Πώς ο Ερντογάν “κέρδισε” 75 εκατομμύρια λίρες από το λαχείο της Πρωτοχρονιάς

Η κλήρωση δεν αποκάλυψε τον τυχερό νικητή – αντί να περάσουν χρήματα από το τζάκποτ στην επόμενη κλήρωση, βρέθηκαν σε ένα ταμείο με επικεφαλής τον Ερντογάν.

Ένα ρεκόρ million 100 εκατομμυρίων (περίπου 11,1 εκατομμύρια ευρώ) τραβήχτηκε στη λαχειοφόρο αγορά του Milli Piyango την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένα ποσό που θα διανεμηθεί σε τέσσερις τυχερούς, καθώς κάθε εισιτήριο λαχειοφόρων αγορών είχε τέσσερις νικητές.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε, Նախագահ ο τυχερός νικητής ήταν ο Πρόεδρος Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι δεν αγόρασε λαχειοφόρο αγορά.

Πόσο ενδιαφέρον είναι.

Η κλήρωση βρήκε έναν τυχερό άνδρα στη δυτική τουρκική επαρχία της Μαγνησίας που πήρε το ένα τέταρτο του συνόλου, ή 25 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (2,8 εκατομμύρια ευρώ). Οι άλλοι τρεις διαχειριστές δεν πουλήθηκαν, οπότε τα υπόλοιπα 75 εκατομμύρια λίρες (8,3 εκατομμύρια ευρώ) θα πρέπει να θεωρηθούν τζάκποτ και να διανεμηθούν στην επόμενη κλήρωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με ένα άρθρο στην εφημερίδα Birgun, το οποίο δεν αρνήθηκε, τα χρήματα δεν πήγαν στην επόμενη κλήρωση, αλλά μεταφέρθηκαν στο Τουρκικό Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων.

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι πρόσφατα, ένα από τα κεφάλαια του επικεφαλής του αντιπροέδρου ήταν ο γαμπρός του, ο Μπεράτ Αλμπαράκ, ο οποίος αντικαταστάθηκε όταν παραιτήθηκε ως υπουργός Οικονομικών τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Μέχρι πρόσφατα, η κρατική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Milli Piyango ιδιωτικοποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2020 και εντάχθηκε στην τουρκική-ιταλική κοινοπραξία Sisal. Η κοινοπραξία εκπροσωπείται στην τουρκική πλευρά από τη γνωστή πλούσια οικογενειακή ομάδα Demiroren, η οποία ελέγχει κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Hurriyet, Milliyet και Kanal D. Τηλεοπτικό δίκτυο.

Το TVF ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Ερντογάν το 2016. Ως κρατικό ταμείο διαχείρισης ακινήτων, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εταιρεία χαρτοφυλακίου, κατέχει στο χαρτοφυλάκιό του τις μετοχές του τουρκικού κράτους σε εταιρείες στρατηγικού ενδιαφέροντος. Το 2018, ο έλεγχός του μεταφέρθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας և Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον εαυτό του ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Πηγή: protothema.gr

Source