Πόσο καιρό μπορώ να μείνω στην Ευρώπη μετά το Brexit; | Ταξιδιωτικά νέα | Ταξίδι

Οι Βρετανοί έχουν ακυρώσει τις διακοπές τους και απαγορεύονται τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό μετά την πανδημία κοραναϊού, με χώρες που παγώνουν σε όλο τον κόσμο τα σύνορα για να κατανοήσουν την εξάπλωση του ιού. Με την εφαρμογή του εμβολίου Covid-19, οι διακοπές και τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι για άλλη μια φορά πιθανότητα. Και τώρα το Brexit σήμαινε περισσότερες αλλαγές στους ταξιδιωτικούς κανόνες.

Στις 11 μ.μ. στις 31 Δεκεμβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο βγήκε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Brexit έγινε και η συμφωνία αποχώρησης αποφασίστηκε μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων.

Αυτό σημαίνει ότι η Βρετανία δεν είναι πλέον κράτος μέλος της ΕΕ και οι αλληλεπιδράσεις που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο με μέλη του μπλοκ θα αλλάξουν τώρα.

Το Brexit επηρεάζει τα πάντα, από επιχείρηση έως εμπόριο, ταξίδια έως διαμονή στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα: Μπορώ να συνταξιοδοτηθώ ακόμα στην Ισπανία μετά το Brexit;

Αυτή θα ονομάζεται Κάρτα Ασφάλισης Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (GHIC) και θα καλύπτει χρόνιες ή υπάρχουσες ασθένειες, ρουτίνα φροντίδα μητρότητας και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη νέα σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής της κάρτας.

Οι Βρετανοί ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουν μακρύτερες γραμμές στον έλεγχο των συνόρων στις χώρες της ΕΕ, καθώς δεν έχουν πλέον το δικαίωμα για γρήγορο έλεγχο διαβατηρίων της ΕΕ ή τελωνειακές λωρίδες.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι η απόφαση να αποχωρήσει από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση έληξε ένα «47ετές πείραμα» της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ είχε παράσχει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα «ασφαλές ευρωπαϊκό σπίτι» κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, αλλά η χώρα έχει πλέον «αλλάξει από κάθε αναγνώριση» με παγκόσμιες προοπτικές, είπε.

Ο κ. Τζόνσον, γράφοντας στην Daily Telegraph, δήλωσε ότι η «μεγάλη νέα συμφωνία» με την ΕΕ που διασφαλίστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων τιμά τις «πιο βασικές υποσχέσεις» του δημοψηφίσματος του 2016 και σήμαινε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «έχει πάρει πίσω τον έλεγχο των χρημάτων μας, των νόμων και τα νερά μας “.

Σε μια ένδειξη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απομακρυνθεί από τους κανόνες της ΕΕ που κληρονόμησε, ο κ. Johnson είπε: «Χρειαζόμαστε την ευκαιρία του Brexit να υπερφορτώσει τους τομείς στους οποίους υπερέχουμε, να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και να τα κάνουμε καλύτερα».

Σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Τζόνσον είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι “ελεύθερο να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, και αν είναι απαραίτητο καλύτερο, από τους φίλους μας στην ΕΕ” το 2021.

Source