Πόσα άτομα έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού στον κόσμο; – Κυπριακός αγγελιοφόρος

Ο οργανισμός με τίτλο “Ο κόσμος μας στα δεδομένα” που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία χαρτογράφησε πόσα άτομα εμβολιάστηκαν στον κόσμο. Κατά συνέπεια, από τις 25 Δεκεμβρίου, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Αγγλία και το Μπαχρέιν άρχισαν να χορηγούν την πρώτη δόση εμβολίων στους ηλικιωμένους και στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΜΒΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑ

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί 3,23 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε αυτές τις επτά χώρες παγκοσμίως. Οι ΗΠΑ έρχονται πρώτοι με 1,01 εκατομμύρια δόσεις, ακολουθούμενες από την Κίνα με ένα εκατομμύριο δόσεις.

Ωστόσο, τα εμβόλια Pfizer / BioNTech, Moderna, Sputnik V, Sinopharm και Sinopharm, τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα στον κόσμο, χορηγούνται σε δύο δόσεις. Επομένως, η κατανομή των δόσεων μεταξύ των χωρών έχει μεγάλη σημασία.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ 0,04% του παγκόσμιου πληθυσμού

Το Bayrain, το οποίο εμβολιάζει σήμερα το 2,94% του πληθυσμού του, ξεχωρίζει μεταξύ των παγκόσμιων χωρών. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό αυτών που εμβολιάστηκαν παγκοσμίως είναι μόνο 0,04 τοις εκατό.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες της Τουρκίας μεταξύ των χωρών στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν εμβόλια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca, ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου που παράγεται στην Τουρκία νωρίτερα την ίδια ημέρα από την Κίνα. Τα εμβόλια θα αναχωρήσουν την Κυριακή το βράδυ, το πρωί της Δευτέρας θα είναι στην Τουρκία. Λέγοντας ότι η προστασία του εμβολίου είναι 91,25 τοις εκατό, ο υπουργός Κόκα είπε, «Η επίδραση του εμβολίου αναδύεται από την 21η ημέρα. Στο πρώτο στάδιο, 9 εκατομμύρια άνθρωποι θα εμβολιαστούν. Μπορώ να πω ότι έχουμε την ευκαιρία να εμβολιάσουμε έως 1,5 ή ακόμα και 2 εκατομμύρια την ημέρα ».

Source