Πόσο μεγάλο μέρος της Τράπεζας Κύπρου Holdings Public Limited Company (ΧΑΚ: BOCH) κατέχουν ιδρύματα;

Αν θέλετε να μάθετε ποιος ελέγχει πραγματικά την Τράπεζα Κύπρου Holdings Public Limited Company (ΧΑΚ: BOCH), τότε θα πρέπει να δείτε τη σύνθεση του μητρώου μετοχών της. Τα ιδρύματα θα διατηρούν συχνά μετοχές σε μεγαλύτερες εταιρείες, και αναμένουμε να δουν οι εμπιστευτικοί να κατέχουν ένα σημαντικό ποσοστό των μικρότερων. Τείνουμε επίσης να βλέπουμε χαμηλότερη ιδιοκτησία εμπιστευτικών πληροφοριών σε εταιρείες που προηγουμένως ανήκαν στο κοινό.

Η Bank of Cyprus Holdings είναι μια μικρότερη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση αγοράς 352 εκατ. Ευρώ, οπότε ενδέχεται να εξακολουθεί να πετά κάτω από το ραντάρ πολλών θεσμικών επενδυτών. Ρίξτε μια ματιά στα δεδομένα μας σχετικά με τις ομάδες ιδιοκτησίας (παρακάτω), φαίνεται ότι τα ιδρύματα είναι εμφανή στο μητρώο μετοχών. Ας ερευνήσουμε βαθύτερα κάθε τύπο ιδιοκτήτη, για να ανακαλύψουμε περισσότερα για την Bank of Cyprus Holdings.

Δείτε την πιο πρόσφατη ανάλυσή μας για την Τράπεζα Κύπρου Holdings

ΧΑΚ: Ανάλυση ιδιοκτησίας BOCH 10 Φεβρουαρίου 2021

Τι μας λέει η θεσμική ιδιοκτησία για την Bank of Cyprus Holdings;

Πολλά ιδρύματα μετρούν την απόδοσή τους έναντι ενός δείκτη που προσεγγίζει την τοπική αγορά. Επομένως, συνήθως δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε εταιρείες που περιλαμβάνονται σε μεγάλους δείκτες.

Μπορούμε να δούμε ότι η Bank of Cyprus Holdings έχει θεσμικούς επενδυτές. και κατέχουν ένα καλό μέρος της μετοχής της εταιρείας. Αυτό μπορεί να δείξει ότι η εταιρεία έχει κάποιο βαθμό αξιοπιστίας στην επενδυτική κοινότητα. Ωστόσο, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί να βασίζεστε στην υποτιθέμενη επικύρωση που συνοδεύει τους θεσμικούς επενδυτές. Και αυτοί, κάνουν λάθος μερικές φορές. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε μια μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής εάν δύο μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές προσπαθούν να πουλήσουν ταυτόχρονα. Αξίζει λοιπόν να ελέγξετε την πορεία των προηγούμενων κερδών της Bank of Cyprus Holdings, (παρακάτω). Φυσικά, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

ΧΑΚ: Κέρδη και αύξηση εσόδων BOCH 10 Φεβρουαρίου 2021

Φαίνεται ότι τα hedge funds κατέχουν το 9,6% των μετοχών της Bank of Cyprus Holdings. Αυτό μου τραβά την προσοχή γιατί τα hedge funds μερικές φορές προσπαθούν να επηρεάσουν τη διαχείριση ή να επιφέρουν αλλαγές που θα δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμη αξία για τους μετόχους. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας είναι η Caius Capital LLP, με κυριότητα 9,6%. Εν τω μεταξύ, ο δεύτερος και ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος, κατέχουν 9,3% και 5,0%, των μετοχών σε κυκλοφορία, αντίστοιχα.

Οι μελέτες μας δείχνουν ότι οι 25 κορυφαίοι μέτοχοι ελέγχουν συλλογικά λιγότερες από τις μισές μετοχές της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετοχές της εταιρείας διαδίδονται ευρέως και δεν υπάρχει κυρίαρχος μέτοχος.

Η έρευνα της ιδιοκτησίας των ιδρυμάτων είναι ένας καλός τρόπος για να μετρήσετε και να φιλτράρετε την αναμενόμενη απόδοση μιας μετοχής Το ίδιο μπορεί να επιτευχθεί με τη μελέτη των συναισθημάτων των αναλυτών. Υπάρχουν πολλοί αναλυτές που καλύπτουν το απόθεμα, οπότε ίσως αξίζει να δείτε τι προβλέπουν επίσης.

Insider Ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου Holdings

Ο ορισμός ενός ατόμου μπορεί να διαφέρει ελαφρώς μεταξύ διαφορετικών χωρών, αλλά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μετράνε πάντα. Η διοίκηση της εταιρείας διευθύνει την επιχείρηση, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος θα απαντήσει στο διοικητικό συμβούλιο, ακόμα κι αν είναι μέλος αυτής.

Οι περισσότεροι θεωρούν θετική την κατοχή των εμπιστευτικών πληροφοριών επειδή μπορεί να δείξει ότι το διοικητικό συμβούλιο είναι καλά ευθυγραμμισμένο με άλλους μετόχους. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπερβολική δύναμη συγκεντρώνεται σε αυτήν την ομάδα.

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι εμπιστευτικοί χρήστες κατέχουν λιγότερο από το 1% της Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company. Ωστόσο, είναι πιθανό οι εσωτερικοί να έχουν έμμεσο ενδιαφέρον μέσω μιας πιο περίπλοκης δομής. Φαίνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει μετοχή περίπου 69.000 ευρώ. Αυτό συγκρίνεται με κεφαλαιοποίηση αγοράς 352 εκατ. Ευρώ. Γενικά μου αρέσει να βλέπω έναν πίνακα πιο επενδυμένο. Ωστόσο, ίσως αξίζει να ελέγξετε αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν αγοράσει.

Γενική ιδιοκτησία του κοινού

Το ευρύ κοινό, που είναι κυρίως επενδυτές λιανικής, κατέχει συλλογικά το 55% των μετοχών της Bank of Cyprus Holdings. Αυτό το μέγεθος ιδιοκτησίας δίνει στους ιδιώτες επενδυτές συλλογική δύναμη. Μπορούν και πιθανώς επηρεάζουν τις αποφάσεις σχετικά με την αποζημίωση των στελεχών, τις πολιτικές μερισμάτων και τις προτεινόμενες εξαγορές επιχειρήσεων.

Ιδιοκτησία ιδιωτικής εταιρείας

Φαίνεται ότι οι ιδιωτικές εταιρείες κατέχουν το 19% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου. Ίσως αξίζει να κοιτάξετε βαθύτερα σε αυτό. Εάν τα συνδεδεμένα μέρη, όπως οι εμπιστευτικοί, ενδιαφέρονται για μία από αυτές τις ιδιωτικές εταιρείες, αυτό θα πρέπει να γνωστοποιείται στην ετήσια έκθεση. Οι ιδιωτικές εταιρείες μπορεί επίσης να έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον για την εταιρεία.

Επόμενα βήματα:

Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιος ακριβώς κατέχει μια εταιρεία. Αλλά για να αποκτήσουμε πραγματικά πληροφορίες, πρέπει να εξετάσουμε και άλλες πληροφορίες. Για παράδειγμα, έχουμε εντοπίσει 1 προειδοποιητικό σήμα για την Τράπεζα Κύπρου Holdings που πρέπει να γνωρίζετε.

τελικά το μέλλον είναι το πιο σημαντικό. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό Ελεύθερος έκθεση σχετικά με τις προβλέψεις αναλυτών για την εταιρεία.

Σημείωση: Τα στοιχεία σε αυτό το άρθρο υπολογίζονται χρησιμοποιώντας δεδομένα από τους τελευταίους δώδεκα μήνες, τα οποία αναφέρονται στην περίοδο 12 μηνών που λήγει την τελευταία ημερομηνία του μήνα με ημερομηνία οικονομικής κατάστασης. Αυτό μπορεί να μην συμβαδίζει με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης για ολόκληρο το έτος.

Προωθείται
Κατά τη διαπραγμάτευση της Bank of Cyprus Holdings ή οποιασδήποτε άλλης επένδυσης, χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα που θεωρείται από πολλούς ως η επαγγελματική πύλη της παγκόσμιας αγοράς, Interactive Brokers. Παίρνετε τις χαμηλότερες συναλλαγές * σε μετοχές, επιλογές, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, forex, ομόλογα και κεφάλαια παγκοσμίως από έναν ενιαίο λογαριασμό.

Αυτό το άρθρο του Simply Wall St είναι γενικής φύσης. Δεν συνιστά σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε αποθέματος και δεν λαμβάνει υπόψη τους στόχους σας ή την οικονομική σας κατάσταση. Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε μακροχρόνια εστιασμένη ανάλυση που βασίζεται σε θεμελιώδη δεδομένα. Λάβετε υπόψη ότι η ανάλυσή μας ενδέχεται να μην επηρεάζει τις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με τις τιμές της εταιρείας ή ποιοτικό υλικό. Η Simply Wall St δεν έχει θέση σε αναφερόμενες μετοχές.
*Διαδραστικοί μεσίτες βαθμολογημένοι μεσίτη χαμηλότερου κόστους από την ετήσια διαδικτυακή ανασκόπηση 2020 της StockBrokers.com

Έχετε σχόλια για αυτό το άρθρο; Ανησυχείτε για το περιεχόμενο; Ερχομαι σε επαφή μαζί μας άμεσα. Εναλλακτικά, στείλτε email στο team editorial-at (at) απλάwallst.com.

Source