Πυρκαγιά του ΑΚΕΛ στο ol olit. “Αντί να κρυφτεί, πρέπει … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το ΑΚΕΛ άνοιξε πυρ εναντίον της Υπουργού Δικαιοσύνης, καλώντας την Έμιλι Όλιτ να “αντί να κρυφτεί” για να απαντήσει στην αστυνομική έρευνα για το σπίτι της γυναίκας που φέρεται να ηγείται της Δούκισσας της κυρίας Γιούλου Έμιλι Καρδάσιν.

Η δήλωση ανέφερε: “Η υπόθεση της κυρίας Oliti είναι εξαιρετικά σοβαρή και δεν θα της επιτρέψουμε να κλείσει έως ότου δοθούν πειστικές απαντήσεις. “Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν εάν κάποια στιγμή η αστυνομία θα εισβάλει στα σπίτια τους, θα καταλάβει τους υπολογιστές τους, εάν επικρίνουν ή γελοιοποιήσουν την κυβέρνηση και τους υπουργούς της.”

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε τότε το ΑΚΕΛ, “τότε” ανακοίνωσε ότι δεν θα κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του πολίτη. Ωστόσο, αυτός είναι που υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία, της οποίας είναι πολιτικός ηγέτης, για ένα ζήτημα που γνωρίζει ή έπρεπε να γνωρίζει ότι αφορούσε αστική και όχι ποινική δικαιοσύνη. Επομένως, δεν πρέπει να καταχραστεί τον ισχυρισμό της αστυνομικής επέμβασης. “Αντί να κρυφτεί, ο υπουργός πρέπει να απαντήσει.”

Στην πραγματικότητα, όπως λέει και το ρητό, «η αστυνομία» καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις στον υπερβολικό ζήλο τους, καθώς και να ψάξει στο σπίτι, να καταλάβει έναν υπολογιστή για ύποπτες ενέργειες για να βρει τον ιδιοκτήτη ενός σατιρικού λογαριασμού. Η υπόθεση της κα Oliti είναι ένα άλλο παράδειγμα της γενικής αλαζονείας και του αυταρχισμού που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Η κυβέρνηση δεν υπονομεύει μόνο τους θεσμούς που απέτυχε να τρέξει, αλλά τώρα προσπαθεί να σιωπήσει τους πολίτες της, την ελευθερία του λόγου, ακόμη και τη σάτιρα. Η νοοτροπία και η στάση του καθεστώτος είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Η κυβέρνηση involved ο εμπλεκόμενος υπουργός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου το ΑΚΕΛ έχει καταχωρίσει το σχετικό ζήτημα. “

Source