Πότε είναι πιθανό να επιστρέψουν στα σχολεία άλλα επίπεδα εκπαίδευσης;

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ακόμη για το πότε οι μαθητές του γυμναστηρίου Դ AD և Ly’s Seminary θα επιστρέψουν στη διδασκαλία για μια ζωή. Είναι περίεργο για όλους τους μαθητές να επιστρέψουν στο σχολείο πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στις αρχές της τέταρτης εβδομάδας, είναι πιθανό να επιστρέψουν τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά επίπεδα.

ΟΕΛΜΕΚ

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Temis Polivu, σε μια δήλωση προς την ΚΥΠΕ σχετικά με την επανέναρξη της ζωντανής παρακολούθησης στις σχολικές εγκαταστάσεις των παιδιών GG Lyceum, είπε ότι όλα πήγαν καλά χθες.

«Τώρα ανησυχούμε όλοι για το τι αναμένεται από τις άλλες τάξεις του λυκείου-γυμνασίου. Ελπίζουμε ότι τα παιδιά θα επιστρέψουν σε αυτά τα επίπεδα σύντομα. Είναι βέβαιο ότι δεν θα το επιτρέψουν στις 15 Φεβρουαρίου. Υπουργείο և Οι επιδημιολόγοι μπορεί να θέλουν να δουν πώς εξελίσσεται η εικόνα με τη γενική χαλάρωση των μέτρων, καθώς και με την επιστροφή της ΓΔ Σχολείου. Συνεπώς, η κατ ‘οίκον εκπαίδευση των άλλων τάξεων συνεχίζεται. Μελετάται η πιθανότητα αύξησης των ωρών στο γυμνάσιο. Περιμένουμε από το υπουργείο να μας πει την πρότασή του να δει τι κάνουμε, δηλαδή, αν ξεκινήσουμε νωρίτερα στο γυμνάσιο, θα πάμε μέχρι τις 13.35 ,” αυτός πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπήρχε ένδειξη πότε θα επέστρεφαν στο σχολείο ή σε άλλα επίπεδα εκπαίδευσης, ο κ. Polivu είπε ότι δεν υπάρχει ένδειξη πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά.

“Το άλλο πράγμα που θεωρούμε θετικό είναι ότι από αύριο οι κινητές μονάδες θα αρχίσουν να κάνουν γρήγορες δοκιμές στα σχολεία”, είπε, σημειώνοντας ότι το 63% των παιδιών έχουν περάσει τις εξετάσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι το ποσοστό θα αυξηθεί , δηλαδή κάντε ένα τεστ για άλλα παιδιά όταν η μονάδα πηγαίνει στο σχολείο τους.

“Αλλά δεν έχουμε ακόμη οδηγίες για τα άλλα τμήματα της δια βίου διδασκαλίας, το λύκειο, το γυμναστήριο”, πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν θα έχουν σχέση με τον Υπουργό Παιδείας, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι περίμεναν μέρες για να τους καλέσει ο Υπουργός σε τηλεδιάσκεψη. κάνει. “

Απαντώντας σε μια ερώτηση, ο κ. Polivio είπε ότι οι μαθητές της ΓΔ ήθελαν πραγματικά να επιστρέψουν.

“Αυτό είναι το πνεύμα που βγαίνει από τα σχολεία στα οποία πήγα χθες. Αλλά πολλοί συνάδελφοι, և το είδα με τα μάτια μου, αλλά ին το απόγευμα, όταν μιλήσαμε μαζί, μου είπαν ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με τα μέσα προστασίας, όπου πολλά παιδιά δεν φορούν τη μάσκα σωστά , όπου κάνουν διαλείμματα run οι συνεργάτες τρέχουν Επιτρέποντάς σας να καταλάβετε ότι είναι δυνατόν να φοράτε τη μάσκα σωστά, να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας, να εφαρμόζετε τα πρωτόκολλα. Συνειδητοποιείτε ότι έχουν μισό μήνα για να επιστρέψουν στο σχολείο, οπότε αυτό δημιούργησε νέα δεδομένα. «Ελπίζω ότι από σήμερα η εικόνα θα γίνει πιο ξεκάθαρη. Εννοώ ότι η υλοποίηση των εκδηλώσεων, η συνειδητοποίηση ότι τα σχολεία ενδέχεται να μην κλείσουν ξανά, γιατί αν κλείσουν ξανά, ειδικά για τους μαθητές της ΓΔ Λύκειου, θα έχουμε μια μεγάλη αποτυχία ,” αυτός πρόσθεσε.

Σε γενικές γραμμές, ο κ. Polivio συνέχισε, “όλα πάνε καλά, ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.”

ΟΛΤΕΚ:

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της OLTEK Λένος Λοΐζου σε δήλωση σχετικά με το άνοιγμα της τάξης της ΓΔ στην τεχνική εκπαίδευση.

“Οι μαθητές επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον, το οποίο είναι το σχολείο. Γνώρισαν τους δασκάλους τους, γνώρισαν τους συμμαθητές τους, κάτι που αποτελεί βασικό στοιχείο του μέλλοντός τους. Όσο για την ψυχολογία τους, καθώς ασχολούμαστε με μαθητές γυμνασίου, είναι πιθανό να επιστρέψουν στο σχολείο για να προετοιμαστούν καλύτερα για τις εξετάσεις της Κύπρου. Ναι, έχει γίνει καλή δουλειά μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά επαναλαμβάνω, η δια βίου μάθηση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μαθητών πήρε τις εξετάσεις γρήγορα · ελπίζουμε ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί. «Είμαστε χαρούμενοι που οι μαθητές και οι γονείς έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την επιδημία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπήρχε ένδειξη ότι θα επιστρέψουν άλλα επίπεδα εκπαίδευσης, ο κ. Λοΐζου είπε ότι εξαρτάται πάντα από την επιδημιολογική ομάδα.

“Άτυπα, είπαν ότι θα συζητούσαν το θέμα σε 15 ημέρες, όταν τα σχολεία ανοίγουν με το ΓΔ Λύκειο, για να δουν πώς εξελίσσεται η κατάσταση, εάν οι αριθμοί επιτρέπουν σε όλους τους μαθητές να επιστρέψουν στο σχολείο πολύ σύντομα. “Θέλουμε όλοι οι μαθητές να λάβουν προφυλάξεις, τόσο στο σχολείο όσο και στο εξωτερικό, για να καταπολεμήσουν την επιδημία”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η επιδημιολογική ομάδα δήλωσε ότι κάποια στιγμή μπορούν να επιστρέψουν όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης στα σχολεία, αλλά δεν υπάρχει χρόνος, ούτε χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιδημιολογική ομάδα θα δει την κατάσταση μετά το χθεσινό άνοιγμα, εάν δεν συμβεί τίποτα, ίσως τα υπόλοιπα στάδια να είναι δυνατά μέχρι το τέλος της τρίτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου, δηλαδή την αρχή της τέταρτης εβδομάδας.

Source