Πώληση ακινήτων από το προξενείο του Χονγκ Κονγκ στις ΗΠΑ που κατέχει η Κίνα

Η πώληση ακινήτων που ανήκει στο προξενείο των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ απέτυχε να ολοκληρωθεί όπως είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη, αφού η Κίνα ανέβηκε απροσδόκητα και είπε ότι απαιτείται η έγκρισή της, είπε ο αγοραστής, εν μέσω ευρείας διμερούς έντασης.

Ο προγραμματιστής του Χονγκ Κονγκ, Hang Lung Properties, δήλωσε σε κανονιστικό φάκελο ότι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αγορά του ακινήτου κατοικίας, την τελευταία ανατροπή της συμφωνίας 331,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια πολυτελή τοποθεσία στον οικονομικό κόμβο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Wang Wenbin είπε αργότερα σε καθημερινή ενημέρωση στο Πεκίνο ότι η απαίτηση αίτησης ήταν «υπό το φως των κανονισμών των ΗΠΑ σχετικά με τη διαχείριση των καταχωρημένων περιουσιών ξένων αποστολών στις Ηνωμένες Πολιτείες και βασίζεται στην αρχή της αμοιβαιότητας».

«Μόνο όταν λάβουν την έγκριση γραπτώς μπορούν να προχωρήσουν», είπε ο Wang.

Ο Χανγκ Λουνγκ, ο οποίος συμφώνησε τον Σεπτέμβριο να αγοράσει το ακίνητο που χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει το προσωπικό του προξενείου των ΗΠΑ, δήλωσε στην Τετάρτη ότι είχε λάβει επιστολή από το Κτηματολόγιο του Χονγκ Κονγκ την περασμένη εβδομάδα ότι το ακίνητο δεν είναι «συνηθισμένο ακίνητο». .

Σύμφωνα με την επιστολή, το Πεκίνο ενημέρωσε την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ότι εάν το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ προτίθεται να ενοικιάσει, να αγοράσει ή να πουλήσει οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία στο Χονγκ Κονγκ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να υποβάλει γραπτή αίτηση στην Κίνα τουλάχιστον 60 ημέρες πριν από τη συμφωνία και η συμφωνία δεν θα συνεχιστεί χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση της κινεζικής κυβέρνησης.

“Τα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή ήταν εξαιρετικά και δεν γνωστοποιήθηκαν ή δεν αναμενόταν από το (Hang Lung)”, δήλωσε ο προγραμματιστής.

Ο Χανγκ Λουνγκ είπε ότι αφού ενημέρωσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ΗΠΑ αμφισβήτησαν την Τρίτη την ανάγκη συμμόρφωσης με τις διπλωματικές υποχρεώσεις.

Το Hang Lung αξιολογεί και λαμβάνει νομικές συμβουλές για πιθανές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης της σκοπιμότητας παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Ένας εκπρόσωπος του προξενείου των ΗΠΑ είπε στο Reuters ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσει ο αγοραστής και ο πωλητής τις διαδικασίες που απαιτούνται για το κλείσιμο του ακινήτου.

Κατά τη διάρκεια της προσφοράς του ακινήτου, σύμβουλοι του κλάδου ανέφεραν ότι πολλοί προγραμματιστές στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ δίστασαν να επιχειρήσουν μια προσφορά επειδή θεωρήθηκε ως πολιτικά ευαίσθητο.

Η πρώην βρετανική αποικία επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία το 1997.

Τον Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδιωξαν την Κίνα από το προξενείο του Χιούστον, αναγκάζοντας την Κίνα να καταλάβει τις εγκαταστάσεις του προξενείου των ΗΠΑ στο Τσενγκντού για αντίποινα.

(Reuters)

Source