Πρώτοι εμβολιασμοί στο νότο | Η φωνή του νησιού

Αναφέρθηκε ότι χθες ήταν μια ιστορική ημέρα στη Νότια Κύπρο και σε ολόκληρη την Ευρώπη επειδή ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του Covid-19.

Η εφημερίδα Πολίτης, στην έκθεσή της με τίτλο «After Darkness, επίσης εμβολιασμένος», έγραψε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ελληνοκυπριακού Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε χθες και οι πρώτοι εμβολιασμοί δόθηκαν σε υπαλλήλους νοσοκομείων και γηροκομεία.

Η εφημερίδα έγραψε ότι η έναρξη του εμβολιασμού φέρνει ελπίδα, ωστόσο, η ανησυχία για την αύξηση του ποσοστού των θετικών εξετάσεων συνεχίζεται και δήλωσε ότι το Ελληνοκυπριακό Υπουργείο Υγείας υπενθύμισε ότι τα μέτρα πρέπει να ακολουθηθούν.

Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι 9.500 εμβόλια της εταιρείας Pfizer / BioNTech ήρθε στη Νότια Κύπρο το Σάββατο και αναμένεται να φτάσουν περισσότερα εμβόλια εντός της εβδομάδας, με βάση τις προβλέψεις, η Νότια Κύπρος παρέδωσε το 28% των εμβολίων που αγοράστηκαν μέσω της ΕΕ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Έδειξε ότι θα αγόραζε.

Η εφημερίδα, η οποία ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τα άτομα που μένουν σε γηροκομεία και επίσης άτομα που ανήκουν σε ομάδες κινδύνου θα εμβολιαστούν τον πρώτο μήνα, δήλωσε ότι το πρώτο άτομο που θα εμβολιαστεί στα νότια της Λευκωσίας ήταν ο 84χρονος Αντρέας Ράουνας που έμεινε στο γηροκομείο Melathron.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι μια 88χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε επίσης μετά τον Raunas, και στο μήνυμα που έδωσε ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης λόγω της έναρξης του εμβολιασμού χθες στη Νότια Κύπρο, δείχνει ότι η έναρξη του εμβολιασμού ταυτόχρονα με την Ευρώπη είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα που μπορούν να έχουν σε αυτές τις ιερές μέρες. έκανε.

Δηλώνοντας ότι ελπίζει να επιστρέψει στην κανονική ζωή το νέο έτος στο μήνυμά του, ο Αναστασιάδης ανέφερε μια σημαντική ημέρα και δήλωσε ότι το σκοτάδι έχει αντικαταστήσει το φως με το φως και εξέφρασε ότι θέλει να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους πολίτες με αυτόν τον τρόπο.

Ο Αναστασιάδης προέτρεψε επίσης τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και υπομονετικοί.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι ο εμβολιασμός ξεκίνησε από το γηροκομείο “Panaya” στη Λεμεσό και ότι το προσωπικό και εκείνοι που μένουν στο γηροκομείο έλαβαν τις πρώτες 45 δόσεις, η πρώτη στο γηροκομείο ήταν ο Δρ. Δήλωσε ότι ο Αναστάσιος Τσιφτής εμβολιάστηκε.

Στα νότια της Λευκωσίας, η εφημερίδα έγραψε ότι ο εμβολιασμός ξεκίνησε στο γηροκομείο “Melathron” και σημείωσε ότι το προσωπικό της πρώτης γραμμής που εργάζεται στο νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή “Αμμόχωστος” εμβολιάστηκε επίσης χθες.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει επίσης στην Πάφο σήμερα.

Ο Ελληνοκύπριος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε σε δήλωσή του ότι ο εμβολιασμός τους επέτρεψε να κοιτάξουν στο μέλλον με αισιοδοξία.

Με την έναρξη του εμβολιασμού στη Νότια Κύπρο, οι ειδήσεις είναι “Ξεκίνησε ο Εμβολιασμός, Η Ελπίδα έχει ξαναγεννηθεί” στην Αλιθία, “Ξεκίνησε Εμβολιασμός κατά του Covid-19 Χθες – Ανησυχία για τον αριθμό των περιπτώσεων” στο Χαράγγι, “Πρώτοι εμβολιασμοί στην Κύπρο” στο Φιλέλεθρο. Βρήκε ένα μέρος με τον τίτλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Politis, η οποία έγραψε ότι εντοπίστηκαν 266 νέες περιπτώσεις Covid-19 και ένα άτομο πέθανε ως αποτέλεσμα των 1.970 δοκιμών PCR που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Νότια Κύπρο, σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων έφτασε τις 19 χιλιάδες 657 και ο αριθμός εκείνων που έχασαν τη ζωή τους έφτασε τα 112. .

Η εφημερίδα, η οποία δήλωσε ότι ελήφθησαν 238 θετικά αποτελέσματα ως αποτέλεσμα των ταχέων δοκιμών, πρόσθεσε ότι 154 άτομα υποβάλλονταν σε θεραπεία στο νοσοκομείο και 57 από αυτούς ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος, από την άλλη πλευρά, υπό τον τίτλο «Εντατική φροντίδα στα σύνορα» ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση του αριθμού των ασθενών που έλαβαν αναπνευστική θεραπεία στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων στη νότια Κύπρο, και ο αριθμός αυτός έφτασε τους 25.

Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι αυτή η κατάσταση έθεσε σε κίνδυνο τα ιδρύματα υγείας στο νότιο τμήμα της Κύπρου, δήλωσε ότι το ποσοστό πληρότητας στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου στα νότια της Λευκωσίας ξεπέρασε τα προηγούμενα και η κατάσταση αυτή προκάλεσε την κινητοποίηση των κρεβατιών στη δεύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι η μονάδα εντατικής θεραπείας άρχισε να λειτουργεί ξανά από χθες για ασθενείς με ιό κορώνας στο νοσοκομείο Λεμεσού.

ΕΤΣΙ

Source