαντικά”, είπε. Τσιώτης:

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, τα νέα μέτρα θα απαιτήσουν χρόνο για την παραγωγή αποτελεσμάτων λόγω της μάλλον δύσκολης κατάστασης.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι στα όριά του

Τα παραπάνω είναι τα χτυπήματα που έχει λάβει το κυπριακό σύστημα υγείας από την αύξηση των εισαγωγών ασθενών.

Από τις 28 Δεκεμβρίου, 966 άτομα που ζούσαν με HIV έπρεπε να υποβληθούν σε θεραπεία σε δημόσια νοσοκομεία και 93 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 86 ήταν διασωληνώθηκαν, έμειναν στο νοσοκομείο για 11 ημέρες κατά μέσο όρο.

“Οι αριθμοί είναι υψηλοί, αντιμετωπίζουμε 150 έως 160 ασθενείς κάθε μέρα, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στο MAF και άλλοι στο MMI”, είπε. του ομιλητή Χαράλαμπος Χαριλάου.

Λόγω της κατάστασης, η Κρατική Υπηρεσία Υγείας εφάρμοσε αμέσως ένα ειδικό σχέδιο δράσης και προχώρησε στην εκκένωση της δεύτερης μονάδας εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

“Υπάρχουν δύο ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, 1ο – 2ο. “Στόχος μας είναι να μετακινηθούμε σε μια ειδικά στελεχωμένη περιοχή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να προσφέρουμε μια δεύτερη πτέρυγα”, δήλωσε ο Charialo. ,

Σύμφωνα με ειδικούς, ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων κοροναϊού αναμένεται να νοσηλευτεί.

Source