Πώς προσδιορίζεται η Βαθμολογία Κινδύνου Τσάρλσον; Τι είναι η βαθμολογία κινδύνου Charlson;

ο οποίος στη συνέχεια έφερε στο μυαλό του εμβολίου γρίπης στην Τουρκία εμβόλιο κατά της γρίπης Υπάρχει ένας αλγόριθμος που πρέπει να είναι. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τον αλγόριθμο. αλλά Charlson Risk Skoru έπεσε σαν βόμβα στην ατζέντα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟΥ CHARLSON;

Χρησιμοποιείται ως ένας από τους διαγνωστικούς κωδικούς της Διεθνούς Ταξινόμησης Νοσημάτων. Δεδομένου ότι αυτή η βαθμολογία αποδίδεται για την ασθένεια, όχι για εμβολιασμό, δηλώνεται ότι θα οδηγήσει σε πολλές συζητήσεις σχετικά με το ποιος διατρέχει υψηλό κίνδυνο. Έγκυες γυναίκες, υπέρβαρα και παιδιά κάτω των δύο ετών έχουν επίσης μειονέκτημα σε αυτόν τον δείκτη.

0: Χωρίς κίνδυνο.

1-2 πόντοι: Ελαφρύς κίνδυνος

3-4 βαθμοί: Μέτριος κίνδυνος

5 και άνω: Υψηλός κίνδυνος

Το πρόχειρό σας Επιμελητήριο Φαρμακοποιών της Κωνσταντινούπολης από την Τουρκική Φαρμακευτική και Ιατρικό Ινστιτούτο (TİTCK) παρουσίασε σημείωσε ότι η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογενειακών Ιατρών (AHEF) 2. Ο Πρόεδρος Yusuf Eryazg, το Υπουργείο Υγείας είπε ότι υπάρχει επίσημη ανακοίνωση και εξήγηση σχετικά με αυτό το θέμα, “το υπουργείο λόγω της έλλειψης εμβολίων σε αυτόν τον τρόπο Οι φαρμακοποιοί ξεκινούν έναν επιστημονικά δημοσιευμένο αλγόριθμο σαν να το έχει αποδεχτεί το υπουργείο για να τον αφαιρέσει από τον εαυτό τους », είπε.

Τονίζοντας ότι εάν εφαρμοστεί το σχέδιο αλγορίθμου, πολλοί χρόνιοι ασθενείς δεν μπορούν να εμβολιαστούν, ένα άτομο πρέπει να έχει περισσότερους από έναν νόσους για να περάσει 5 βαθμούς και να λάβει δωρεάν εμβόλιο γρίπης, δήλωσε ο Yusuf Eryazgan, ο 2ος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειακών Ιατρών (AHEF), Τώρα, ο ασθενής με διαβήτη θα πρέπει να έχει επιπλοκές. Η ζάχαρη σας πρέπει να χτυπήσει τα μάτια σας, τα νεφρά σας πρέπει να υποστούν βλάβη. Είναι σαν μια πλευρά να έχει εγκεφαλικό επεισόδιο. Ενώ συνηθίζαμε να εμβολιάζουμε άμεσα άνω των 65 ετών, τώρα άνω των 65 ετών θα πρέπει να έχουμε άλλες ασθένειες. Περιορισμένη λίστα. Αυτό είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για τους πολίτες να φτάσουν στο εμβόλιο. Για να φθάσουν σε αυτό το εμβόλιο, οι πολίτες θα κάνουν μεταφορά μεταξύ του ASM και του φαρμακείου 3 φορές. ” είπε.

Δηλώνοντας ότι σύμφωνα με τη Βαθμολογία Κινδύνου του Τσάρλσον, άτομα άνω των 65 ετών δεν αξίζουν μόνο το εμβόλιο με αυτή τη βαθμολογία, ο Γιουσούφ Εριζγκάν, ο 2ος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειακών Ιατρών (AHEF), δήλωσε: «Οι ασθενείς με ΧΑΠ δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα. Ασθενείς με εμπόδια στα καρδιακά αγγεία, προβλήματα στους πνεύμονες ή στο στομάχι τους, όσοι είχαν εγκεφαλική αιμορραγία και εκείνοι με ηπατική νόσο μπορούν να πάρουν 1 βαθμό. Η συνολική βαθμολογία για τον εμβολιασμό πρέπει να υπερβαίνει τουλάχιστον 5 και 5. Μπορείτε να πάρετε 2 πόντους εάν έχετε ζάχαρη, έχετε προβλήματα με τα μάτια σας ή εάν η ζάχαρη χτυπήσει τα νεφρά σας. 2 βαθμοί εάν η νεφρική σας νόσος είναι μέτρια ή σοβαρή. 2 πόντους εάν είχατε εγκεφαλικό επεισόδιο. 2 βαθμοί εάν υπάρχει ένας τύπος καρκίνου που δεν εξαπλώνεται πολύ. 2 βαθμοί εάν έχετε καρκίνο του λέμφου. Εάν έχετε μέτρια ή σοβαρή ηπατική νόσο, μπορείτε να πάρετε 3 βαθμούς. Εάν έχετε καρκίνο που έχει εξαπλωθεί στο περιβάλλον, εάν είστε AIDS τότε μπορείτε να πάρετε 6 πόντους. Εάν αυτό το προσχέδιο γίνει αποδεκτό, ένα άτομο πρέπει να βαθμολογήσει 5 και άνω για το εμβόλιο της γρίπης. ” είπε.


Εξηγώντας ότι τα εμβόλια θα ενσωματωθούν μέσω του συστήματος συνταγογράφησης χρώματος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών της Αττάλειας Mehmet Ertekin“Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε με χρόνιες ασθένειες και ομάδες ασθενών προτεραιότητας. Οι μορφές δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ακόμη, αλλά θα εισαχθούν στο σύστημα συνταγογράφησης μέσω οικογενειακών ιατρών. Εάν ο ασθενής μας το αξίζει, ο επισημασμένος ασθενής θα μεταβεί στην καθοδήγηση συνταγών και αφού συνταγογραφηθεί η συνταγή στη συνταγή, η συνταγή που αποτελείται από ένα έγχρωμο σύστημα συνταγών θα εμφανιστεί στην οθόνη του φαρμακείου. “Στη συνέχεια θα ζητήσουμε απόθεμα από την αποθήκη μας. Με άλλα λόγια, κάθε συνταγή θα ζητηθεί μία προς μία. Τα αρχεία θα εμφανίζονται ενεργά στο Σύστημα Παρακολούθησης Φαρμακευτικών Προϊόντων (ITS). Μετά την επιβεβαίωση αυτού στην αποθήκη, ο ασθενής θα μας στείλει το φάρμακο.”

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών της Αττάλειας Mehmet Ertekin δήλωσε ότι το λιγότερο εγγεγραμμένο φαρμακείο για το εμβόλιο της γρίπης έφτασε τους 100-150 ασθενείς στην Αττάλεια, όπου υπάρχουν 1200 φαρμακεία.“Υπάρχουν επίσης υψηλότεροι αριθμοί. Ωστόσο, από την αρχή λέμε ότι δεν θα το ικανοποιήσουν αυτό. Επειδή δεν υπήρχε αρκετός προγραμματισμός εμβολίων. Εκτός από αυτό, εάν υπάρχει ξεχωριστό σχέδιο του υπουργείου, δεν λάβαμε πληροφορίες για αυτό. Παρόλο που οι τρέχουσες πληροφορίες είναι ανεπαρκείς για μελλοντικά εμβόλια μέσω αυτού του συστήματος. “Αυτό θα θεωρηθεί ως ένα κίνημα προσανατολισμένο στη λύση, δεδομένου ότι σημαίνει να φέρουμε πρώτα τους άπορους”, είπε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών της Αττάλειας Μεχμέτ Ερτεκίν είπε επίσης ότι οι κατάλογοι που περιλαμβάνονται στα φαρμακεία δεν θα ισχύουν πλέον.Είπε, “Εάν το εμβόλιο είχε φτάσει σε αναλογία με τον σοβαρό αριθμό αιτημάτων, θα συνέβαινε. Αλλά ο αριθμός των αποθεμάτων είναι χαμηλός, ο αριθμός των ασθενών είναι υψηλός, το σύνολο των χρόνιων ασθενών και των 65 ετών είναι άνω των 10 εκατομμυρίων. Δυστυχώς, τόσα πολλά εμβόλια θα παρακολουθούνται από τις αποθήκες μας για αυτά που έχουν προτεραιότητα, όπως δυστυχώς ούτε για αυτήν την ομάδα.”

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών της Αττάλειας Μεχμέτ Ερτεκίν εξήγησε ότι το έγχρωμο σύστημα συνταγογράφησης είναι οι ομάδες συνταγών που πρέπει να τακτοποιήσουν οι ιατροί σε ομάδες συνταγών με ειδική χρήση και ότι οι φαρμακοποιοί έχουν επίσης καταγράψει στο σύστημα με αυτήν τη συνταγή.“Είναι ένα ελαφρώς διαφορετικό σύστημα από τη λευκή συνταγή. Υπάρχει μια δυνατότητα one-to-one όσον αφορά την τακτοποίησή της στον ασθενή. Κανονικά, υπάρχει ένα σύστημα που ονομάζουμε κόκκινη συνταγή και ένα σύστημα που υπόκειται σε έλεγχο. Περιέχει περίπου 300 στυλό φαρμάκου. Ένα άλλο στυλό έχει προστεθεί σε αυτά. “Δεν υπόκειται σε ένα τέτοιο σύστημα, ήταν ένα προϊόν που θα μπορούσαμε να παραδώσουμε με το χέρι με μια λευκή συνταγή. Αλλά τώρα θα γίνει συνταγή στο σύστημα και θα μετατραπεί σε ελεγχόμενη και καταχωρημένη μορφή στη διανομή”, είπε.

Το Επιμελητήριο Φαρμακοποιών της Αττάλειας, Mehmet Ertekin, δήλωσε επίσης ότι έχει τις πληροφορίες ότι μέρος της διαθεσιμότητας του εμβολίου θα απευθύνεται στο προσωπικό υγείας που εργάζεται στις σχετικές μονάδες από το Υπουργείο Υγείας, Σημείωσε ότι αυτό θα γίνει επίσης σαφές τις επόμενες εβδομάδες. Αναφέροντας ότι δεν έχουν ληφθεί εμβόλια μέχρι στιγμής, περιμένουν τα πρώτα εμβόλια που θα παραδοθούν σήμερα στις αποθήκες, είπε ο Ερτέκιν, “Αυτή είναι η τελευταία είδηση. Πρόκειται για μια ετήσια ασθένεια, έχουμε πολλά χρόνια μπροστά, μπορεί να εμφανιστούν διαφορετικές ασθένειες και αυτό πρέπει να είναι ένα παράδειγμα για να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά.” μίλησε.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών της Αττάλειας Μεχμέτ Ερτεκίν ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια γρίπης έχουν φτάσει σε όλα τα φαρμακεία στην Αττάλεια από σήμερα. Ο Ertekin σημείωσε ότι τα εμβόλια που ελήφθησαν στον πρώτο γύρο θα υποβληθούν σε επεξεργασία μέσω του συστήματος συνταγογράφησης και θα δοθούν από τα φαρμακεία στους ανθρώπους που κρίνονται κατάλληλοι στο σύστημα e-pulse του Υπουργείου Υγείας με τις συνταγές που γράφτηκαν από οικογενειακούς ιατρούς στο Family Health Center. Ο Ερτεκίν δήλωσε ότι στην αρχή, περίπου 20 χιλιάδες εμβόλια γρίπης στάλθηκαν στην Αττάλεια.

.Source