Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πουλήσω τις μετοχές μου; – Τελευταίες ειδήσεις, Breaking News, Top News Headlines

Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτήν την απόφαση, όλοι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να αρχίσουν να επενδύουν το κάνουν επειδή θέλουν να δουν τον πλούτο τους να αυξάνεται. Στο χρηματιστήριο, ένας από τους κύριους τρόπους για τη δημιουργία κερδών είναι η πώληση μετοχών. Αυτό οδηγεί σε μια βασική ερώτηση για πολλούς χρήστες: πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πουλήσω τα περιουσιακά μου στοιχεία (θέσεις κλεισίματος); Παρόλο που δεν υπάρχει σωστή απάντηση, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι επενδυτές σε αυτόν τον τομέα:

Τα μελλοντικά κέρδη της εταιρείας διακυβεύονται

Οι τιμές των μετοχών, μακροπρόθεσμα, τείνουν να ακολουθούν τις δυνατότητες κερδών των εταιρειών. Εάν συμβεί κάτι στην εταιρεία που μειώνει σίγουρα την ικανότητά της να κερδίσει, η καλύτερη επιλογή είναι να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει αξιολόγηση.

Η αποτίμηση των μετοχών είναι υπερβολική

Φαινόμενα όπως φυσαλίδες έχουν συζητηθεί στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει όταν η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου είναι υψηλότερη από ό, τι λογικά αξίζει το επιχειρηματικό μοντέλο του. Αν και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, μπορούν να ανταμείψουν τους επενδυτές που τους αναγνωρίζουν πριν εκραγούν.

Θέλετε περισσότερη διαφοροποίηση στις ενέργειές σας

Μερικές φορές η αξία μιας μάρκας αυξάνεται τόσο πολύ που αρχίζει να καταλαμβάνει μια πολύ εξέχουσα θέση στο χαρτοφυλάκιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ορισμένοι επενδυτές αποφασίζουν να πουλήσουν μετοχές για να μειώσουν τον κίνδυνο και να φέρουν περισσότερη διαφοροποίηση στα περιουσιακά τους στοιχεία. Όλα εξαρτώνται από το επενδυτικό στυλ.

Πιο ελκυστικές μετοχές εμφανίζονται για το χαρτοφυλάκιο

Δεν έχει σημασία αν οι επενδυτές επικεντρώνονται βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Οι αλλαγές στην αγορά και ξαφνικά μπορούν να προκύψουν νέες ευκαιρίες. Ίσως ένας επενδυτής πιστεύει ότι είναι καλύτερο να ανταλλάξετε ορισμένα αποθέματα με άλλα για να έχουν καλύτερες αποδόσεις ή χαμηλότερο κίνδυνο.

Οι πληρωμές μερισμάτων ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο

Πολλά αποθέματα είναι ελκυστικά όχι επειδή αυξάνονται σε αξία, αλλά επειδή πληρώνουν μερίσματα σε ιδιώτες. Εάν υπάρχει πιθανότητα να μειωθεί αυτό το εισόδημα, θα ήταν καλή ιδέα να το αφαιρέσετε από το χαρτοφυλάκιο. Αλλά μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο να κάνουμε αυτήν την ανάλυση σωστά.

Φυσικά, δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι σε θέση να πουλάς μετοχές. Στα παραδοσιακά μέσα υπάρχουν συχνά σημαντικά εμπόδια στην εκκαθάριση περιουσιακών στοιχείων. Αντίθετα, σε ιστότοπους τύπου eToro, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία για τους χρήστες να τροποποιούν το χαρτοφυλάκιό τους με βάση την ανοχή κινδύνου. Ή, η όρεξή σας για εξαιρετική απόδοση. Και με τη βοήθεια των εργαλείων ανάλυσης, είναι ευκολότερο να λαμβάνετε πιο έξυπνες αποφάσεις.

Επιλέξτε ποια αποθέματα θέλετε να αγοράσετε και να πουλήσετε στο διαδίκτυο

Το eToro είναι μια ρυθμιζόμενη οντότητα, στην Ευρώπη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και στο Ηνωμένο Βασίλειο από την FCA. Είναι επίσης καταχωρημένο στο CNMV στην ενότητα Εταιρείες Επενδυτικών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου σε Δωρεάν Υπηρεσία. Έχει επίσης τον αυστραλιανό κανονισμό ASIC. Αυτό το περιεχόμενο προορίζεται μόνο για σκοπούς ενημέρωσης και προσέγγισης και δεν πρέπει να θεωρείται επενδυτική συμβουλή ή πρόταση. Η προηγούμενη απόδοση δεν αποτελεί ένδειξη μελλοντικής απόδοσης.

Source