Πυρκαγιά του ΑΚΕΛ στο ol olit. “Αντί να κρυφτεί, πρέπει … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το ΑΚΕΛ άνοιξε πυρ εναντίον της Υπουργού Δικαιοσύνης, καλώντας την Έμιλι Όλιτ να “αντί να κρυφτεί” για να απαντήσει στην αστυνομική έρευνα για το σπίτι της γυναίκας που φέρεται να ηγείται της Δούκισσας της κυρίας Γιούλου Έμιλι Καρδάσιν.

Το ΑΚΕΛ, όπως είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος σε δήλωση, δεν θα επιτρέψει την απόρριψη της υπόθεσης. Η υπόθεση της κυρίας ol oliti είναι εξαιρετικά δύσκολη, և δεν θα της αφήσουμε να κλείσει μέχρι να δοθούν πειστικές απαντήσεις. “Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν εάν κάποια στιγμή η αστυνομία θα μπλοκάρει τα σπίτια τους, θα κατασχέσει τους υπολογιστές τους εάν επικρίνουν ή γελοιοποιήσουν την κυβέρνηση ή τους υπουργούς της”, δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι «τότε» ανακοίνωσε ότι δεν θα μηνύσει τον πολίτη. που αναφέρεται στην αστική παρά στην ποινική δικαιοσύνη. Επομένως, δεν πρέπει να καταχραστεί τον ισχυρισμό της αστυνομικής επέμβασης. “Αντί να κρυφτεί, ο υπουργός πρέπει να απαντήσει.”

Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ στέκεται στον τοίχο της Αστυνομίας, προτρέποντάς του να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη διεξαγωγή της υπόθεσης. “Η αστυνομία καλείται επίσης να δώσει πειστικές απαντήσεις στον υπερβολικό ζήλο τους, όπως έρευνα στο σπίτι, ύποπτες ενέργειες κατάσχεσης υπολογιστή για να βρει τον ιδιοκτήτη ενός σατιρικού λογαριασμού. Η υπόθεση της κα Oliti είναι ένα άλλο παράδειγμα της γενικής αλαζονείας και του αυταρχισμού που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Η κυβέρνηση δεν υπονομεύει μόνο τους θεσμούς που απέτυχε να τρέξει, αλλά τώρα προσπαθεί να σιωπήσει τους πολίτες της, την ελευθερία του λόγου, ακόμη και τη σάτιρα. Η νοοτροπία και η στάση του καθεστώτος είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Η κυβέρνηση involved ο εμπλεκόμενος υπουργός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου το ΑΚΕΛ έχει καταχωρίσει το σχετικό ζήτημα. “

Source