“Πώς να περάσετε καλά όταν … … Δημοσιογράφος Κύπρος;

Πρόσφατα, όλοι μιλούν για άλλες διακοπές. Για διακοπές με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών. Για τις διακοπές με λιγότερα αντικείμενα στο τραπέζι τους.

Μερικοί είναι αναστατωμένοι: ψυχολογικά επηρεασμένοι από το γεγονός ότι φέτος δεν θα έχουν τις δικές τους επιθυμίες μαζί τους, καθώς το όριο των δέκα ατόμων περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να προσκληθούν στο σπίτι τους.

Για άλλους, ωστόσο, αυτές οι γιορτές δεν θα είναι διαφορετικές… Θα είναι οι γιορτές των τελευταίων ετών. Μόνο μπροστά από την τηλεόραση, γύρω από ένα τραπέζι με μόνο ένα πιάτο, ένα πιάτο. Και αυτό το πιάτο, αν το έχουν, λόγω των οικονομικών τους δυσκολιών.

Εκείνες που έχουν ανάγκη είναι δύο γυναίκες, η Katia Luca, 85 ετών, και ο φίλος της, η 72χρονη Stavrula Filippo, που ζουν στο Kaymakli και εργάζονται για την Ένωση Συνταξιούχων Κύπρου (E.KY.SY.). ,

“Μια γιαγιά μας είπε ευτυχώς ότι ήρθες”
Είναι δύο γυναίκες που έχουν προκαλέσει τον πόνο των άλλων, τη δική τους εμπειρία, և όταν ρωτάτε πώς θα περάσουν τις διακοπές τους, δεν σκέφτονται όχι για τον εαυτό τους, αλλά για τον πίνακα των ατόμων που έχουν ανάγκη. Δεν μπορούν να πιστεύουν ότι οι ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους και τα παιδιά δεν χρειάζονται καν …

“Στα τραπέζια διακοπών, για χρόνια, νομίζαμε ότι θα μπορούσε να έχει ένα πιάτο φαγητό και άλλοι δεν θα μπορούσαν. Μας επηρέασε. Τα προηγούμενα χρόνια, προσκαλέσαμε μεμονωμένους ανθρώπους εδώ στο σπίτι του E.KY.SY για να νιώσουν τη χαρά και τη ζεστασιά.

Για να καταλάβουμε, υπήρχε μια στιγμή που πήγαμε σπίτι για να πάρουμε ένα πακέτο, told μας είπε μια γιαγιά, ευτυχώς, ήρθες επειδή έχει 24 ώρες για να μιλήσει σε κάποιον. Πηγαίνεις σε άλλο σπίτι, φέρνεις γλυκά, λένε ευχαριστώ που ήρθες, γιατί ούτε τα παιδιά μου δεν ήρθαν να με δουν.

Υπόσχονται ότι αν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, θα προσκαλέσουν ακόμη και δέκα άτομα στο σπίτι για να κάνουν το τραπέζι, πιστεύοντας ότι έχουν οικογένεια.

Πακέτα αγάπης που αλλάζουν τις οικογενειακές διακοπές των Χριστουγέννων
Εκτός από τη βελτίωση της κας Σταύρουλα της Κατιάς, άλλα άτομα προσπαθούν να βοηθήσουν τις οικογένειες των ανθρώπων των τελευταίων δεκαπέντε ετών με πακέτα αγάπης που τους κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια, διακοπές και όλο το χρόνο.

«Πηγαίνουμε, βλέπουμε τα σπίτια των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, γνωρίζουμε την κατάσταση, όπου, όταν πιστεύουμε ότι κάποιος χρειάζεται βοήθεια, την παρέχουμε. Κατά τη διάρκεια των διακοπών κάνουμε καλάθια αγάπης για να υποστηρίξουμε τις άπορες οικογένειες. Συλλέγουμε ό, τι μας φέρνει ο κόσμος, βάζουμε το ίδιο σε όλους. Βούτυρο, ζυμαρικά, κοτόπουλο, κιμά κ.λπ. “Αυτό που δεν συμπληρώνεται από τα προϊόντα που φέρνουν οι άνθρωποι, αγοράζουμε από τις επενδύσεις που πραγματοποίησαν οι πολίτες”, δήλωσε η κα Σταυρούλα.

Από την άλλη πλευρά, η κα Κάτια πρόσθεσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση ήταν πολύ καλή, οι άνθρωποι ήρθαν, έφεραν ό, τι μπορούσαν, είτε χρήματα είτε υλικά, και φτιάξαμε πακέτα αγάπης για άπορες οικογένειες και παιδιά. Δεδομένης της κατάστασης φέτος, τα είδη μας είναι πολύ μικρά σε σύγκριση με άλλα χρόνια. Κάθε χρόνο և καλύτερα… »

Δημοσίευση στο στομάχι
Αυτή η μείωση της ροής των αγαθών που λαμβάνουν επηρεάζει τις προσπάθειές τους να στηρίξουν εκείνους που έχουν ανάγκη. Η κυρία Katia είναι σαφώς ενθουσιασμένη που απευθύνεται σε όσους μπορούν να βοηθήσουν να διασφαλίσουμε ότι ορισμένοι από εμάς έχουν το ελάχιστο. για να περάσετε τις διακοπές με αξιοπρέπεια.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο, σε νοικοκυρές. Για να ανοίξουν τα ντουλάπια τους. Στη γωνία θα βρουν κάποιο φαγητό που χρειάζονται. Βρείτε τους և στείλτε μας να δώσουμε στον κόσμο. Οι άνθρωποι υποφέρουν κάθε μέρα.

Τώρα, σε περιόδους κρίσης, έχουμε επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα, επειδή πληρώνουμε ενοίκιο για το σπίτι που διαθέτουμε, αλλά έχουμε και άλλα έξοδα. Για να κρατήσουμε το σπίτι μας ζωντανό, συλλέγουμε τηγανητό λάδι, ανακυκλωμένα ρούχα, σεντόνια. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να ξεπεράσουμε, να βοηθήσουμε τον κόσμο.

Μια φορά πήγα σε μια οικογένεια աս Είπα στη νοικοκυρά, αγάπη μου, αν χρησιμοποιούσατε τηγανητά λάδια, φέρε το, ας το δώσουμε և, μου είπε. Τηγανίζω το λάδι επτά φορές. Το κορίτσι αντιμετώπιζε τέτοιες οικονομικές δυσκολίες. Έτσι βρίσκουμε κάθε μέρα. Άλλοι θέλουν ένα κάλυμμα κρεβατιού, άλλοι – δύο σεντόνια, άλλοι – γάλα για τα παιδιά τους … “

“Πώς μπορούμε να έχουμε ένα καλό χριστουγεννιάτικο γεύμα όταν οι γείτονές μας δεν έχουν γάλα;”
“Οι άνθρωποι που το χρειάζονται για να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια έχουν πλέον γίνει μέρος της ζωής τους. Είναι περήφανοι που μπορούν να προσφέρουν”, δήλωσε ο Σταυρούλα. “Θα υποφέρουμε πάντα. Πώς μπορούμε να έχουμε καλά Χριστούγεννα όταν οι γείτονές μας δεν έχουν ρούχα ή γάλα; Πώς μπορούμε να περάσουμε καλά; Εύχομαι σε όλους να περάσουν και να γνωρίζουν ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. “

Ωστόσο, η σύγκριση των Χριστουγέννων με το Πάσχα είναι πολύ χειρότερη για πολλούς εξαιτίας του κοροναϊού.

Στη συνέχεια, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν για την επιδημία, κατάφεραν να φτιάξουν τριάντα έως σαράντα πακέτα αγάπης, ενώ εννέα μήνες αργότερα διπλασιάστηκαν σε 60-65.

“Δίνουμε ό, τι μπορούμε. Ανησυχούμε για όσους έρχονται εδώ, ζητούν βοήθεια, είμαστε δίπλα του. Είναι υπέροχο να δίνεις κάτι և για να κάνεις μια προσπάθεια να βοηθήσεις άλλους ανθρώπους. Είμαστε επίσης μητέρες, γιαγιάδες, έχουμε παιδιά που δεν δουλεύουν. Γνωρίζουμε τον πόνο και τη φτώχεια, το έχουμε νιώσει », είπε η κα Σταυρούλα.

Το μήνυμα και η αισιοδοξία τους
Ταυτόχρονα, ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα ότι, παρά την απογοήτευση και τα δεινά των ανθρώπων, θα πρέπει να περιορίζονται στις διακοπές για να ξεπεράσουν αυτήν την κρίση, προτρέποντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαροι.

Αν μπορούμε να βοηθήσουμε τον άντρα μας, θα νιώσουμε την αγάπη μέσα μας. “Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα απολαύσουν φέτος, τις χαρές και τις γιορτές που θα έχουμε όταν ο κοροναϊός έχει φύγει”, δήλωσε ο Σταύρουλα, προσθέτοντας ότι “αισθανόμαστε πολύ λυπημένοι.” Είμαστε πολύ μακριά από τις εκκλησίες, αλλά θέλουμε να περάσουν αυτές οι διακοπές, καλύτερες μέρες να έρθουν και να εισέλθουν στην καθημερινή μας ζωή όπως πριν. Αφήστε τον κόσμο να είναι υπομονετικός, ο Θεός είναι υπέροχος για όλους. Αφήστε τους ανθρώπους να υπομείνουν, γιατί θα έρθουν καλύτερες μέρες և δεν θα τα παρατήσουν. Δύναμη, αγάπη – υπομονή. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source