Πυρκαγιές, δασικές πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο το 2020


Πυρκαγιές, δασικές πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο το 2020

ΑΓΚΥΡΑ. KAZINFORM Το έτος 2020 σημειώθηκαν πολλές μαζικές πυρκαγιές και δασικές πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αυστραλιανών πυρκαγιών που ξεκίνησαν πέρυσι και συνεχίστηκαν μέχρι τον Μάρτιο, ενώ η αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια επλήγη επίσης από πυρκαγιές που άφησαν πολλούς νεκρούς, αναφέρει η Anadolu Agency.

Εδώ είναι οι δασικές πυρκαγιές και οι πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2020 που συνέταξε η Anadolu Agency:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

1 Ιανουαρίου:

– Οι αυστραλιανές πυρκαγιές συνεχίζονται το νέο έτος με 20 νεκρούς μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων τριών εθελοντών πυροσβεστών. Περίπου 6 εκατομμύρια εκτάρια (14,8 εκατομμύρια στρέμματα) έμειναν καμένα στις αρχές του 2020.

2 Ιανουαρίου:

– Κρίνεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Αυστραλιανή πολιτεία Βικτώριας λόγω των πυρκαγιών στο νότο.

17 Ιανουαρίου:

– Εκατοντάδες χιλιάδες ιθαγενή ψάρια εκτιμάται ότι πέθαναν στη βόρεια Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, καθώς οι βροχές έπλυναν τέφρα και λάσπη από πυρκαγιές στον ποταμό Macleay.

31 Ιανουαρίου:

– Οι αρχές κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Επικράτεια της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας (ACT) καθώς μαζικές πυρκαγιές μαίνονται νότια της Καμπέρα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

17 Φεβρουαρίου:

– Μια δασική πυρκαγιά σκοτώνει τρεις αξιωματούχους του δάσους που πιάστηκαν στη φωτιά ενώ προσπαθούσαν να αποτρέψουν πυρκαγιά στην περιοχή Thrissur της Κεράλα της Ινδίας.

24 Φεβρουαρίου:

– Οι ισχυροί άνεμοι, οι τυφλές αμμοθύελλες και οι πυρκαγιές σε όλα τα Κανάρια Νησιά αφήνουν χιλιάδες τουρίστες λανθασμένους στον δημοφιλή προορισμό διακοπών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους.

ΜΑΡΤΙΟΣ

9 Μαρτίου:

– Τουλάχιστον 5.000 κοάλα (12% του πληθυσμού) πεθαίνουν στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών 2019-2020, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Ταμείο για την καλή μεταχείριση των ζώων.

23 Μαρτίου:

– Υπολογίζεται ότι χιλιάδες άνθρωποι στην Αυστραλία πεθαίνουν εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα, σύμφωνα με μελέτη του Medical Journal of Australia.

25 Μαρτίου:

– Δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού τριών ετών, σκοτώθηκαν σε δασική πυρκαγιά στο Idukki, μια συνοικία της Ινδικής πολιτείας Κεράλα.

31 Μαρτίου:

– Τουλάχιστον 19 άτομα – 18 πυροσβέστες και ένας τοπικός αγρότης δασών – πεθαίνουν ενώ πολεμούν μια πυρκαγιά στην επαρχία Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

4 Απριλίου:

– ξέσπασε πυρκαγιά στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία, με τις αρχές να λένε δύο ημέρες αργότερα ότι είχε σβήσει και τα επίπεδα ακτινοβολίας ήταν φυσιολογικά.

10 Απριλίου:

– Η δασική πυρκαγιά μαίνεται στο Νότιο Τζέρσεϋ των ΗΠΑ, όπου καίγονται πάνω από 1.000 στρέμματα γης, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

13 Απριλίου:

– Η πυρκαγιά των δασών στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ στη βόρεια Ουκρανία φτάνει στην πόλη Pripyat, λέει αξιωματούχος.

21 Απριλίου:

– Πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη Σκωτία που διαρκούσαν λίγες ημέρες λόγω ξηρού καιρού.

22 Απριλίου:

– Χιλιάδες εκτάρια του Εθνικού Πάρκου Biebrza, του μεγαλύτερου εθνικού πάρκου της Πολωνίας, που καίγονται από πυρκαγιές.

24 Απριλίου:

– Πέντε είδη πτηνών στην Αυστραλία – ένα απειλούμενο με κριτικό κίνδυνο – έχουν επηρεαστεί αρνητικά από πρωτοφανείς πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με το BirdLife International.

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ

7 Μαΐου:

– Οι πυρκαγιές στο Florida Panhandle στις ΗΠΑ αναγκάζουν την εκκένωση χιλιάδων από τα σπίτια τους.

17 Μαΐου:

– Μια δασική πυρκαγιά ξέσπασε στην παράκτια πόλη της Τουρκίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), καθώς τα κύματα θερμότητας συνεχίζουν να συγκρατούν το νησί.

ΙΟΥΝΙΟΣ

18 Ιουνίου:

– Χιλιάδες άνθρωποι στην Αριζόνα εκκενώθηκαν λόγω μεγάλων πυρκαγιών.

30 Ιουνίου:

– Δασική πυρκαγιά ξεσπά στις φούστες του Spil Mountain στην επαρχία Manisa της Τουρκίας στο Αιγαίο.

ΙΟΥΛΙΟΣ

1 Ιουλίου:

– Ο αριθμός των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου αυξάνεται κατά 20% τον Ιούνιο σε υψηλό μηνιαίο ποσοστό 13 ετών και ανιχνεύθηκαν συνολικά 2.248 πυρκαγιές – από 1.880 τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Βραζιλίας.

6 Ιουλίου:

– Μια δασική πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Gelibolu της βορειοδυτικής επαρχίας Canakkale της Τουρκίας, όπου «χιλιάδες δέντρα έχουν γίνει τέφρα», σύμφωνα με τις αρχές.

7 Ιουλίου:

– Τέσσερις πεθαίνουν στην ανατολική Ουκρανία εν μέσω δασικής πυρκαγιάς που τραυματίζει εννέα άλλους και κατέστρεψε 110 σπίτια.

9 Ιουλίου:

– Εκατοντάδες παιδιά εκκενώνονται από ένα καλοκαιρινό καταυλισμό στη νότια-κεντρική Ελλάδα μετά από μια δασική πυρκαγιά.

15 Ιουλίου:

– Οι τοπικές αρχές στη βόρεια Κίνα ανακοινώνουν ότι εξαφανίστηκαν συνολικά 21 περιφράξεις στα δάση της ευρύτερης περιοχής Khingan.

Λεπτομέρειες επίσης στο

Source