Πρώτο εμβόλιο κορανοϊού που δόθηκε στον Πρόεδρο Widodo στην Ινδονησία

Πρώτα στην Ινδονησία Κορωνοϊός Το εμβόλιο δόθηκε ζωντανά στον Πρόεδρο Joko Widodo και στη συνέχεια στον Υπουργό Υγείας Budi Gunadi Sadikin στο Προεδρικό Μέγαρο στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Το πρώτο πρόγραμμα εμβολιασμού περιελάμβανε διάφορους αξιωματούχους υψηλού επιπέδου όπως ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Hadi Tjahjanto, ο Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας Idham Azis, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ulema (MUI) Amirsyah Tambunan και ο Πρόεδρος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Penny Kusumastuti.

Στην Ινδονησία, η οποία έλαβε μέρος στην 3η φάση του εμβολίου, η Συνέλευση Ulama (MUI) έδωσε χθες ένα ψήφισμα ότι το εμβόλιο “CoronaVac” ήταν κατάλληλο για τη θρησκεία του Ισλάμ, ενώ η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου στις 11 Ιανουαρίου.

Στη χώρα, έχουν παρασχεθεί μέχρι τώρα 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ονομάζεται “CoronaVac” από την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech, 1,2 εκατομμύρια στις 6 Δεκεμβρίου 2020 και 1,8 εκατομμύρια στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Αναφέρθηκε χθες ότι 15 εκατομμύρια δόσεις πρώτων υλών εμβολίου μεταφέρθηκαν στη χώρα.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟ

Σε δήλωση που έγινε στις 5 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υγείας Μπούντι Γκούντι Σαντίνιν ΚορωνοϊόςΔήλωσε ότι ο εμβολιασμός κατά του e θα ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου και οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη θα εμβολιαστούν πρώτα.

Ο Sadikin ανακοίνωσε ότι το πρώτο εμβόλιο στη χώρα θα γίνει στον Πρόεδρο Joko Widodo στις 13 Ιανουαρίου.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας και των προκαταρκτικών διαπραγματεύσεων, η Ινδονησία έφτασε τα 125 εκατομμύρια από τη Sinovac, 50 εκατομμύρια από την AstraZeneca, 50 εκατομμύρια από την Pfizer, 50 εκατομμύρια από τη Novavax και Κορωνοϊός με 54 εκατομμύρια δόσεις από το παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολίων Covax, συνολικά 329 εκατομμύρια Κορωνοϊός θα παρέχει το εμβόλιο.

Στο πρώτο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει περίοδο 15 μηνών από αυτόν τον μήνα, στοχεύει στον εμβολιασμό 181,5 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τον Μάρτιο του 2022.

Στην Ινδονησία, όπου ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αυξήθηκε σε 846 χιλιάδες 765, 24 χιλιάδες 645 άτομα έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής.

.Source