Ρολόι του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Σχετικά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει για τη ρήτρα που θα ξεκινήσει τη δεύτερη διαδικασία κατηγορίας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε ένα νομοσχέδιο που καλεί τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να απολύσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιώντας το “Άρθρο 25 του συντάγματος”

Με αυτόν τον τρόπο, οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ έκαναν το πρώτο βήμα προς την απόλυση του Προέδρου Τραμπ, τον οποίο θεωρούσαν υπεύθυνοι για την καταστολή του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου.

Εάν γίνει αποδεκτό το άρθρο βάσει του οποίου κατηγορείται ο Τραμπ για “υποκίνηση εξέγερσης”, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που θα κατηγορηθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, φωτογραφίες από δημοσιογράφους που πήγαν στο Κογκρέσο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία κατηγορίας που ξεκίνησε για τον Τραμπ έδειξαν ότι το κτίριο μετατράπηκε σε στρατώνες.

Οι στρατιώτες στο έδαφος μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ από τα κράτη της Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια της χώρας για την προστασία του Κογκρέσου. Ωστόσο, σε αυτούς τους στρατιώτες δεν δόθηκαν κρεβάτια. Οι στρατιώτες έπρεπε επίσης να κοιμηθούν στους διαδρόμους του Κογκρέσου.

Από την άλλη πλευρά, η φωτογραφία αποκαλύπτει την έκταση της ανησυχίας για την ασφάλεια στις ΗΠΑ.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ πραγματοποίησε κοινή σύνοδο για την έγκριση της ψηφοφορίας για τις προεδρικές εκλογές στις 6 Ιανουαρίου, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε ράλι μπροστά από τον Λευκό Οίκο.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που παρευρέθηκαν στη διαδήλωση αργότερα βαδίστηκαν στο κτίριο του Κογκρέσου και προσπάθησαν να εισέλθουν. Ενώ υπήρχε σύγκρουση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν τα οδοφράγματα και μπήκαν στο κτίριο του Κογκρέσου.

5 άτομα έχασαν τις ζωές, οι δεκάδες τραυματίστηκαν

Οι Εθνικοί Φρουροί στάλθηκαν στο Κογκρέσο για παρέμβαση στα περιστατικά και μετά από περίπου 4 ώρες επιδρομής, οι δυνάμεις ασφαλείας διατήρησαν την τάξη.

Πέντε άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν αστυνομικός, πέθανε στα περιστατικά και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Source