Πρώτο ταξίδι ναύλωσης σε 4 μήνες! | Τουριστικό πρακτορείο | Νέα τουρισμού

Ο «Κλειστός Τουρισμός», που θα επιτρέψει στους τουρίστες να κάνουν ασφαλείς διακοπές σε πλήρη απομόνωση, χωρίς να φύγουν από το ξενοδοχείο, έχει ξεκινήσει στην ΤΔΒΚ.

Ξεκινάμε τον τριήμερο εσωτερικό ξενοδοχειακό τουρισμό την Πέμπτη

Ο «Κλειστός Τουρισμός», που θα επιτρέψει στους τουρίστες να κάνουν ασφαλείς διακοπές σε πλήρη απομόνωση, χωρίς να φύγουν από το ξενοδοχείο, έχει ξεκινήσει στην ΤΔΒΚ. Οι τουρίστες θα επιβλέπονται από ηλεκτρονικά βραχιολάκια. Στην πρώτη πτήση ναύλωσης που οργανώθηκε για τον εσωτερικό τουρισμό, 151 επιβάτες πήγαν από την Κωνσταντινούπολη στο Αεροδρόμιο TRNC Ercan.

Τέσσερις πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα χορηγήθηκαν στο αεροδρόμιο Ercan σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νοσημάτων για τον εσωτερικό τουρισμό ξενοδοχείων.

5 ξενοδοχεία καλύπτονται από εσωτερικό τουρισμό

Οι τουρίστες που έρχονται με πτήσεις τσάρτερ στο πλαίσιο του κλειστού τουρισμού θα μπορούν να μείνουν στο νησί για 3 νύχτες και 4 ημέρες το πολύ. Στο πρώτο στάδιο, μάθαμε ότι πέντε ξενοδοχεία στις περιοχές Girne και Bafra συμπεριλήφθηκαν στο πεδίο του τουρισμού κλειστού κυκλώματος.

Φοράτε ηλεκτρονικά βραχιολάκια

Ενώ δημιουργήθηκαν τρεις ξεχωριστές περιοχές ασφαλείας για τους επιβάτες στο αεροδρόμιο Ercan, οι επιβάτες που έφτασαν στην περιοχή υποβλήθηκαν πρώτα στους ελέγχους των ιατρικών ομάδων. Οι επιβάτες υπέβαλαν τα έγγραφα PCR που είχαν κάνει πριν από 72 ώρες στις ιατρικές ομάδες του χωραφιού και στη συνέχεια πραγματοποίησαν δοκιμές αντιγόνου (ταχεία) στην περιοχή που δημιουργήθηκε σε ξεχωριστή ενότητα. Οι επιβάτες φορούσαν ηλεκτρονικά βραχιολάκια στα περίπτερα Turkcell στο αεροδρόμιο, αφού τα αποτελέσματα των δοκιμών στάλθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα μέσω μηνύματος.

Τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια στη χώρα μπορούν να ακολουθηθούν με μια εφαρμογή που θα εγκατασταθεί σε smartphone. Οι επισκέπτες που έρχονται στη Βόρεια Κύπρο με ηλεκτρονικά βραχιολάκια θα πληρώσουν μια χρέωση 750 λιρών ανά βραχιόλι, αλλά 350 λίρες της χρέωσης θα επιστραφούν στο τέλος της καραντίνας.

.Source