Πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ σε 70 χρόνια

Πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ σε 70 χρόνια

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ θεώρησε λάθος να αναβάλει την εκτέλεση του δικαστηρίου της Lisa Marie Montgomery, η οποία καταδικάστηκε για στραγγαλισμό μιας εγκύου 8 μηνών και την απομάκρυνση του μωρού της από τη μήτρα της το 2004 και καταδίκασε σε θάνατο από το ομοσπονδιακό δικαστήριο. Η Montgomery θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα εκτελεστεί σε 70 χρόνια.

Πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ σε 70 χρόνια

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δικηγόροι του Μοντγκόμερι Κορωνοϊόςπιάστηκε. Χρειαζόταν χρόνο για να ανακτήσουν και να χαλαρώσουν την ποινή, έτσι το περιφερειακό δικαστήριο ανέβαλε την εκτέλεση έως τις 12 Ιανουαρίου, η οποία θα έπρεπε να είχε εκτελεστεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Ankca Το Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ έκρινε ότι η αναβολή της εκτέλεσης του περιφερειακού δικαστηρίου ήταν λανθασμένη. Το Montgomery αναμένεται να εκτελεστεί τις επόμενες ημέρες.

Η Λίζα Μαρί Μοντγκόμερι σκότωσε μια 8χρονη έγκυο γυναίκα με το όνομα Μπόμπι Τζο Στίνετ στραγγαλίζοντας την πίσω το 2004, μετά την οποία αφαίρεσε το αγέννητο μωρό από τη μήτρα.

Δικάστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, το Montgomery καταδικάστηκε από κριτική επιτροπή το 2007 και καταδικάστηκε σε θάνατο από ομοσπονδιακό δικαστή. Το 2012, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την έφεση του Montgomery.

Έχει προγραμματιστεί η εκτέλεση του Montgomery με τη θανατηφόρα ένεση.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source