Πτήσεις αεροδρομίου του Δουβλίνου: Πάνω από 6.000 άτομα φτάνουν στην Ιρλανδία από χώρες που προτείνονται για καραντίνα ξενοδοχείων

Περισσότερα από 6.000 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου την περασμένη εβδομάδα από χώρες που οι ειδικοί θέλουν να προστεθούν στη λίστα καραντίνας ξενοδοχείων της Ιρλανδίας.

Ενώ 6.020 έφτασαν στον πιο πολυσύχναστο κόμβο μεταφορών της χώρας, άλλοι 223 έφτασαν στα αεροδρόμια Cork και Shannon.

Ο αριθμός εμφανίστηκε σε μια λίστα που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Μεταφορών του αριθμού των ατόμων που έφτασαν στη χώρα μεταξύ 29 Μαρτίου και 4 Απριλίου.

Μεταξύ των χωρών που προτάθηκαν να προστεθούν στον κατάλογο καραντίνας ήταν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και 13 άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Μάλτα, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Κύπρος, το Λουξεμβούργο και η Εσθονία.

Η σύσταση προήλθε από την ομάδα εμπειρογνωμόνων ταξιδιού εμπειρογνωμόνων, αλλά δεν προστέθηκαν στον κατάλογο λόγω ανησυχιών του υπουργού Εξωτερικών Simon Coveney.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση για την προσθήκη περισσότερων χωρών στον κατάλογο.

Μεταξύ των πέντε κορυφαίων χωρών για αφίξεις:

  • 1.300 έφτασαν από τη Γαλλία
  • 940 από την Πολωνία
  • 735 από τις ΗΠΑ
  • 707 από τη Γερμανία
  • 288 από την Ουγγαρία

Άλλες αφίξεις περιλάμβαναν την Ιταλία (245), τη Σουηδία (158) και τη Λετονία (138).

Αναμένεται ότι οι περισσότερες χώρες θα προστεθούν στον υποχρεωτικό κατάλογο καραντίνας ξενοδοχείων τις επόμενες ημέρες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 58 χώρες στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου.

Μιλώντας για την πρωταρχική ώρα της RTE, ο υπουργός Ντόνελι είπε: «Οι συμβουλές που έχουμε είναι που με απασχολούν και άλλους συναδέλφους είναι οι χώρες που προκαλούν ανησυχία.

«Το σημείο της υποχρεωτικής απομόνωσης ξενοδοχείων – θέλουμε αυτό να είναι μόνο βραχυπρόθεσμο πράγμα για λίγους μήνες – η βασική λειτουργία του είναι να εμποδίζει τους ανθρώπους να εισέρχονται στη χώρα από αυτές τις χώρες».Μια ομάδα διαδηλωτών κατά του Lockdown συγκρούστηκε με τον Gardai) στην οδό Grafton του Δουβλίνου, κατά τη διάρκεια του κλειδώματος επιπέδου 5 Covid-19.  Το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο έκτακτων ειδήσεων του Dublin Live εισάγοντας απλώς τη διεύθυνση email σας εδώ

Το ΔΩΡΕΑΝ email θα μεταφέρεται στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα. Είτε πρόκειται για κίνηση και ταξίδια, για τι συμβαίνει είτε για έγκλημα – αυτό το ενημερωτικό δελτίο θα σας καλύψει για τα πάντα.

Μπορείτε να διαγραφείτε από αυτήν την υπηρεσία ανά πάσα στιγμή. Και να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας δεν θα κοινοποιηθούν σε κανένα άλλο μέρος.

Για τις τελευταίες ειδήσεις και τα έκτακτα νέα επισκεφτείτε το dublinlive.ie/news.

Αποκτήστε όλους τους μεγάλους τίτλους, τις εικόνες, την ανάλυση, τη γνώμη και το βίντεο σχετικά με τις ιστορίες που σας ενδιαφέρουν.

Ακολουθήστε μας στο Twitter @DublinLive – ο επίσημος λογαριασμός Twitter Live στο Δουβλίνο – πραγματικά νέα σε πραγματικό χρόνο.

Είμαστε επίσης στο Facebook / dublinliveonline – τα νέα, τα χαρακτηριστικά, τα βίντεο και οι φωτογραφίες που πρέπει να δείτε όλη την ημέρα από την πρωτεύουσα.

.Source