Πόνος στη μέση. Η Νο. Κίνηση που προστατεύει

Η σωστή στάση του σώματος είναι ο κύριος παράγοντας προστασίας της σπονδυλικής στήλης και ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης από τραυματισμό. Δείτε πώς μπορείτε να το συνδυάσετε για χρήση με το σώμα σας

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Πόνος στην πλάτη, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πόνος στην πλάτη είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας, τα ποσοστά υποτροπής είναι κοντά στο 60-80%. Η πιο συνηθισμένη αιτία του προβλήματος είναι η κίνηση των μαλακών δίσκων μεταξύ των σπονδύλων (κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου).

Η θεραπεία του πόνου στην πλάτη επικεντρώνεται στον έλεγχο των μεμονωμένων παραγόντων που σχετίζονται με το πρόβλημα, π.χ. Η απώλεια βάρους, εάν είναι απαραίτητο, στη φυσιοθεραπεία, αλλά και στην ψυχική υποστήριξη, καθώς το στρες έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας. Ακόμη και εναλλακτικές θεραπείες, για παράδειγμα. Ο βελονισμός είναι αποδεκτός εφόσον προσφέρει ανακούφιση σε όσους υποφέρουν.

Η σωστή στάση του σώματος είναι ο κύριος παράγοντας προστασίας της σπονδυλικής στήλης και ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης από τραυματισμό.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν στέκεστε, κάθεστε ή ξαπλώνετε, η σπονδυλική στήλη πρέπει να ισιώσει για να αποφευχθεί η έντονη λόρδωση της μέσης και του λαιμού, καθώς και μεγαλύτερη κύφωση της πλάτης. Η κακή στάση του σώματος μπορεί να βλάψει τους συνδέσμους και τους μύες που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη, καθώς και πιο σοβαρά χρόνια προβλήματα (όπως εξάρθρωση των δίσκων, απορρόφηση των δονήσεων από τη σπονδυλική στήλη).

Έτσι, εάν έχετε ιστορικό πόνου στην πλάτη ή λόγω ηλικίας, εργασίας ή φυσικής κατάστασης φοβάστε ότι η μέση σας κινδυνεύει, το πρώτο σας έργο πρέπει να είναι να ευθυγραμμίσετε τη σπονδυλική σας στήλη και να διατηρήσετε τη σωστή στάση του σώματος ενώ κάθεστε.

Όταν στέκεστε, για παράδειγμα, μπροστά σε ένα ψηλό πάγκο, είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε το πόδι σας σε ένα οριζόντιο ραβδί που ενώνει και τα δύο πόδια της καρέκλας ή της καρέκλας. Αυτό ισιώνει τη σπονδυλική σας στήλη և αποφεύγει τη βαριά οσφυϊκή λόρδωση. Αλλάξτε το σηκωμένο πόδι σας, ώστε να μην πιάσει. Αυτή η στάση συνιστάται για όσους έχουν ήδη πρόβλημα με τη μέση και τους γοφούς (οσφυϊκή ισχιαλγία). Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να σηκώσετε το προσβεβλημένο πόδι.

Όταν σηκώνετε βάρη, λυγίζετε πάντα τα γόνατά σας και ασκείτε δύναμη στα πόδια σας, όχι στη μέση. Μην σηκώνετε βαριά βάρη και μην σηκώνετε τον κορμό σας ενώ σηκώνετε. Πριν σηκώσετε το αντικείμενο, αλλά αφού το σηκώσετε, σταθείτε, τραβήξτε τη μέση προς τα πίσω λίγο 5-6 φορές. Μην αγνοείτε αυτές τις κινήσεις, ειδικά αν έχετε καθίσει ή ξαπλώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα προτού αποκτήσετε βάρος.

Όταν κάθεστε, προσπαθήστε να κρατήσετε τη σπονδυλική σας στήλη ευθεία. Θα είναι ευκολότερο εάν σφίξετε τους κοιλιακούς μυς σας ή καθίσετε σταυροπόδι. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας αλλάζουν ώστε να μην πιάσουν.

Μην «βυθίζετε» σε μια πολυθρόνα, μια παρανόηση που πολλοί άνθρωποι υιοθετούν ενώ παρακολουθούν τηλεόραση. Αυτή η στάση βάζει μια πίεση σε ολόκληρη τη σπονδυλική σας στήλη (μέση, πλάτη και λαιμό). Σημειώστε ότι εάν έχετε ήδη πρόβλημα με τον πόνο στην πλάτη, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ορθοπεδικό.

Πηγή: ygeiamou.gr

Source