Πώς εφαρμόζουν οι αεροπορικές εταιρείες μέτρα κορώνας; – Νέα Aero

Εγώ και η σύζυγός μου πετάξαμε ξεχωριστά από την Κύπρο στην Κωνσταντινούπολη. Είμαι στις 29 Δεκεμβρίου Πήγασος‘ο Sabiha GokcenΌταν πετάω στο (SAW), και η γυναίκα μου ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ (THY) προς το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης(IST). Προκειμένου να κάνω μια ολοκληρωμένη σύγκριση, εξήγησα τα ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν φτάσω στο αεροπλάνο THY και μετά το υπέβαλα σε απολογισμό. Φυσικά, στο μεταξύ, θα μπορούσαμε να έχουμε μια εντύπωση για τους Ercan, SAW και IST όσον αφορά τα μέτρα κορώνας. Ας αναφέρουμε με τη σειρά:

Αεροδρόμιο Ερκάν: Σοβαρά μέτρα λιτότητας ξεχώρισαν στην περιοχή όπου υπήρχαν μόνο δύο πτήσεις A319 / 20 σε 24 ώρες. Ακόμα και ο φωτισμός σώθηκε. Ωστόσο, το πιο προβληματικό ζήτημα ήταν ότι οι αεραγωγοί δεν λειτουργούσαν στην καθαρισμένη περιοχή. Ωστόσο, στα σημάδια που τοποθετήθηκαν γύρω από τα μέτρα Covid-19, γράφτηκε ότι υπήρχε συνεχής κυκλοφορία φρέσκου αέρα. Τώρα που γνωρίζουμε ότι η παρουσία ατόμων σε κλειστούς χώρους χωρίς εξαερισμό δημιουργεί κίνδυνο λόγω του φαινομένου του αερολύματος, ανεξάρτητα από την απόσταση και τη μάσκα, θα ήταν χρήσιμο να δοθεί προσοχή σε αυτό το ζήτημα.

Επιπλέον, δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι οι παραλλαγές του ιού της κορώνας που προέρχονται από την Αγγλία και τη Νότια Αφρική και των οποίων η μεταδοτικότητα είναι 60-70% περισσότερο, έρχονται τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να ενεργήσουμε πιστεύοντας ότι το κόστος του μικρότερου λάθους θα είναι υψηλό. Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της ΤΔΒΚΟ Ercan πρέπει να κάνει αυστηρότερο έλεγχο.

ΕΙΔΕ: Όλα ήταν εντάξει. Οι επιβάτες υπακούουν στην απόσταση των γραμμών διαβατηρίου. Δεν υπήρχε ακαταστασία στα καρουζέλ αποσκευών.

ΕΙΝΑΙ: Η παράδοση αποσκευών και κατοικίδιων ήταν εξαιρετικά γρήγορη. Η παράδοση κατοικίδιων ήταν πιο γρήγορη από την παράδοση αποσκευών. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ πιο επιτυχημένο από το SAW. Και εδώ, δεν υπήρχε συσσώρευση κατά τη λήψη των αποσκευών. Εκτός από τα γενικά προβλήματα σήμανσης και τα προβλήματα που προκαλούνται από αποστάσεις, το IST ήταν επίσης επιτυχές όσον αφορά την κορώνα όπως το SAW.

Χειρισμός της Κωνσταντινούπολης: Παρέχοντας υπηρεσίες εδάφους στο αεροδρόμιο Ercan, το Istanbul Handling ήταν εξαιρετικά καλό τόσο στις υπηρεσίες κυκλοφορίας όσο και στις ράμπες. Το προσωπικό ήταν φιλικό και παρέχει πολύ αποτελεσματική εξυπηρέτηση. Δεν υπήρχε ούτε υπερβολική ούτε αδυναμία στα μέτρα κορώνας. Ειδικά, ήταν αξιοσημείωτο ότι δεν υπήρχε η παραμικρή έλλειψη προσωπικού κατά τη λειτουργία του αεροπλάνου THY, το οποίο αναχώρησε τοπικά στις 03:20 το πρωί και ότι όλοι εξυπηρέτησαν με πλήρη κίνητρα και χαμογελαστά πρόσωπα.

Πήγασος: Έχει αναπτύξει διεξοδικά τις διαδικασίες του για κορώνα. Δεν υπήρχε σύγκρουση, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο αεροπλάνο και εγκαταστάθηκαν. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η προειδοποίηση ότι οι επιβάτες που κάθονται δίπλα-δίπλα δεν πρέπει να τρώνε και να πίνουν ταυτόχρονα επειδή η μάσκα θα αφαιρεθεί. (ΟΥΝ έκαναν επίσης αυτήν την προειδοποίηση)

Οι αδυναμίες του Πήγασου ξεκίνησαν με την προσγείωση. Ενώ το αεροπλάνο πλησίαζε τη θέση στάθμευσης, το πλήρωμα της καμπίνας ανακοίνωσε από μια ηχογράφηση ότι θα κατέβουν από το αεροπλάνο σε σειρές, περιμένουν όλοι να φύγουν από την ουρά μπροστά τους και μόνο μετά θα φύγουν από τη θέση τους. Αλλά μετά, μέχρι να έρθουν οι σκάλες, τράβηξε την κουρτίνα ανάμεσα σε αυτόν και την καμπίνα και έσπασε την επικοινωνία με τους επιβάτες. Αγνόησε τον τρόπο με τον οποίο τα βλέφαρα, τα οποία μπορούμε να δούμε σε κάθε μέρος της κοινωνίας και του οποίου ο αριθμός είναι αρκετά υψηλός, σηκωθείτε και περπατήστε μπροστά με αυτόν τον τρόπο.

Η πρότασή μου είναι να εγκαταλείψω τέτοιες μηχανικές ανακοινώσεις. Γενικά, πολλοί άνθρωποι δεν ακούνε αυτά τα μηνύματα. Η ζωντανή προειδοποίηση που θα κάνει η ομάδα θα είναι πιο αποτελεσματική. Αργότερα, διατηρώντας ανοιχτή την κουρτίνα, θα είναι πιο αποτελεσματικό να δίνετε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις σε όσους παραβιάζουν τον κανόνα όταν είναι απαραίτητο.

Το αεροπλάνο κατευθύνθηκε σε μια ανοιχτή θέση στάθμευσης στο SAW. Ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να πάρετε λεωφορείο για τον τερματικό σταθμό. Η Pegasus έχει κρατήσει τρία λεωφορεία ποδιάς για το A320. Ήταν μια πολύ κατάλληλη απόφαση. Με αυτόν τον τρόπο, ήθελε να αποτρέψει την πυκνότητα στα λεωφορεία. Ωστόσο, λόγω της αδυναμίας του προσωπικού της ράμπας να κατευθύνει τους επιβάτες στα λεωφορεία, μερικά λεωφορεία φεύγουν πολύ γεμάτα, ενώ πήγα στον τερματικό σταθμό με μόνο 15 άτομα στο τελευταίο λεωφορείο.

ΣΟΥ Ωστόσο, όπως ανέφερα παραπάνω, η ανακοίνωση για το φαγητό και το ποτό έγινε όπως ο Πήγασος. Ήταν εξαιρετικά προσεκτικός στην παραλαβή επιβατών. Η πειθαρχία του προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης της Κωνσταντινούπολης ήταν επίσης σημαντική συμβολή σε αυτό το θέμα. Παρεμπιπτόντως, υπήρχε μια ενδιαφέρουσα προειδοποίηση από το πλήρωμα καμπινών THY για τη μάσκα. Εγώ και η σύζυγός μου χρησιμοποιήσαμε μάσκες φίλτρου N95 κατά τη διάρκεια των πτήσεων μας. Ενώ αυτός ο τύπος μάσκας δεν προκαλεί πρόβλημα στις πτήσεις της Πήγασος, η σύζυγός μου προειδοποιήθηκε από το πλήρωμα καμπίνας ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτές τις μάσκες κατά την πτήση τους. Αντ ‘αυτού, του ζητήθηκε να χρησιμοποιήσει τις μη φιλτραρισμένες μάσκες που παρείχαν. Το σκεπτικό ήταν ότι παρόλο που οι μάσκες φίλτρου προστάτευαν τον χρήστη πολύ καλά, διακινδύνευαν να κάνουν άλλους επιβάτες άρρωστους καθώς έβγαζαν αέρα μέσω του φίλτρου. Μια πολύ σωστή και ακριβής προειδοποίηση δόθηκε. Με την ευκαιρία αυτή, συνειδητοποιήσαμε ότι κάναμε λάθος εφαρμογή. Συγχαρητήρια ΓΙΑ…

Ωστόσο, η THY δεν προσπάθησε να ελέγξει τα εμπόδια μεταξύ των επιβατών για να σηκωθούν και να προχωρήσουν προς τα εμπρός, παρά την ανακοίνωση ότι οι προσγειώσεις θα μετατραπούν όταν το αεροπλάνο έφτασε στην ανοιχτή θέση στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Επομένως, όσοι προσπάθησαν να σηκωθούν και να πάρουν τα υπάρχοντά τους από τα εναέρια ερμάρια συμπιέστηκαν από τους επιβάτες που έρχονταν από πίσω. Υπήρχε μια σκηνή στο διάδρομο όπου όλοι στέκονταν πρόσωπο με πρόσωπο.

Ως αποτέλεσμα, η επιχείρηση τερματικών του ECN δεν έλαβε επαρκή μέτρα κατά του ιού, προσπάθησε να εξοικονομήσει χρήματα, δεν ενδιαφερόταν για την ανθρώπινη υγεία. Το Istanbul Handling ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο. Τα αεροδρόμια SAW και IST ήταν εντάξει. Ωστόσο, οι μεταφορές με λεωφορείο ήταν προβληματικές, καθώς οι υπηρεσίες ράμπας Pegasus SAW δεν επέβαλαν σωστά τους κανόνες που έθεσε η διοίκησή τους. Ο Πήγασος πρέπει να έχει επαρκή ευαισθησία μετά την προσγείωση. Αυτό ήταν πάντα ένα πρόβλημα στις πρόσφατες πτήσεις μου στο Pegasus και δεν διορθώθηκε για έξι μήνες. Αφετέρου, συμπεριφέρθηκαν αδιάφοροι κατά την προσγείωση των επιβατών, αλλά ήταν επιτυχής.

Εάν επιλυθούν αυτά τα εύκολα διορθώσιμα προβλήματα, τα αεροπορικά ταξίδια θα συνεχίσουν να είναι ασφαλή όσον αφορά την κορώνα.

Source