Πώς θα εντοπίσει η Ελλάδα τα έξι “αόρατα” υποβρύχια που … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Πεντάγωνο έχει ήδη βρει το αντι-δηλητήριο όπλο που θα «καταστρέψει» τα έξι «αόρατα» 214 υποβρύχια που σύντομα θα αποκτήσει η Τουρκία, δηλαδή τα ίδια που το Ναυτικό έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση. “Αυτά είναι τέσσερα αμερικανικά ελικόπτερα αντι-υποβρύχιου πολέμου MI-60R (Romeo) που αναμένεται να ενταχθούν στην Ε & Α το 2022 το αργότερο.

Τα 214 ελληνικά υποβρύχια αποδείχτηκε ότι ήταν η μεγάλη «κάρτα ατού» των αποδεδειγμένων δυνάμεων κατά τη διάρκεια των μεγάλων μηνών της τουρκικής πρόκλησης. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τους βρουν. Ωστόσο, Έλληνες αξιωματούχοι ήξεραν πολύ καιρό ότι αυτό το επιχειρησιακό πλεονέκτημα θα χαθεί καθώς οι Τούρκοι απέκτησαν τα ίδια, ίσως ελαφρώς πιο προηγμένα, υποβρύχια. Και γι ‘αυτό κινήθηκαν εγκαίρως για να λάβουν αντίμετρα.

Τον Ιούλιο του 2020, υπεγράφη διεθνική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά τεσσάρων νέων ελικοπτέρων MH-60R (Romeo) που σήμερα θεωρούνται τα καλύτερα αντι-υποβρύχια ελικόπτερα στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα είναι η έκτη χώρα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τη Δανία, τη Σαουδική Αραβία անից που αποκτά αυτό το τεράστιο όπλο στον τομέα του αντιβυθικού πολέμου.

Τα ελικόπτερα MH-60R είναι εξοπλισμένα με υποβρύχια χαμηλής συχνότητας sonobuoy που ειδικεύονται στον πόλεμο κατά των υποβρυχίων για τις αντι-υποβρύχιες αποστολές τους. Το Romeo διαθέτει ένα πολύ υψηλό επίπεδο τεχνολογικών և ηλεκτρονικών συστημάτων և θα εκσυγχρονίσει σημαντικά τον στόλο των ρωσικών ελικοπτέρων. Έχουν ένα ψηφιακό πιλοτήριο με 4 έγχρωμες οθόνες που δίνουν αμέσως όλες τις σημαντικές πληροφορίες στην επιχείρηση.

Ναυτικό “F-35”

«Με την απόκτηση του πιο προηγμένου ναυτικού ελικοπτέρου στον κόσμο που κατασκευάστηκε ποτέ, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ξεκινά μια κβαντική πτήση στη ναυτική τεχνολογία», δήλωσε ο καπετάνιος Todd Evans, διευθυντής του προγράμματος ελικοπτέρων της εταιρείας. Και φαίνεται ότι αυτό που είπε δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε πρόσφατα στη ΝΕΑ ότι τα ελικόπτερα Romeo δεν είναι μόνο για τις αρετές τους κατά των υποβρυχίων. “Αυτά είναι τα Navy F-35. Τόσο προηγμένη τεχνολογία. Έχουν δυνατότητες υψηλού επιπέδου για σάρωση περιοχών δεκαετιών που βλέπουν σχεδόν σε ολόκληρη την ακτή του Αιγαίου. Μπορείτε να έχετε μια εικόνα του Tainaro από την άλλη πλευρά του Αιγαίου Αιγαίου. Θεωρούνται πολυσύνθετες μάχες. ” Έχουν δυνατότητες έναντι επιφανειακών στόχων. Και, φυσικά, μπορούν να πραγματοποιήσουν επιτυχώς μικρές αποστολές, όπως αναζήτηση και διάσωση ή φορτίο ελικοπτέρου με στόλο.

Ίσως είναι τα όπλα που μπορούν να φέρουν. Αυτά περιλαμβάνουν πυραύλους AGM-114 Hellfire (για επίτευξη επιφανειακών στόχων), αλλά και τορπίλες Mk.50 և Mk.46 για αντι-υποβρύχιες αποστολές.

Προφανώς, τα ελικόπτερα με αυτές τις δυνατότητες, εάν είναι οργανικά στις ελληνικές φρεγάτες, θα είναι πολλαπλασιαστής δύναμης για την RU. Είναι σαφές ότι οι δυνάμεις που απέκτησαν θα εξαλείψουν αυτόματα το πλεονέκτημα που οι Τούρκοι προσπαθούν να αποκτήσουν αποκτώντας 6 υποβρύχια 214.

Στην τιμή συναλλαγής

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αγοράζει 4 ελικόπτερα MH-60R σε τιμή ευκαιρίας. Οι Αμερικανοί μας εφοδιάζουν με τέσσερα ελικόπτερα για τρία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να εισέλθει στην ουρά του συμβολαίου της Ινδίας για να αγοράσει μεγάλο αριθμό ελικοπτέρων την κατάλληλη στιγμή. Το κόστος της προμήθειας εκτιμάται σε περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ (193 εκατομμύρια δολάρια) και το έργο υλοποιείται μέσω της Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας և Ηνωμένων Πολιτειών (G προς G) և Εξωτερικής Στρατιωτικής Πώλησης (FMS).

Η εκτίμηση είναι ότι τα ελικόπτερα θα ενταχθούν στη Ρωσία το 2022. αυτά τα ελικόπτερα το συντομότερο δυνατό, ίσως το 2021, φυσικά το 2022. »:

Πηγή: in.gr

Source