Πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ σε 70 χρόνια

Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ έχει εκτελέσει μια γυναίκα φυλακισμένη για πρώτη φορά σε 70 χρόνια. Η Λίζα Μοντμόμερι, η οποία καταδικάστηκε για απαγωγή της κοιλιάς μιας εγκύου που στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου στο Μιζούρι το 2004, εκτελέστηκε χθες το βράδυ στις 01.31 στο Terre Haute της Ιντιάνα.

Η 52χρονη Μοντγκόμερι σκοτώθηκε με ένεση δηλητηρίου αφού οι δικηγόροι της παραπονέθηκαν ότι η ψυχική της κατάσταση ήταν ακατάλληλη για εκτέλεση. Ωστόσο, οι δικηγόροι του Μοντγκόμερι δήλωσαν ότι έπασχε από μετατραυματικό στρες και διπολική διαταραχή, εξηγώντας ότι δεν ήταν ο ίδιος πριν από την εκτέλεση του. Τις ημέρες πριν από την εκτέλεσή του, οι δικηγόροι της Μοντγκόμερι είπαν ότι είχε ακουστικές ψευδαισθήσεις για την καταχρηστική φωνή της μητέρας της, πιστεύοντας ότι ο Θεός της μιλούσε μέσα από παζλ.

Από την άλλη πλευρά, η Kelley Henry, ένας από τους δικηγόρους του Μοντγκόμερι, δήλωσε σε μια δήλωση, “Η τρομακτική επιθυμία αίματος της αποτυχημένης διοίκησης Τραμπ εμφανίστηκε πλήρως απόψε. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκτέλεση της Λίζας Μοντγκόμερι θα πρέπει να ντρέπονται.”

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΙ

Ωστόσο, ο Χένρι σημείωσε ότι το Μοντγκόμερι ήταν ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της ισχυρής επιρροής της παιδικής κακοποίησης. Σημείωσε 9 στα 10 στην κλίμακα Adverse Childhood Experience, το οποίο υπολογίζει πόσο τραύμα έχει βιώσει ένα παιδί πριν από την ηλικία των 18. Σύμφωνα με μέλη της οικογένειας, η μητέρα της την κτύπησε και δεν έδειξε σεκάτ. . Ο πατέρας της άρχισε να την παρενοχλεί σε ηλικία 11 ετών. Αργότερα, έχτισε ένα δωμάτιο στο πλάι ενός τροχόσπιτου για να τον απομονώσει από την οικογένεια με σκοπό τη σεξουαλική βία. Η μητέρα της Μοντγκόμερι δεν ανέφερε τον σύζυγό της στις αρχές που βίασαν την κόρη της. Η Μοντγκόμερι είπε σε έναν ξάδελφο εκείνη την εποχή ότι η οικογένειά της επέτρεπε σε άλλους άντρες να την βιάσουν σε αντάλλαγμα για δουλειές στο σπίτι.

Ως εκ τούτου, εμπειρογνώμονες που αξιολόγησαν το Montgomery δήλωσαν ότι πίστευαν ότι ήταν πραγματικά σπασμένη για να ανακάμψει από το ακραίο τραύμα της παιδικής της ηλικίας.

«Η παιδική ηλικία της Λίζα, όταν ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, ταπεινώθηκε και τελικά βιάστηκε για αρκετά χρόνια από τον πατριό της, την οδήγησε να αναπτύξει βαθιά παραμορφωμένες αντιλήψεις για τα συναισθήματά της και ακόμη και το σώμα της», λέει η Katherine Porterfield, η κλινική ψυχολόγος που αντιμετώπισε τη Montgomery κατά τη διάρκεια των ετών της στη φυλακή. «Αυτές οι αναπτυξιακές διαταραχές είχαν τραγικές συνέπειες στη ζωή αυτής της γυναίκας και εκείνων γύρω της».

8-ΜΗΝΕΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΚΟΛΟΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΜΩΡΟ

Ο Montgomery καταδικάστηκε σε θάνατο για τη βάναυση δολοφονία του Bobbie Jo Stinnett, που ήταν οκτώ μηνών έγκυος το 2004. Αφού στραγγαλίζει τον Stinnett και τον απομάκρυνε από το έμβρυο, ο Montgomery είπε στους φίλους και την οικογένειά του ότι το μωρό ανήκε σε αυτόν.

Το κοριτσάκι διασώθηκε την επόμενη μέρα και παραδόθηκε στον πατέρα της. Το αγόρι, που είναι τώρα 16 ετών, δεν μίλησε δημόσια για το περιστατικό.

Source