Πώς η ασθένεια εξαπλώθηκε από την Κίνα στην Κύπρο

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Κύμα της πανδημίας

Η παγκόσμια κοινότητα ξεκουράζεται σαν τη χώρα μας. Οι περιπτώσεις μειώνονται, were ήταν μηδέν για μερικές ημέρες.

Σε άλλα μέρη του κόσμου, έχουν αναφερθεί θετικά κρούσματα Covid-19, καθώς και μειωμένος αριθμός θανάτων. Αυτό ανοίγει σταδιακά τον τρόπο επιστροφής στην κανονικότητα.

Κυβερνήσεις, επιστήμονες και επιδημιολόγοι προειδοποίησαν για ένα δεύτερο κύμα κοροναϊού τον Σεπτέμβριο.

Οι αναμνήσεις του Απριλίου ξύπνησαν

Τα 13 περιστατικά που ανακοινώθηκαν στις 29 Ιουλίου προκάλεσαν αναμνήσεις τον Απρίλιο, συγκλονίζοντας τους υπεύθυνους.

Το νέο διάταγμα που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας τίθεται σε ισχύ την 1η Αυγούστου, ένα από τα κύρια μέσα του οποίου είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καταστήματα λιανικής και πρόστιμο 300 ευρώ για όσους δεν το κάνουν.

Περιορισμοί έχουν επίσης επιβληθεί σε αεροδρόμια και λιμάνια. Οι έλεγχοι τυχαίας δειγματοληψίας είναι ένας πιθανός τρόπος, αλλά και οι έλεγχοι ταξιδιού μεσαίου κινδύνου. Η Ελλάδα εμπίπτει στην κατηγορία Β (αρνητικό τεστ PCR) στις 6 Αυγούστου λόγω του κακού επιδημικού της προφίλ εκείνη την εποχή.

Τις ημέρες μετά τις αρχές Αυγούστου, οι περιπτώσεις έφτασαν μερικές φορές τις 20, μερικές φορές τις 30.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, υπό πρωτοφανείς συνθήκες χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα υγείας, περισσότεροι από 107.000 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων επέστρεψαν στα γραφεία τους.

Εκδηλώσεις ξανά …

Οι υποθέσεις παραμένουν σχετικά υψηλές, οπότε στις 2 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να λάβει πρόσθετα μέτρα στις πολιτείες Λάρνακας-Αμμοχώστου, όπου η επιδημιολογική εικόνα τους ήταν πιο ανησυχητική.

Στην πραγματικότητα, στα μέσα Οκτωβρίου, η κυβέρνηση καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας εντός ή εκτός.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 22 Οκτωβρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο απέκλεισε εν μέρει τις πολιτείες της Λεμεσού και της Πάφου μετά από περιστατικά σε δύο παράκτιες πόλεις.

https://www.youtube.com/watch?v=nf1B90HKwzo:

Στις 11 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας παρέχει για πρώτη φορά χιλιάδες ταχείες δοκιμές (ταχεία ανίχνευση) με στόχο την παρακολούθηση του γενικού πληθυσμού. Γι ‘αυτό αποφεύγονται οι περιπτώσεις

Carrefour, κλειστά εμπορικά κέντρα, εστιατόρια և γιορτές

Στις 30 Νοεμβρίου, το Συμβούλιο Υπουργών αποφάσισε για νέα μέτρα που ίσχυαν για όλες τις περιοχές, με σημαντικότερο την απαγόρευση της κυκλοφορίας την επόμενη μέρα από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ., ενώ η κυβέρνηση έβαλε «μερική κλειδαριά» σε εστιατόρια, τότε η λειτουργία τους θα σταματούσε το βράδυ. Στις 19.

Δέκα ημέρες αργότερα, չ αφού η κατάσταση δεν φαίνεται πολύ καλύτερη, εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα. Πλήρες κλείσιμο εστιατορίων και εμπορικών κέντρων, και όσον αφορά την εκπαίδευση, αποφασίζεται ότι τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια λειτουργούν μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Απαγορεύεται επίσης η παρουσία πιστών στις εκκλησίες, οι γάμοι γίνονται μόνο με δέκα άτομα.

Και κάπως δισεκατομμύρια πολίτες πέρασαν τις φετινές διακοπές με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένες χώρες αντιμετωπίζουν γενικό αποκλεισμό, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν σοβαρούς περιορισμούς.

Η χώρα μας καταγράφει ένα ιστορικό ρεκόρ λίγο πριν το 2020 “αντίο”. Η κυβέρνηση ανακοινώνει 751 և 907 νέες υποθέσεις στις 28-29 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα, το Υπουργείο Υγείας, δυστυχώς, λαμβάνει πρόσθετα μέτρα. Βάζει ένα “φρένο” στα τραπέζια των διακοπών αφού αποφάσισε πώς να απαγορεύσει τις επισκέψεις στο σπίτι, εκτός από μόνιμους κατοίκους, με μερικές εξαιρέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Source