Πύλη εμβολιασμού. 7.500 ονομασίες ειδικά για ευάλωτες ομάδες

Συνεχίζεται η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού COVID-19, ումների Η προτεραιότητα των ραντεβού δίνεται σε ορισμένες ομάδες ατόμων που κινδυνεύουν από σοβαρή ασθένεια.

Από σήμερα, Κυριακή, 11 Απριλίου, 8 π.μ. έως Δευτέρα, 12 Απριλίου, 8 μ.μ., όλες οι συνεδρίες εμβολιασμού 7.500 Pvizer և AstraZeneca θα είναι διαθέσιμες μέσω της Πύλης Εμβολιασμού στα Κέντρα Εμβολιασμών σε όλες τις επαρχίες, για κάθε εμβόλιο κατ ‘αναλογία.

Ο εμβολιασμός θα δοθεί προτεραιότητα σε 7.200 ασθενείς που είναι εγγεγραμμένοι στο γενικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο καθορίζεται από την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή ժամանակ Ad Hoc Επιτροπή για την Ταξινόμηση των Ευπαθών Ομάδων.

Μέσω της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών στην Κύπρο, η συνεργασία επιστημονικών εταιρειών, του Ιατρικού Συλλόγου Παντζιπρίου και των Συλλόγων Ασθενών υπήρξε τεράστια στην ανάπτυξη αρχείων ασθενών. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις από ειδικούς γιατρούς περιλαμβάνονται στην πλειοψηφία μετά την προθεσμία υποβολής, ενώ για όσους δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο τρέχον στάδιο, θα ικανοποιηθούν αργότερα.

Ειδικότερα, οι ακόλουθοι ασθενείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να εμβολιαστούν στις 11 Απριλίου 12-12.

1: Σοβαρή χρόνια αναπνευστική νόσος

2: Σοβαρή χρόνια νεφρική νόσος

3: Σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια

4: Σοβαρή καρδιαγγειακή νόσος

5: Συγγενής καρδιακή νόσος μετά από χειρουργική διόρθωση με σημαντική υπολειμματική βλάβη ή διορθωμένη συγγενής νόσος με σημαντική υπολειμματική βλάβη

6: Ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθεια

7: Ασθενείς με ιστορικό μεταμόσχευσης

8: Ανοσολογική ανεπάρκεια, ογκολογία մարդիկ Άτομα με αιματολογικές κακοήθειες

9: Ασθενείς με τετραπληγία – Νευρολογικές παθήσεις με αναπνευστική δυσλειτουργία

10: Άτομα με σύνδρομο Down

11: Ασθενείς που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες εγκεκριμένους σε ονομαστική βάση από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες.

Οι ασθενείς στις παραπάνω ομάδες θα ειδοποιηθούν για τα ραντεβού προτεραιότητας μέσω μηνύματος κειμένου, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία επικοινωνίας τους είναι πλήρη και ακριβή.

Και πάλι, σε ασθενείς που δεν είναι δικαιούχοι GESS ή λαμβάνουν ιδιωτικά φάρμακα θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό με βάση τα παραπάνω κριτήρια, επιβεβαιώνοντας στον γιατρό τους արկել Στείλτε αίτημα στη διεύθυνση [email protected] Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου ο ασθενής θα ενδιαφερθεί για το εμβόλιο θα καταχωριστεί, ο αριθμός αναγνώρισης / αριθμός εγγράφου αναγνώρισης, ο αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας, η ομάδα ασθενών θα αναφέρεται, το σχετικό πιστοποιητικό του θεραπευτή θα επισυνάπτεται στον γιατρό.

Source