Πότε φθάνουν άλλα εμβόλια στην Ελλάδα աստ Κριτήρια εμβολιασμού

Οι εμβολιασμοί των πολιτών ξεκινούν στις 20 Ιανουαρίου

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανοσοποίησης, παρευρέθηκε επίσης στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας. Η κα Θεοδωρίδου είπε με περισσότερες λεπτομέρειες. «Χθες ήταν η μέρα που ξεκίνησαν τα εμβόλια. Ήμουν αρκετά τυχερός που εμβολιάστηκα. Είχα συγκίνηση, χαρά. Πιστεύω ότι θα πάρετε αυτά τα συναισθήματα λαμβάνοντας εμβόλια.

Ο στόχος δεν είναι να αφήσετε ένα άτομο χωρίς να πάρετε το εμβόλιο. Σταδιακά θα έρθουν περισσότερες παρτίδες εμβολίων. Αλλά χρειαζόμαστε ακόμα προτεραιότητα.

Τα κριτήρια είναι:

  1. Υψηλός κίνδυνος ασθενειών. Η γήρανση έχει αποδειχθεί ότι είναι ο νούμερο ένα παράγοντας κινδύνου για σοβαρή ασθένεια. Οι δονήσεις θα είναι μεταξύ των πρώτων.
  2. Αυξήθηκε λόγω της έκθεσης στον ιό. Η κύρια ομάδα που ξεχωρίζει και κινδυνεύει σοβαρά είναι η υγεία. Οι ιατροί είναι ένα παράδειγμα για τους υπόλοιπους.
  3. Το εμβόλιο είναι ευρέως αποδεκτό.
  4. Παροχή φροντίδας, θεραπείας για ευάλωτους, ηλικιωμένους, που ζουν σε ειδικές εγκαταστάσεις ή αποκατάσταση.
  5. Μερικοί αλλά απαραίτητοι υπάλληλοι για τις δραστηριότητες του κράτους. Ήταν λιγότερο από 50.
  6. Αυτή η προτεραιότητα δεν περιλαμβάνει άτομα κάτω των 18 ετών. Δεν υπάρχουν μελέτες για άτομα κάτω των 18 ετών, և ευτυχώς η ασθένεια είναι ήπια mild σπάνια έχει σοβαρότητα.

Μερικές ανησυχίες έρχονται στο φως. Ένα από αυτά είναι αλλεργίες. Σύμφωνα με το ECDC, οι αλλεργίες εμβολίων είναι εξαιρετικά σπάνιες. Δύο ή τρεις περιπτώσεις ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών. Έχουμε αλλεργίες σε φάρμακα, τρόφιμα, τσιμπήματα εντόμων ή τοξίνες. Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις δεν αντενδείκνυνται στα εμβόλια. Επιπλέον, κάθε κέντρο εμβολίων έχει προετοιμασία για τη θεραπεία οποιασδήποτε αλλεργικής αντίδρασης. Μόνο τα άτομα με σοβαρές αλλεργίες μπορεί να χρειαστεί να δουν έναν αλλεργιολόγο πριν εμβολιαστούν.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η μετάλλαξη. Ο coronavirus έχει κάνει μεταλλάξεις, θα κάνει περισσότερα. Αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αλλαγή των χαρακτηριστικών του. Μέχρι σήμερα, οι αλλαγές είναι πιο αργές από αυτές του ιού της γρίπης, δεν απαιτεί προγραμματισμό ή αλλαγές εμβολίου.

Όσον αφορά τη μετάδοση, θα ήθελα να πω ότι υπάρχει ένας εξαιρετικά μεταδοτικός, επικίνδυνος ιός για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο. Ιός παραπληροφόρησης. Αυτό υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τους προφανείς ισχυρισμούς σχετικά με το εμβόλιο.

Το σχέδιο Eleftheria έχει μια ασπίδα ως σύμβολο και μια σύριγγα εμβολίου στη μέση. “Επειδή το εμβόλιο θα είναι η ασπίδα και το όπλο μας για την καταπολέμηση της επιδημίας”.

Πηγή: Έθνος

Source