Πώς επηρεάζει το Brexit τις μεταφορές και την πολιτική για τους νέους καθώς το ΗΒ εγκαταλείπει την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι Cesc Fabregas και Jadon Sancho θα είχαν απαγορευτεί να κάνουν τις διεθνείς μεταφορές που έκαναν τη σταδιοδρομία τους σύμφωνα με νέους κανόνες μετά τη μεταφορά του Brexit.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 11 μ.μ. την Πέμπτη, λίγο πριν ανοίξει το παράθυρο μεταφοράς Ιανουαρίου στις 2 Ιανουαρίου.

Το Brexit θα έχει ένα τέλος για την ελεύθερη κυκλοφορία της εργασίας για τους πολίτες της ΕΕ εδώ – και το τέλος της υπογραφής κάτω των 18 ετών.

Ο Ισπανός Φάμπρεγας προσχώρησε στην Άρσεναλ στην ηλικία των 16 ετών αφού πέρασε από την ακαδημία της Βαρκελώνης και έκανε πάνω από 200 εμφανίσεις για τον σύλλογο.

Τα νεαρά βρετανικά ταλέντα, όπως ο Jadon Sancho και ο Jude Bellingham της Μπορούσια Ντόρτμουντ, δεν θα μπορούν πλέον να παίξουν στην Ευρώπη μέχρι να είναι 18.Ο Jadon Sancho εντάχθηκε στο Ντόρτμουντ από το Manchester CityΉταν μια έντονη σεζόν μέχρι στιγμής – οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε κανένα πράγμα με την εγγραφή σας στο υπέροχο νέο ενημερωτικό δελτίο Mirror Football!

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις μεταφοράς και μεγάλες ιστορίες θα μεταφερθούν απευθείας στα εισερχόμενά σας. Δεν θα το χάσετε.

Για να εγγραφείτε, τοποθετήστε το email σας στην κορυφή αυτού του άρθρου ή ακολουθήστε τις οδηγίες σε αυτόν τον σύνδεσμο.

ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Ένα νέο σύστημα πόντων στοχεύει στη δημιουργία ενός ισότιμου ανταγωνισμού ποδοσφαίρου με τους πολίτες της ΕΕ που έχουν τώρα το ίδιο δικαίωμα με τους ποδοσφαιριστές εκτός ΕΕ να παίζουν στα βρετανικά πρωταθλήματα.

Όλες οι εγγραφές στο εξωτερικό θα χρειαστούν τώρα έγκριση από το κυβερνητικό σώμα (GBE) για να είναι επιλέξιμες για συμμετοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το σύστημα που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει συμφωνηθεί από την FA, την Premier League και το EFL και θα αναθεωρηθεί στο τέλος του παραθύρου του Ιανουαρίου.

Οι παίκτες θα πρέπει να κερδίσουν 15 πόντους για να προκριθούν στο GBE.

Το σκορ λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως τα διεθνή ανώτατα όρια, την κατάταξη της FIFA της χώρας του παίκτη, τις εμφανίσεις του συλλόγου και τη δύναμη του εγχώριου πρωταθλήματος.

Ένα πάνελ θα κρίνει στους παίκτες 10-14 πόντους.
Οι νέοι κανόνες δεν θα εμποδίσουν τους συλλόγους της Premier League να υπογράφουν κορυφαίους διεθνείς παίκτες.Ο Cesc Fabregas εντάχθηκε στην Arsenal ως νεαρός από τη Βαρκελώνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

Οι σύλλογοι θα μπορούσαν προηγουμένως να υπογράψουν πολίτες της ΕΕ – όπως ο Fabregas, ο Paul Pogba και ο Hector Bellerin – σε ηλικία 16 ετών. Τώρα το όριο είναι 18.

Ακόμη και Ευρωπαίοι παίκτες ηλικίας 18 και 19 ετών θα πρέπει να πληρούν πρόσθετα κριτήρια, όπως εμφανίσεις σε διαγωνισμούς νέων σε κλαμπ και διεθνές επίπεδο.

Η ομάδα U18 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιλαμβάνει εννέα παίκτες που γεννήθηκαν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και ο επικεφαλής της
Η ακαδημία προειδοποίησε ότι οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσαν να υποφέρουν σύμφωνα με τους κανόνες.

Ο Nick Cox είπε στο BBC: «Μάλλον μας θέτει σε μειονεκτική θέση από άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους».

ΚΑΙ ΕΞΩ

Ο Σάντσο και ο Μπέλινγκχαμ αποφάσισαν και οι δύο να συμμετάσχουν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ σε ηλικία 17 ετών, αλλά οι νέοι κανόνες εμποδίζουν τυχόν Κάτω των 18 ετών να κάνουν διασυνοριακές κινήσεις.

Και μεμονωμένες χώρες της ΕΕ έχουν διαφορετικούς κανόνες για παίκτες εκτός ΕΕ.

Η Ισπανία περιορίζει τον αριθμό σε τρία σε οποιαδήποτε ομάδα αγώνων. Και θα είναι πιο δύσκολο για τους διευθυντές και τους προπονητές να εργαστούν στο εξωτερικό.Η Man United υπέγραψε αρχικά τον Paul Pogba κάτω των 18 ετών. Αυτό δεν μπορεί πλέον να συμβεί

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ;

Η Πρέμιερ Λιγκ συμφώνησε με την FA να περιορίσει τους συλλόγους στην υπογραφή τριών ξένων παικτών U21 σε οποιοδήποτε παράθυρο μεταφοράς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ;

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θα χρειαστούν ακόμη οκτώ παίκτες εντός 25 ομάδων, γεγονός που οδήγησε στην εμφάνιση περισσότερων Βρετανών παικτών στην κορυφαία πτήση.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορούν να υπογράψουν άτομα κάτω των 18 ετών, αλλά οι λέσχες τροφοδοσίας – ή οι σύλλογοι εταίρων – θα μπορούσαν να το κάνουν για λογαριασμό τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε στενή σχέση με τη Royal Antwerp, ενώ η Chelsea δανείστηκε παίκτες, όπως ο Mason Mount, στη Vitesse Arnhem.

Το City Football Group – το οποίο ανήκει στους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι – έχει μερίδια στη Χιρόνα, τη Λόμελ και την Τροία.Ο Jude Bellingham εντάχθηκε στο Ντόρτμουντ από το Μπέρμιγχαμ

Λάβετε ένα ιρλανδικό διαβατήριο

Οι Βρετανοί γεννημένοι παίκτες έλεγαν την καταγωγή τους για να δουν αν μπορούσαν να παίξουν για τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Τώρα ένας γονέας που γεννήθηκε στην Ιρλανδία ή τη Βόρεια Ιρλανδία θα επέτρεπε στους παίκτες να αποκτήσουν διαβατήριο της ΕΕ και την ελευθερία να παίζουν ακόμα στις 27 χώρες.

ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ

Μόλις τελειώσουν οι περιορισμοί Covid – και προτού θεσπιστεί ένα καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης το 2022 – οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να επισκέπτονται την ΕΕ για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών χωρίς θεώρηση.

Τα ταξίδια στη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο και τη Ρουμανία δεν θα υπολογίζονται για το επίδομα 90 ημερών για άλλες χώρες της ΕΕ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Το παράθυρο μεταφοράς στην Αγγλία για την Premier League και το Sky Bet EFL θα ανοίξει στις 2 Ιανουαρίου και θα κλείσει την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Τα παράθυρα Bundesliga και Ligue 1 θα ανοίξουν επίσης στις 2 Ιανουαρίου, ενώ η La Liga και η Serie A θα ξεκινήσουν τις συναλλαγές τους στις 4 Ιανουαρίου.

* Εγγραφείτε στο email Mirror Football εδώ για τα τελευταία νέα και κουτσομπολιό μεταφοράς

.Source